Higiena i pielęgnacja - Jakiej ściółki używasz?
Cegriiz - Czw Lut 16, 2012 19:54
Kasik, pachnie jak zmielone wiórki po cięciu desek piłą mechaniczną, jesli Ci to coś powie Nie no, pachną jak zwykły żwirek Kantorexem mi oba worki zawinęli tak, ze tworzyła całość. Pan Kurier jeszcze przyniósł mi to 30 kg na 3 piętro i się dopytywał gdzie zostawić.
W każdym razie ja obiekcji do swojego towaru nie mam
dotsa - Pią Lut 17, 2012 21:25
U mnie jako podłoże aktualnie służy pellet LAVA: http://www.polishpellet.com/pl/produkty/lava/
Jest to granulat opałowy, ale moim zdaniem nadaje się jako żwirek dla gryzoni. Paczka 15kg kosztowała w OBI około 16zł.
Dużo osób znanych mi z forum koszatniczkowego poleca też ecopellet z Barlinka: http://img2.annuncicdn.it...7bc24f8_big.jpg - granulki mają dość ciemny kolor.
Agniech - Sob Mar 03, 2012 13:07
Kupiłam im Pinio. Będzie hasanko:)
natkapatka - Wto Mar 06, 2012 10:55
Nie wiem jakos nie ciekawy zapaszek po kilku dniach mam od zrębków. Już i wyprałam hamaki wymyłam półki i tak czuje z kuwety ten zapach. Wczoraj wybrałam kupy i dalej ten zapach.
smeg - Wto Mar 06, 2012 13:39
A przy Chipsi Extra nie było tego zapaszku?
natkapatka - Wto Mar 06, 2012 14:30
smeg, a nie wiem, bo nie brałam w końcu Chipsi.
Paulina87 - Wto Mar 06, 2012 15:59
A czy te pellety opałowe z OBI nie są robione z drzew iglastych? Widziałam w obi w promocji 15 kg za bodajże 13,99 zł. Tak się zastanawiam czy nie kupić i stosować na dolną warstwę. W sensie, że na dół ten pellet a na wierzch Chipsi. Bo ze wszystkich ściółek jakie stosowałam chipsi mi najbardziej podpasowało, no ale stosunkowo drogie jest a klatka duża.
jolaada - Wto Mar 06, 2012 16:06
natkapatka napisał/a: | dalej ten zapach |
Ja jestem na tak. Nie czuję smrodku.Jak dla mnie to te zrębki czuć drewnem dość długo (około tygodnia przy 11 szczurach), a później to już jak zawsze...trzeba posprzątać Kupy wygrywają.
majlena - Wto Mar 06, 2012 17:08
ja używam żwirku drewnianego różnych firm. teraz mam Higio i jest ok muszę bardziej hurtowe zakupy robić...
poza tym pól kuwety sianka i nie kichają i lubią czasem się tam kimnąć.
mmarcioszka, Cegriiz stąd zamówiła.
też mnie ciekawi, bo do Pabianic niedaleko
Cegriiz napisał/a: | Kasik, pachnie jak zmielone wiórki po cięciu desek piłą mechaniczną, jesli Ci to coś powie Nie no, pachną jak zwykły żwirek
W każdym razie ja obiekcji do swojego towaru nie mam |
jakby ktoś z Łodzi zamawiał żwirek drewniany i/lub ścinki wędzarnicze to ja chętnie się dołączę. jeśli za jakiś czas będę sama zamawiać, to dam znać
edit:
jeszcze chciałam pochwalić moje panienki, że ogólnie są czyściochami i naprawdę moja klatka prawie nie śmierdzi. sianko wręcz pachnie i dość często zmieniam, nie szczają na nie za bardzo, a kupkają tylko na żwirek drewniany
(pewnie jak teraz je pochwaliłam, to zaczną smrodzić bardziej )
dotsa - Wto Mar 06, 2012 20:18
Cytat: | A czy te pellety opałowe z OBI nie są robione z drzew iglastych? |
Są, ale np. Pinio też jest z drzew iglastych, a jest dość często używany jako podłoże.
natkapatka - Wto Mar 06, 2012 22:01
jolaada, u mnie jest 8 chłopaków i po 3 dniach juz czuc. Wybrałam wiekszość kupali i czuć taki dziwny smrodek. Latam już ze szmatkami i non stop scieram siuski z półek.
Jakie Ty wziełas te zrębki,bo były dwa rodzaje?
mmarcioszka - Śro Mar 07, 2012 00:18
natkapatka, ja mam mieszane, olchowo-bukowe i bardzo sobie chwalę
jolaada - Śro Mar 07, 2012 07:09
Ja też mam mieszane.Kupiłam już trzeci worek i za każdym razem jest super.
natkapatka - Śro Mar 07, 2012 08:10
No to ja nie wiem,może jestem przewrazliwiona?Albo te moje chłopaki to takie smierdziuchy....
mmarcioszka - Śro Mar 07, 2012 11:34
natkapatka, może Tobie przeszkadz sam zapach drewna? Ja nie mogłam znieść zapachu mokrej Timy tej słomianej, którą wszyscy tak chwalili, od razu robiła się smierdząca breja
|
|
|