To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Pytania, porady i dyskusje - Oferta warszawskich lecznic

Oli - Pon Cze 27, 2011 16:09

"świnki" zrobiły fajny spis dobrych lekarzy, polecanych przez nich w mazowieckim województwie http://swinkimorskie.eu/forum/viewforum.php?f=60
Hanami - Pon Cze 27, 2011 16:35

Pixie napisał/a:
A co do "Cennika - porównywarki", moim zdaniem stworzenie dla każdego miasta takiej listy, to po pierwsze mnóstwo roboty, po drugie mnóstwo wetów do umieszczenia. Chyba najlepszym rozwiązaniem jest czytanie na forum o wetach w Twoim mieście i samemu porównywanie cen.

Ale gdybyś Ty przygotowała taką listę dla swojego miasta i przesała do Allo... do wporowadzenia w system (łącznie z ceną), to każdy następny potrzebujący zaglądałby na tę stronę i wszystko wiedział. Żaden nowy użytkownik nie musiałby przy poważniejszym zabiegu zaczynać od pytania na Forum "powiedzcie, a ile to kosztuje".
Planując kastrację, wycięcie guza itp. ale planując, może też sobie wybrać weterynarza również pod względem finansowym.

A lista woj. mazowieckiego moim skoromnym zdaniem wcale nie jest taka fajna, bo jest tam nazwisko jednego pana, któremu ja zawdzięczam do dzisiaj nieobeschnięte łzy.

Oli - Pon Cze 27, 2011 16:59

Hanami napisał/a:
A lista woj. mazowieckiego moim skoromnym zdaniem wcale nie jest taka fajna, bo jest tam nazwisko jednego pana, któremu ja zawdzięczam do dzisiaj nieobeschnięte łzy.
wet to tylko człowiek, ma prawo się pomylić, nie wiedzieć, a lista zawiera wetów, którzy znają się na gryzoniach, mniej lub bardziej, ale jednak.
Bel - Pon Cze 27, 2011 17:28

Oli napisał/a:
wet to tylko człowiek, ma prawo się pomylić, nie wiedzieć,
jeżeli nie wie jak niech się za to nie bierze tylko doinformuje. Dobry wet to właśnie taki, który nie wiedząc- odeśle do innego, który pojęcie na ten temat ma. Bo później właśnie skutki takiej niewiedzy mogą być opłakane dla zwierzaka i właściciela. Tak właśnie było kiedyś przy wizycie w Hematowecie- nie zastałam dr. Soszyńskiej tylko był inny wet. Otwarcie powiedział "słuchajcie nie wiem. Jestem od tego i tego, nie podejmę się bo nie chcę skrzywdzić zwierzaka swoją niewiedzą. Proszę oto adres i nr. tel do lecznicy w której mają pojęcie na ten temat- mogę pomóc w umówieniu wizyty". To jest zdrowe podejście.
Anonymous - Pon Cze 27, 2011 18:47

believe_86, myślę, ze Oli ma na myśli nie konowała, który leczy mimo iż szkodzi, bo przecież on ma rację, a zwykłe pomyłki, nietrafienia, itp. Wet, jak każdy lekarz, włącznie z ludzkim ma prawo się mylić, bo nie zawsze katar jest katarem, mimo iż tak wiele na to wskazuje. Człowieka możesz przeskanować na chyba wszystkie możliwe strony i sposoby, szczura nie i niestety nie zawsze jest jak sprawdzić, więc leczy się objawowo.

Dobry wet to taki, który szybko zauważy, że leczy nietrafnie, wychwyci zmiany, wypyta o wszystkie symptomy, zachowania.

Osobiście każdemu z warszawskich polecanych wetów mam coś do zarzucenia, tylko nie każdy zarzut jest dla mnie istotny. Nie każdy świadczy źle.

AngelsDream - Pon Cze 27, 2011 19:00

Za kastrację na narkozie iniekcyjnej w Gai cena wynosi: 120 złotych, więc widać, że to taka w miarę stołeczna norma.

