To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Planowane mioty - "Miot Cnót" of Anahata-szukamy partnerki dla Ever

Pyl - Pon Paź 11, 2010 10:33

Ren napisał/a:
Strasznie śmiesznie mi się czyta Twoje posty

A co Cię tak śmieszy? Nie zmieścisz się w brzuszku Mabelli? :lol: :lol: :lol: Ren, nie przesadzaj, dasz radę... Mogę nawet kciuki za Ciebie potrzymać :P
:kciuki: :kciuki: :kciuki:

Anonymous - Nie Paź 17, 2010 20:00

Mam niestety złe wieści. Zacytuję wiadomość od susu:

Cytat:
Cyranek w przeciągu ostatnich dni mocno schudł; zaobserwowałam to, bo wróciłam po 3 dniach nieobecności w domu, a jak wiadomo - jak się na zwierzaka nie patrzy codziennie to latwiej roznice zauwazyc. obmacałam go sobie i nie podoba mi sie jego lewa nerka. wzielam go dzis do pracy i pokazalam wetce - obejrzalysmy sobie na usg: nerka jest powiększona i najprawdopodobniej cos na niej jest - jakas torbiel?

dr Jałonicka sugeruje badanie krwi. jego ogólny stan jej się nie podoba. chudniecie, ta nerka. mowi, ze neurologicznie tez juz cos powoli nie tak; łapki coraz słabsze i strasznie sie trzesa. osluchowo jest ok.

Cyranek będzie miał badanie krwi i prawdopodobnie drugie USG u dr Marcińskiego. Najprawdopodobniej jednak nie będzie mógł zostać tatą. Postanowiłyśmy z susu poszukać innego miziaka dla Mabelle, w końcu o miziastą samiczkę jest raczej ciężko. Zaraz zamieszczę jeszcze ogłoszenie, Mabelle ma bardzo mało czasu, więc potrzebujemy pomocy w poszukiwaniach.

Pyl - Nie Paź 17, 2010 22:30

:( :( :( Cyranku, nie choruj!!! Nawet jeśli nie będziesz już tatusiem to masz być zdrowy!!!
Trzymamy za Ciebie kciuki słoneczko! :kciuki: :kciuki: :kciuki:

agata-air - Pią Paź 22, 2010 12:36

Jak tam Cyranek?
asia030984 - Pią Paź 22, 2010 13:56

zdrowiej :kciuki: :kciuki: :kciuki:
Pyl - Sob Paź 23, 2010 12:59

susurrement, Ren, co z Cyrankiem? Jak się czuje? Czy coś już wiadomo?
Czy wiadomo czy Ever After będzie go mógł zastąpić?

Oli - Sob Paź 23, 2010 13:18

Pozwolę sobie odpowiedzieć ;) Cyranek ma wyniki dobre, chociaż nie idealne i nie będzie ponownie krył (tak mi wczoraj powiedziała Ren). Everek natomiast będzie mógł kryć po tym jak pójdę z nim na USG i wynik będzie pomyślny. :wink:
Pyl - Sob Paź 23, 2010 13:39

Tooo... kiedy będziesz z nim na USG??? I czemu nie dziś??? :>
O nim mówiłaś wczoraj, że musisz iść na USG??? To ja nie tylko mam sklerozę, ale i zaburzenia percepcji???

Oli - Sob Paź 23, 2010 14:08

Pyl napisał/a:
O nim mówiłaś wczoraj, że musisz iść na USG???
tak

Pyl napisał/a:
I czemu nie dziś???
bo dr Marciński nie przyjmuje obok mnie? ;) na umińskiego mam najbliżej, a nie chcę ciągnąć Evera gdzieś tam tylko na USG

Pyl napisał/a:
Tooo... kiedy będziesz z nim na USG???
jesteśmy umówieni na wtorek

tylko wiecie, rozumiem, że wszyscy chcą i na już, ale należy pamiętać, że Ever to syn Cyranka i tutaj zdrowie ma znaczenie :wink:

Pyl - Sob Paź 23, 2010 14:46

No, dobra Oli, może Ci wybaczę :> Pod warunkiem, że wyniki będą dobre :P
Czekam na dobre wieści :kciuki:

quagmire - Nie Paź 24, 2010 17:38

Oli, a zrobisz USG też Enkilowi?
Oli - Nie Paź 24, 2010 17:56

Nie, bo Enkil obecnie choruje i nie będę go wyciągać na taką pogodę.
Oli - Wto Paź 26, 2010 11:56

Jesteśmy z Everem po badaniu - wszystko wskazuje na to, że możecie już rozgrzewać kciuki. ;) Podczas badania Everek najpierw się trochę zdenerwował (po trzecim przyłożeniu głowicy USG) i zaczął popiskiwać i lizać mnie po palcach bym go puściła, ale wystarczyło mizianko w okolicach uszu i czółka by zrobić zrelaksowany zwis. :serducho: :mrgreen:
quagmire - Wto Paź 26, 2010 12:03

No to fajnie :D
Anonymous - Wto Paź 26, 2010 12:11

Wszystkie informacje można znaleźć w pierwszym poście :) .

Oli i susu, dzięki za wszystko :*

Proszę wszystkich chętnych o zapoznanie się ze zmianami zawartymi w pierwszym poście i informację, czy rezygnują, czy nie ;)