Pytania, porady i dyskusje - Oferta warszawskich lecznic
Oli - Pon Cze 27, 2011 16:09
"świnki" zrobiły fajny spis dobrych lekarzy, polecanych przez nich w mazowieckim województwie http://swinkimorskie.eu/forum/viewforum.php?f=60
Hanami - Pon Cze 27, 2011 16:35
Pixie napisał/a: | A co do "Cennika - porównywarki", moim zdaniem stworzenie dla każdego miasta takiej listy, to po pierwsze mnóstwo roboty, po drugie mnóstwo wetów do umieszczenia. Chyba najlepszym rozwiązaniem jest czytanie na forum o wetach w Twoim mieście i samemu porównywanie cen. |
Ale gdybyś Ty przygotowała taką listę dla swojego miasta i przesała do Allo... do wporowadzenia w system (łącznie z ceną), to każdy następny potrzebujący zaglądałby na tę stronę i wszystko wiedział. Żaden nowy użytkownik nie musiałby przy poważniejszym zabiegu zaczynać od pytania na Forum "powiedzcie, a ile to kosztuje".
Planując kastrację, wycięcie guza itp. ale planując, może też sobie wybrać weterynarza również pod względem finansowym.
A lista woj. mazowieckiego moim skoromnym zdaniem wcale nie jest taka fajna, bo jest tam nazwisko jednego pana, któremu ja zawdzięczam do dzisiaj nieobeschnięte łzy.
Oli - Pon Cze 27, 2011 16:59
Hanami napisał/a: | A lista woj. mazowieckiego moim skoromnym zdaniem wcale nie jest taka fajna, bo jest tam nazwisko jednego pana, któremu ja zawdzięczam do dzisiaj nieobeschnięte łzy. | wet to tylko człowiek, ma prawo się pomylić, nie wiedzieć, a lista zawiera wetów, którzy znają się na gryzoniach, mniej lub bardziej, ale jednak.
Bel - Pon Cze 27, 2011 17:28
Oli napisał/a: | wet to tylko człowiek, ma prawo się pomylić, nie wiedzieć, | jeżeli nie wie jak niech się za to nie bierze tylko doinformuje. Dobry wet to właśnie taki, który nie wiedząc- odeśle do innego, który pojęcie na ten temat ma. Bo później właśnie skutki takiej niewiedzy mogą być opłakane dla zwierzaka i właściciela. Tak właśnie było kiedyś przy wizycie w Hematowecie- nie zastałam dr. Soszyńskiej tylko był inny wet. Otwarcie powiedział "słuchajcie nie wiem. Jestem od tego i tego, nie podejmę się bo nie chcę skrzywdzić zwierzaka swoją niewiedzą. Proszę oto adres i nr. tel do lecznicy w której mają pojęcie na ten temat- mogę pomóc w umówieniu wizyty". To jest zdrowe podejście.
Anonymous - Pon Cze 27, 2011 18:47
believe_86, myślę, ze Oli ma na myśli nie konowała, który leczy mimo iż szkodzi, bo przecież on ma rację, a zwykłe pomyłki, nietrafienia, itp. Wet, jak każdy lekarz, włącznie z ludzkim ma prawo się mylić, bo nie zawsze katar jest katarem, mimo iż tak wiele na to wskazuje. Człowieka możesz przeskanować na chyba wszystkie możliwe strony i sposoby, szczura nie i niestety nie zawsze jest jak sprawdzić, więc leczy się objawowo.
Dobry wet to taki, który szybko zauważy, że leczy nietrafnie, wychwyci zmiany, wypyta o wszystkie symptomy, zachowania.
Osobiście każdemu z warszawskich polecanych wetów mam coś do zarzucenia, tylko nie każdy zarzut jest dla mnie istotny. Nie każdy świadczy źle.
AngelsDream - Pon Cze 27, 2011 19:00
Za kastrację na narkozie iniekcyjnej w Gai cena wynosi: 120 złotych, więc widać, że to taka w miarę stołeczna norma.
