Archiwum - Psiaki X
Tess - Sob Sty 22, 2011 17:02
Ninek, ze zdjęć myślę, że duża nie będzie, ale trudno mi powiedzieć tak z daleka. W każdym razie tym, że migiem rośnie absolutnie się nie przejmuj, małe psy rozną szybko i równie szybko przestają rosnąć. Mój szelciak w wieku pół roku był docelowej wielkości, pyra ma 7 miesięcy i chyba już nie urośnie. Jak była mała zmieniała się z dnia na dzień. Dosłownie, jak ktoś jej nie widział kilka dni, był w szoku, jak urosła.
Ninek - Sob Sty 22, 2011 17:05
Mnie po prostu non stop ktoś pyta jaka ona będzie. A skąd ja mam wiedzieć?
Wydaje mi sie, że wyższa od mojej suki (ona w jej wieku była mniejsza), ale z kolei chyba drobniejsza. Przez to futro wygląda na grubasa a to chudzielec jest.
Tess - Sob Sty 22, 2011 17:09
Wiesz, z kundelkami to większy problem przewidzieć, jakie będą... Bo to mówienie o grubości łap itd, to bajka tak naprawdę. Pamiętam małą pyrę, wszyscy mówili, że wygląda jak niedźwiadek, miała łapska, kulka była itd. A teraz może widziałaś na zdjęciach, drobne toto, chude, długie w każdą stronę. A malutka jest, ma ok 36 cm, nie mogę jej dobrze wymierzyć...
Ja powiem tyle, ze zdjęć uważam, że na pewno nie będzie wyższa niż do kolana. Ale tak jak mówię, nie widziałam jej, a na zdjęciach to ciężko przewidzieć, szczególnie właśnie jak to kundelek i nie masz pojęcia, na co wyrośnie.
Ninek - Sob Sty 22, 2011 17:43
Tia, mi mówili, że moja suka to doberman będzie A jak wspomniałam ma 35cm w kłębie i waży 11kg xD
Anonymous - Sob Sty 22, 2011 18:19
mój miał być czymś między jamnikiem a corgi;p
sheila. - Sob Sty 22, 2011 20:04
a ja sie jeszcze nie pochwaliłam
mój psiak : http://img530.imageshack.us/i/dsc02625r.jpg/
labrador retriever , suczka o imieniu Daila (czyt.dajla)
jak mogłam zapomniec o moim kundelkowym pieseczku
Reksio jest taki pół mój pół babci , niestety jest na łańcuchu bo ucieka , a po tygodniu przychodzi wychudzony i cały pogryziony więc wolimy żeby był na łańcuchu , a jak go pilnuję to sobie biega po ogródku tadaaam :
(uprzedzam , ze jest strasznie niesmiały co widac na zdjęciach )
http://img88.imageshack.us/i/dsc02623mk.jpg/
http://img221.imageshack.us/i/dsc02626a.jpg/
nutaka - Sob Sty 22, 2011 23:51
wykąpany i wyczesany kundel ; )
i jego ulubione zajęcie, czyli obserwowanie szczurów Nie jest wobec nich agresywny, aczkolwiek jest nimi baaardzo zainteresowany i z chęcią by się z nimi/nimi pobawił ; p Szczury się go nie boją, olewają raczej. Parę razy mieli spotkanie noski w noski przez kratki, pies uradowany lizał kratki, a szczury lekceważąco odwracały się do niego pupą.
Anonymous - Sob Sty 22, 2011 23:55
nie boisz się, że ci je czymś zarazi? no ale cudny jest, rudy włochacz, pies idealny
nutaka - Sob Sty 22, 2011 23:58
nie wiem, nie pomyślałam nawet o tym. Wydaje się być całkowicie zdrowy.
Mam go nie wpuszczać do pokoju?
Anonymous - Nie Sty 23, 2011 00:26
też się nie znam, tak miprzyszło do głowy, bo pisałaś, że zapchlony. wet mu sprawdzał, czy nie ma świerzbu, albo innego paskudztwa? ogólnie wprowadzając do domu zwierze z ulicy powinno się zachować bezpieczeństwo na wszelki wypadek.
nutaka - Nie Sty 23, 2011 00:34
kąpałam go dzisiaj, był bardzo brudny, woda była aż czarna, ale pcheł, ani innych paskudztw na skórze nie widziałam. Do weta idę z nim w poniedziałek, bo w weekend go nie było.
Layla - Nie Sty 23, 2011 08:40
nutaka, on jest cudowny
AngelsDream - Nie Sty 23, 2011 10:08
nutaka, na wszelki wypadek odrobacz szczury wewnętrznie razem z nim, są pasty końskie, które można dawać też szczurom.
Ja swoje ogony i psy będę odrobaczać razem, mają za duży kontakt, żeby to olać, mimo że moje są mieszkaniowe i czyste (teoretycznie).
Narowista - Nie Sty 23, 2011 14:51
On ma cudne łapki !
sachma - Nie Sty 23, 2011 21:25
sheila., a czemu na łańcuchu a nie w kojcu? mojej babci kundelek też uciekał to wybudowaliśmy mu kojec połączony z garażem i pies się nie męczy na łańcuchu....
|
|
|