Odżywianie - Dropsy - temat ogólny
Anomalia - Sob Lut 19, 2011 12:00
maria89 napisał/a: | wystarczy, że usłyszą, że otwieram torebkę z dropsami |
U mnie tak samo. Są na drugim końcu domu, a gdy słyszą szelest biegną w podskokach do mnie. Jogurtowe lubią najbardziej.
Priscilla - Pon Maj 30, 2011 18:39
Wśród moich chłopów jogurtowe też robią wielką furorę:)! Potrafią wyniuchać je z drugiego końca pokoju:)!
kite - Pon Maj 30, 2011 20:12
miodowe, jogurtowe, czekoladowe, od konieczności marchewkowe i owoce leśne. mam teraz mix to mogę wszystko wypróbować
Bezsenna - Wto Cze 07, 2011 16:26
U mnie dziewczyny uwielbiają jogurtowe dropsy Vitakraftu. Próbowały też miodowych, ale szału nie zrobiły .
Mamy też chrupki serowe, ale w ogóle nie są nimi zainteresowane. Skubną czasami od niechcenia. Podobnie z hmm… krokietami z nadzieniem z owoców leśnych. Zjedzą. W ostateczności .
Odnośnie szkodliwości dropsów, mam (może trochę przewrotne) pytanie do ich zdecydowanych przeciwników: a czy Wasza dieta składa się z wyłącznie zdrowych składników, a jedzenie po które sięgacie wybieracie tylko pod kątem wartości odżywczych ?
Dropsy to smakołyk (po ludzku-cukierki, czy tam inne słodycze) i oczywista sprawa, że nie mogą stanowić głównej części szczurzego menu, ale… nie przesadzajmy
Moje ogonki dostają 1-3 sztuki, średnio co drugi dzień, zazwyczaj jako nagroda przy okazji zabawy i nauki.
I tak jak kilka osób wspominało wcześniej – szeleszczenie opakowaniem to najlepszy sposób na wywabienie Niuniek z każdego zakamarka mieszkania .
Kasik - Czw Lip 14, 2011 18:00
Ja moim kupuję tylko dropsy jogurtowe Vitakraftu, tym wszystkim polskim jakoś nie ufam... Uwielbiają je. A w szczególności rozbraja mnie Stefek, który jak tylko zaczniemy ćwiczyć sztuczki, albo jak wyczuje że mam dropsy, zaczyna bez komendy kręcić się w kółko robiąc obroty i zerka na mnie błagalnym wzrokiem prosząc o dropsa, taki z niego cwaniak jeden
szczurowata - Nie Wrz 04, 2011 13:17
Jagodowe, miodowe
wojsza - Wto Wrz 06, 2011 10:00
Jogurtowe malinowe, jagodowe albo truskawkowe
fen - Wto Wrz 06, 2011 11:31
U mnie od dawna jogurtowe królują
wojsza - Czw Wrz 08, 2011 09:44
Off-Topic: | Sam raz nawet spróbowałem i są wporzo |
Tess81 - Wto Wrz 13, 2011 15:19
biszkoptowo- owocowe, mleczne i jogurtowe:)
wojsza - Nie Wrz 18, 2011 20:03
Jeżynowe sobie ulubiły
Karena - Nie Wrz 18, 2011 20:37
Off-Topic: | wojsza, popraw literówkę bo wstyyyyyyyd |
Żelek^^ Drucik - Wto Paź 18, 2011 22:31
Anomalia napisał/a: | maria89 napisał/a: | wystarczy, że usłyszą, że otwieram torebkę z dropsami |
U mnie tak samo. Są na drugim końcu domu, a gdy słyszą szelest biegną w podskokach do mnie. Jogurtowe lubią najbardziej. |
moje mają owocowe, i robią to samo ale to chyba wszystkie szczurki
Cegriiz - Śro Paź 19, 2011 12:31
Moje zżerają wszystkie dropsy. Ostatnio nawet im kupiłam warzywne i te też bez problemu wcinały Małe są bardziej wybredne, ale to może dlatego, ze nie mają czasu niczego na wybiegu zjeść, bo muszą biegać. Na pewno preferują "mokre" dropsy.
Karmell - Śro Paź 19, 2011 22:21
Oczywiście - owoce leśne
|
|
|