Klatki i wyposażenie - Hamaki
Humanfactor - Sob Lip 11, 2009 20:37
Chciałam sie zapytać was czy próbowaliście robić hamaki spanka z koszyków wiklinowych? Szukam na forum
tematów o tym czy mozna czy to bezpieczne i czy zdaje egzamin w uzytkowaniu?
Anonymous - Sob Lip 11, 2009 21:16
moje maja koszyk wiklinowy jako legowisko jak chodza po pokoju. juz jest rok poki co jakos nie smierdzi, ale lezy tam gruby materacyk z polaru ktory piore raz w miesiacu. Tylko boki sa obsikane, no ale szczury poza klatka sa tylko 4 godziny dziennie.
Mysle, ze w klatce nie zda egzaminu. Zostanie zaszczany i pogryziony.
Humanfactor - Nie Lip 12, 2009 14:52
Nom własnie też tak myśle niedobre gryzaki
Naciol - Nie Lip 12, 2009 15:53
Ja miałam przez miesiąc, po tym czasie musiałam go wyrzucić - dna już nie miał i śmierdziało w całym pokoju.
ciacho - Pon Lip 20, 2009 11:54
Zrezygnowałam z hamaka, mam już dość ciągłego prania ich i szycia bo je dewastują teraz jestem za koszyczkiem kupiłam im większy i tyle, a z polaru w zimę po prosty przmocuje im "zadaszenie"
marcinfcc - Czw Lip 23, 2009 19:18
mam pytanie. co mogłoby zastąpić hamak,ponieważ musze co 2-3 dni wymieniac a to mnie troche denerwuje oczywiscie dlatego ,że jest zasikany.
[ Dodano: Czw Lip 23, 2009 19:19 ]
do ciacho
jaki jest ten koszyczek? z czego jest wykonany?
Dori - Pią Lip 24, 2009 00:12
W klatkach moich szczurów wisi parę sztuk podobnych koszyków różnych wielkości.
Przez otwory przeciągnęłam łańcuch z drobnymi oczkami (kupiony na metry w budowlanym), doczepiłam metalowe kółka, do nich karabińczyki. W koszyku leży ręczniczek ew. jakaś szmatka. Moje paskudy nie mają oporów, by w nich kimać
(usunęłam niedziałający link do zdjęć - limomanka)
nutaka - Pią Lip 24, 2009 00:43
Dori, mam identyczne koszyki Najlepiej mocuje się je paskami zaciskowymi
Dori - Pią Lip 24, 2009 01:06
Obczaiłam właśnie foty Twoich klatek, bo nie wiedziałam o.c.k. z tymi paskami Koszyki wieszam, zaczepiając karabińczyki o sufit, ale w życiu bym nie wpadła na pomysł z paskami zaciskowymi
Dzięki, już chyba wiem, czym mogę ustabilizować półkę, która notorycznie opada pod ciężarem skaczącego szczura A przynajmniej spróbuję.
H. - Pią Lip 24, 2009 10:35
Robi się offtop koszykowy - to jest temat hamaków
nutaka - Pią Lip 24, 2009 12:52
Hally, przenieś do półek
Strażnik - Wto Lis 03, 2009 09:11
Wczoraj mojej damnie zrobiłem hamak. Dla zachęty wrzuciłem na niego trochę jedzenia, by sie ośmieliła na niego wejść. Zdawało się że wszytko jest ok i będzie sobie tam spala jak zwykle robi to w moim rękawie. Jednak gdy rano wstałem hamak zniknął. Znalazłem go wśród trocin... poprzegryzanego. Shayera zwyczajnie go zeżarła. Co zrobić by następny hamak tak nie skończył?
Mrówa - Wto Lis 03, 2009 10:31
Strażnik a jak go przymocowałeś? Ja hamaczki moim glizdom mocuję na spinaczach - narzekać nie mogę .
No i na rogach zagnij taki jak by trójkącik i dopiero ten spinacz przypnij - będzie się bardziej trzymać.
I daj Młodej do domku jakieś szmatki.
Strażnik - Wto Lis 03, 2009 10:39
Hmm w gruncie rzeczy to ona zawsze lubiła szarpać materiał. Tak mi załatwiła jedna pościel, która ktoś zostawił zbyt blisko jej klatki.
Widocznie dratwa nie była zbyt dobrym pomysłem. Dzięki w każdym razie.
czarnaeve - Czw Lis 05, 2009 21:34
hahahah futrzasta przyznam ze bardzo pomyslowe... ale slodko w tym wygladaja
Strażnik, fajny ten material
hmm.. nastepnym razem chyba tez zainwestuje w spinacze, wydaje sie byc calkiem dobrym pomyslem na ostre zabki panienek
|
|
|