Za wizytę: 20 złotych za pierwszą, 15 złotych za kontynuację, 25 złotych korekcja zębów.
Tak w ramach ciekawostki.
Oli - Pon Cze 27, 2011 19:01
Viss napisał/a: | Oli ma na myśli nie konowała, który leczy mimo iż szkodzi, bo przecież on ma rację, a zwykłe pomyłki, nietrafienia, itp. | dokładnie o to mi chodziło, żeby nie skreślać na amen od razu weta, który jest ogólnie przez właścicieli gryzoni polecany, a w naszym wypadku się pomylił.
Anonymous - Pon Cze 27, 2011 19:02
AngelsDream napisał/a: | Za kastrację na narkozie iniekcyjnej w Gai cena wynosi: 120 złotych | samca, prawda? A możesz spytać ile samiczki?
AngelsDream - Pon Cze 27, 2011 19:06
Viss, jasne, że mogę, nie pomyślałam.
Spytałam trochę z ciekawości na rzecz dojrzewania Magików, bo lekarz żartobliwie pytał, czy chcę je ciachać, pozostałe ceny spisałam z cennika, choć np. nam pan doktor nie liczy za ilość szczurów czy za to, że za każdym razem bada Perkunowi uszy.
Anonymous - Pią Lip 08, 2011 15:40
wybaczcie ze pisze w tym watku, ale ten o medicavecie zamkniety.
Czy mógłby mi ktoś podać nr kom do dr Rzepki? Miałam gdzies zapisany i go zgubiłam
Anonymous - Pią Lip 08, 2011 17:34
Jest na jej stronie faunavet
Anonymous - Pią Lip 08, 2011 17:42
Viss napisał/a: | Jest na jej stronie faunavet |
dzięki!!!
nausicaa - Pią Lip 15, 2011 08:59
wiecie co, przeczytałam tą ostatnia dyskusję i po prostu włos się na głowie jeży. niedawno się przeprowadziłam i wypróbowuję ostatnio wiele klinik w wawie, takich niby wielce polecanych i jak na razie żadna z nich nie przypadła mi do gustu, a wetów szczurzych widziałam już naprawdę wielu. weci są "wszystkowiedzący", nie zwracają uwagi na obserwacje właściela (bo on to przecież ostatni debil jest), trzeba ich prosić z łaski o osłuchanie czy inne zbadanie szczura, z rozpędu przepisuje się enro, nawet nie informując o podawaniu probiotyków. kiedy pytam o to, co szczur dosjae w zastrzyku, to wet mówi, że "lek", a jak dociekam jaki, to są szczerze zdziwieni, że w ogóle śmiem pytać o nazwę. są też tacy, co robią na przykład "show" przed właścielką (bo wet to facet...). po prostu żenada na całej linii. każdą z tych osób mogę wymienić z imienia i nazwiska, a słono sobie liczą za tą średniej jakości usługę.
a jak widzę dodatkowo, jak się ostatnio na forach wypowiada przyszła światła młodzieńcza weterynaria, to naprawdę strach się bać, co będzie dalej. dlatego będę jeździć po wetach, ile się da i wytykać wszystkie błędy. bo ja mogę płacić dużo i narzekać nie będę, ale naprawdę chcę wiedzieć, że płacę za porządną diagnozę.
w wawie tylu niby wetów jest, a naprawdę jeden gorszy od drugiego.
H. - Pią Lip 15, 2011 09:00
Scaliłam z bardziej odpowiednim do tego typu wypowiedzi tematem.
Oli - Pią Lip 15, 2011 11:05
nausicaa napisał/a: | trzeba ich prosić z łaski o osłuchanie czy inne zbadanie szczura, z rozpędu przepisuje się enro, nawet nie informując o podawaniu probiotyków | nie wiem u jakich rzekomo tych polecanych wetów byłaś, ale ze znanych mi gryzoniowych wetów żaden nie zachowuje się w opisany przez Ciebie sposób
|
|
|