Higiena i pielęgnacja - Jakiej ściółki używasz?
Pućka - Sob Mar 10, 2012 18:33
mmarcioszka, napisałam do nich maila, czy żwirek jest czysty i bez robaków itp, bo tez jestem nim zainteresowana, a na stronie nic o tym nie jest napisane:)
A co do Chipsi Extra (XXL) tych bukowych, to nie polecam dla alergików. Jak tylko nachyliłam się nad klatką, od razu miałam duszności, katar.. Doszło do tego, że w nocy musiałam wywalić to wszystko do kosza, a szczurom dałam szmatki na dno. Pomogło od razu.
mmarcioszka - Nie Mar 11, 2012 00:11
Pućka, daj znac jak się czegos dowiesz, ok
Pućka - Pon Mar 12, 2012 18:16
odpisali mi tylko (cytuje): "ŻWIREK ROBIONY JEST Z CZYSTEJ TROCINY LUB ZRĘBKI"
mmarcioszka - Pon Mar 12, 2012 21:25
Pućka, super Gdyby ktos zamówił to byłabym bardzo wdzięczna za jakis opis, opinię
Pućka - Pon Mar 12, 2012 21:54
może ja zamówię, ale to za jakiś czas, bo na razie mam sporo swojego:) Jak użyje to skomentuję go pewno:)
mmarcioszka - Pon Mar 12, 2012 21:57
Pućka, w takim razie czekam Chciałam zamówić, ale poki co mam jeszcze dużo zrębek
Zizollo - Czw Mar 29, 2012 09:24
hejka
mam pytanie kupiłam wczoraj żwirek Cat's best eco Plus
chciałam Pinio ale akurat nie mieli
ile wy go sypiecie mniej więcej ogonkom?
quagmire - Czw Mar 29, 2012 10:22
Zizollo, ja ze żwirku już zrezygnowałam, pyli jak się zacznie rozsypywać i jest średnio wydajny. Ale zazwyczaj sypałam tyle, żeby zakryło kuwetę, no może na 1,5 - 2 cm, ale z kwestii oszczędności raczej.
Zizollo - Czw Mar 29, 2012 10:38
quagmire aha to nie za fajnie ze pyli
ale to moje pierwsze szczury i czytałam ze niektórzy używają są zadowoleni
cóż sprawdzę na moich chłopakach jak im będzie a jak się okaże mało wydajny i pylący zmienię na coś innego
metodą prób i błędów
Anonymous - Czw Mar 29, 2012 10:48
używam Pinio. Stop-smell kładę tam gdzie śpi-ale chyba zrezygnuję. Nie jest chłonny tak jak się go chwali i szczurek ma zasikaną dupkę. Może z tej firmy taki badziewiasty jest. Zobaczę jeszcze.
Nie czuć przykrego zapachu w 100%
Devona - Czw Mar 29, 2012 10:55
Zizollo, ja uważam odwrotnie, że pyli bardzo słabo i jest wydajny, ale ze względu na cenę i wielkość kuwety używam na co dzień innych ściółek dla szczurów, a jeśli mam deficyt, to wtedy wsypuję im Cat's Best zbrylający, bo zawsze mam w domu worek (kupuję go dla kotów).
Zizollo - Czw Mar 29, 2012 11:06
Devona zobaczymy jak się sprawdzi przy dwóch ogonach i jak na tym ucierpi moja kieszeń to zmienię a ogólnie chciałam Pinio
quagmire - Czw Mar 29, 2012 11:21
A moi po prostu rozgniatają.
Jak kuweta nie jest strasznie duża, to nie powinno go iść tak wiele.
Layla - Czw Mar 29, 2012 11:27
quagmire napisał/a: | , pyli jak się zacznie rozsypywać i jest średnio wydajny. | Eco plus nie pyli. Nie rozsypuje się, bo jest drobny, nie ma tego kształtu belek, tylko takiego żwiru. Bardzo go lubię, chociaż nim sypią za klatkę
quagmire - Czw Mar 29, 2012 11:39
Racja, gorzej zawsze było z tymi pelletkami - jak np Cat's Dream czy Cat's Best Universal. Ale z Eco Plus też zrezygnowałam, raczej nie z powodu rozsypywania, ale dokładnie nie pamiętam czemu.
|
|
|