To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Koty vol. IV

Lavi - Pon Paź 31, 2011 17:34

Może też spróbuję :DD
W ogóle mój kot ma jakiś fetysz włosów :D Bawi się bawi i raptownie przyłazi do mnie do szyi i sie wtula w te włosy i zaczyna mruczeć i je lizać i mi iskać ucho albo szyje :DD Nie wiem czemu włosy tak na niego działają może przypominają mu futro matki :lol:

Ninek - Pon Paź 31, 2011 17:37

Lavi, u mnie miały tak kociaki za wcześnie odstawione od matki ;) Spały na szyi wtulone we włosy.
Albo na nogach brata - mocno kudłatych xD

Lavi - Pon Paź 31, 2011 17:38

Ninek, on jest odstawiony za wcześnie więc może dlatego tak się zachowuje w pobliżu moich włosów :lol:
furburger - Pon Paź 31, 2011 17:40

ja gryzłam moje psa i uczyłam go wtedy komendy "boli"
Vaco - Pon Paź 31, 2011 17:50

Ja też kilks razy dziabnęłam Vacka, od tamtej pory jest o wieeele bardziej delikatny. Ale i tak mistrzem dla mnie jest mój wujek, który pogryzł konia :lol:
Lavi - Pon Paź 31, 2011 18:05

Vaco napisał/a:
Ale i tak mistrzem dla mnie jest mój wujek, który pogryzł konia :lol:

O_O nie mogę sobie tego wyobrazić :lol: :lol:

Będę musiała spróbować z tym gryzieniem w takim razie :twisted:

Anonymous - Pon Paź 31, 2011 18:38

lavi, kup sobie jakieś piórka, czy inne zabawki i tym się z nim baw. ja z moimi przestawałam się bawić, jak mi robiły krzywdę, szybko załapały.
Lavi - Pon Paź 31, 2011 20:00

marla, właśnie mam jakąś myszke z piórkami na patyku i sie tym bawie z nim a on zamiast skupiać uwagę na myszce to skupia uwagę na mojej dłoni. Fakt faktem najpierw bawi sie myszka ale po chwili traci nia zainteresowanie.
Nakasha - Pon Paź 31, 2011 23:02

Małe kotki tak się bawią (starsze zresztą też). Można założyć grube rękawice na czas zabawy i wtedy iść na całość, można odwracać uwagę zabawkami, można się "odgryzać" (i warto obserwować minę kota jak go pierwszy raz człowiek ugryzie). Można też oduczyć takiego mordowania rąk - gdy kot to zaczyna, można głośno pisnąć, wstać i odejść. Po kilku/kilkunastu razach załapie o co chodzi.
Lavi - Wto Lis 01, 2011 00:10

Nakasha, dziękuję za rady;)
pituophis - Wto Lis 01, 2011 15:35

Koty zbyt wcześnie odstawione od matki i rodzeństwa na ogół nigdy nie uczą się bawić delikatnie. Za wcześnie = przed 12-14 tygodniem.
Anonymous - Sob Lis 05, 2011 19:26

byliśmy wczoraj u przyjaciół, którzy kilka dni temu przygarnęli maleńką porzuconą znajdkę. mała jest absolutnie przesłodka, potwornie mnie wzięło na kota... od czasu bycia DT dla Eskela nie miałam żadnego kota. a teraz Błażej jojczy, że on nie lubi kotów, bo koty są wredne i głupie. sam jest głupi...

nie poddaje się i teraz będę mu tak długo wiercić dziurę w brzuchu, aż da się namówić :P

satanka666 - Nie Lis 06, 2011 06:01

mataforgana napisał/a:
a teraz Błażej jojczy, że on nie lubi kotów, bo koty są wredne i głupie.

mój też jojczył ;) A teraz Gabrycho jest jego kotem i on mnie nie lubi/ja go nie umiem głaskać/najlepiej żebym go w ogóle nie dotykała i się nim nie chwaliła :P

Anonymous - Nie Lis 06, 2011 18:11

BUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU ;( ;( ;(
znalazłam na miau kociaka moich marzeń, przepięknego rudzielca, nawet Błażej zmiękł i ostatecznie stwierdził, że mogę zadzwonić i o niego zapytać, zadzwoniłam i usłyszałam, że kiciak do adopcji tylko w dwupaku z siostrą - ta opcja w życiu nie przejdzie ;(

rozpacz w kratkę ;(

klauduska - Nie Lis 06, 2011 18:13

mataforgana, uwielbiam takie dwupaki. nie ma nic lepszego niż kot z kocicą się wychowujący. też tak tylko najczęściej wydaję.
raz tylko wydałam na życie w pojedynkę i to był 1. i ostatni raz. resztę wydaję w parkach albo na dokocenie.
szkoda mi kotów żyjących pojedynczo..