Za wizytę: 20 złotych za pierwszą, 15 złotych za kontynuację, 25 złotych korekcja zębów.

Tak w ramach ciekawostki.

Oli - Pon Cze 27, 2011 19:01

Viss napisał/a:
Oli ma na myśli nie konowała, który leczy mimo iż szkodzi, bo przecież on ma rację, a zwykłe pomyłki, nietrafienia, itp.
dokładnie o to mi chodziło, żeby nie skreślać na amen od razu weta, który jest ogólnie przez właścicieli gryzoni polecany, a w naszym wypadku się pomylił.
Anonymous - Pon Cze 27, 2011 19:02

AngelsDream napisał/a:
Za kastrację na narkozie iniekcyjnej w Gai cena wynosi: 120 złotych
samca, prawda? A możesz spytać ile samiczki?
AngelsDream - Pon Cze 27, 2011 19:06

Viss, jasne, że mogę, nie pomyślałam. :)

Spytałam trochę z ciekawości na rzecz dojrzewania Magików, bo lekarz żartobliwie pytał, czy chcę je ciachać, pozostałe ceny spisałam z cennika, choć np. nam pan doktor nie liczy za ilość szczurów czy za to, że za każdym razem bada Perkunowi uszy.

Anonymous - Pią Lip 08, 2011 15:40

wybaczcie ze pisze w tym watku, ale ten o medicavecie zamkniety.

Czy mógłby mi ktoś podać nr kom do dr Rzepki? Miałam gdzies zapisany i go zgubiłam :?

Anonymous - Pią Lip 08, 2011 17:34

Jest na jej stronie faunavet
Anonymous - Pią Lip 08, 2011 17:42

Viss napisał/a:
Jest na jej stronie faunavet

dzięki!!!

nausicaa - Pią Lip 15, 2011 08:59

wiecie co, przeczytałam tą ostatnia dyskusję i po prostu włos się na głowie jeży. niedawno się przeprowadziłam i wypróbowuję ostatnio wiele klinik w wawie, takich niby wielce polecanych i jak na razie żadna z nich nie przypadła mi do gustu, a wetów szczurzych widziałam już naprawdę wielu. weci są "wszystkowiedzący", nie zwracają uwagi na obserwacje właściela (bo on to przecież ostatni debil jest), trzeba ich prosić z łaski o osłuchanie czy inne zbadanie szczura, z rozpędu przepisuje się enro, nawet nie informując o podawaniu probiotyków. kiedy pytam o to, co szczur dosjae w zastrzyku, to wet mówi, że "lek", a jak dociekam jaki, to są szczerze zdziwieni, że w ogóle śmiem pytać o nazwę. są też tacy, co robią na przykład "show" przed właścielką (bo wet to facet...). po prostu żenada na całej linii. każdą z tych osób mogę wymienić z imienia i nazwiska, a słono sobie liczą za tą średniej jakości usługę.
a jak widzę dodatkowo, jak się ostatnio na forach wypowiada przyszła światła młodzieńcza weterynaria, to naprawdę strach się bać, co będzie dalej. dlatego będę jeździć po wetach, ile się da i wytykać wszystkie błędy. bo ja mogę płacić dużo i narzekać nie będę, ale naprawdę chcę wiedzieć, że płacę za porządną diagnozę.
w wawie tylu niby wetów jest, a naprawdę jeden gorszy od drugiego.

H. - Pią Lip 15, 2011 09:00

Scaliłam z bardziej odpowiednim do tego typu wypowiedzi tematem.
Oli - Pią Lip 15, 2011 11:05

nausicaa napisał/a:
trzeba ich prosić z łaski o osłuchanie czy inne zbadanie szczura, z rozpędu przepisuje się enro, nawet nie informując o podawaniu probiotyków
nie wiem u jakich rzekomo tych polecanych wetów byłaś, ale ze znanych mi gryzoniowych wetów żaden nie zachowuje się w opisany przez Ciebie sposób :drap: