To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki

kasia_123 - Czw Gru 20, 2007 17:58

satanka666 napisał/a:
pituophis napisał/a:
http://www.gone2thedogs.com/

a jak to działa? :oops:

na tym pasku po lewej kliknij Game :)

Anonymous - Czw Gru 20, 2007 18:35

lol, mi wyszło: saluki & sloughi :mrgreen:

heh widać Amanda ma rację, mam coś z charta w sobie ;)
i pomysleć, że mało brakowało, bym zamiast jamniko-spaniela miała whippeta ;)

babyduck - Czw Gru 20, 2007 21:27

o rany, jestem seterem angielskim :rotfl:
Layla - Czw Gru 20, 2007 22:02

Mi drugi raz (już to kiedyś robiłam) wyszedł jakiś Kooiker Dog. :P
LunacyFringe - Pią Gru 21, 2007 00:45

A mi puli :?
AngelsDream - Pią Gru 21, 2007 00:52

LunacyFringe, http://pies.onet.pl/58,1,...li,galeria.html :mrgreen:
polna - Pią Gru 21, 2007 00:56

Puli są super! :mrgreen:
Pullinki ze zdjęcia miałam okazje poznac i wygłaskać. :serducho: ;P

AngelsDream - Pią Gru 21, 2007 01:00

polna, zazdroszczę...

A ja się stresuję :nerwy: USG będzie niedługo. A tam Baaj... Oby!

pituophis - Pią Gru 21, 2007 03:02

Cytat:
Mi drugi raz (już to kiedyś robiłam) wyszedł jakiś Kooiker Dog.

Kooikerhondje - płochacz holenderski. Bardzo fajna podobno rasa, jeśli ktoś gustuje w psach tego typu, choć wrażliwa psychicznie, trafiają się psy lękliwe. W Polsce jest tylko 1 sztuka chyba.

Przeglądam właśnie czeskie katalogi wystawowe. Dlaczego u nas niemal wszyscy muszą mieć to samo? Dlaczego cała Polska ma westie, yorki, grzywki,ON-y, labradory, husky, collie, AST -y, goldeny, beagle, jamniki, berneńczyki, rottweilery, sznaucery i jeszcze parę innych ras - tak naprawdę. Czy wszyscy muszą kupować akurat to, co modne? Dlaczego nikt nie kupi choćby manchester teriera, albo nie sprowadzi czegoś ciekawego z zagranicy... Złości mnie ta psia uniformizacja i kierowanie się modą na rasę - zwłaszcza, że zarówno brak popularności, a tym bardziej przesadna szkodzi... Dlaczego Czesi hodują tyle ciekawych ras, a my trzymamy się w kółko tego samego - a jak już coś nowego ma nieszczęście się przyjąć, to zaczyna się produkcja masowa :( .
To samo obserwuję w innych grupach zwierząt zresztą - "wszyscy" rzucili się na boa dusiciele, pytony zielone i kolorowe zbożówki - większość innych węży została gdzieś daleko. Mam wrażenie, że papugujemy i wypaczamy do przesady światowe trendy zwierzęce, czasami te gorsze.

helen.ch - Pią Gru 21, 2007 10:03

WELSH SPRINGER SPANIEL mi wyszedł :mrgreen:
AngelsDream - Pią Gru 21, 2007 18:41

Ja za jakieś 3 miesiące:

pituophis - Pią Gru 21, 2007 19:23

E tam, nie będzie tak źle. Tak będzie później niż za 3 miesiące, na razie szczeniak będzie musiał podrosnąć.
PALATINA - Pią Gru 21, 2007 19:26

pituophis napisał/a:
Przeglądam właśnie czeskie katalogi wystawowe. Dlaczego u nas niemal wszyscy muszą mieć to samo? Dlaczego cała Polska ma westie, yorki, grzywki,ON-y, labradory, husky, collie, AST -y, goldeny, beagle, jamniki, berneńczyki, rottweilery, sznaucery i jeszcze parę innych ras - tak naprawdę. Czy wszyscy muszą kupować akurat to, co modne? Dlaczego nikt nie kupi choćby manchester teriera, albo nie sprowadzi czegoś ciekawego z zagranicy... Złości mnie ta psia uniformizacja i kierowanie się modą na rasę - zwłaszcza, że zarówno brak popularności, a tym bardziej przesadna szkodzi... Dlaczego Czesi hodują tyle ciekawych ras, a my trzymamy się w kółko tego samego - a jak już coś nowego ma nieszczęście się przyjąć, to zaczyna się produkcja masowa .

Trochę przesadzasz, wcześniej były tylko pudle, cocery, ratlerki i jamniki :P
Mamy też coraz więcej terierów pszenicznych, których jeszcze parę lat temu nie było.
Ale rozumem, o co Ci chodzi i też nad tym ubolewam (ciesząc się, że PONy jeszcze nie stały się modne i oby nigdy ich tym nie pokarało!).

AngelsDream - Pią Gru 21, 2007 19:48

Na wilczaki jest teraz moda. Może nie bardzo, ale jest i już widać, co się z tym wiąże.
pituophis - Pią Gru 21, 2007 21:05

Najgorsze, że modne są często psy specyficzne, które mało kto może tak naprawdę mieć, właśnie tak jak wilczaki, albo np. husky i dalmatyńczyki - kupowane "bo ładne". Mało kto myśli solidnie przed zakupem psa...

Mam nadzieję, że z wilczakami nie będzie tragedii i nie będą spędzały życia ciągane wokół bloku - jak teraz husky albo retrievery. Na szczęście łysole (prócz grzywaczy) na boom nie mają szans.