Archiwum - Psiaki IX
sachma - Pon Sie 16, 2010 19:32
believe_86, tak mamie się nie podoba Sebie i mi się strasznie podoba - za dużo napatrzeliśmy się na pudle w lwie na wystawie i jest to dla nas jedyna słuszna fryzura zwłaszcza że włosy na nogach wymagają dość sporo pielęgnacji bo jako pierwsze się skołtunią i po deszczu pies ma straszliwie mokre łapy a teraz zostały tylko bransolety do pielęgnacji
L. - Pon Sie 16, 2010 19:39
Mi się w ogóle nie podoba
Bel - Pon Sie 16, 2010 19:44
Hmmm... co kto lubi... oby się nie wstydził wyjść na dwór opitol go na łyso i skończy się problem z pielęgnacją.. strzyżenie powinno być eleganckie a on wygląda komicznie...
sachma - Pon Sie 16, 2010 19:51
dziewczyny, to pudel ja się nie wstydzę że mam pudla, więc i pudlowe fryzury mnie nie odrzucają, wręcz przeciwnie Czego się ma wstydzić? to pies.. one się nie wstydzą opitolić to ja sobie mogę kundla a pudel włos mieć musi
lew jak dla mnie jest równie elegancki co pupy clip - kwestia gustu i otwartego umysłu
Bel - Pon Sie 16, 2010 20:01
sachma, no to jak musi mieć włos to po co wrzucałaś biedaka pod kosiarkę ?
jokada - Pon Sie 16, 2010 20:04
śliczny dupelek
mi sie podoba
sachma - Pon Sie 16, 2010 20:09
believe_86 napisał/a: | sachma, no to jak musi mieć włos to po co wrzucałaś biedaka pod kosiarkę ? |
przeczytaj jeszcze raz co pisałam to się dowiesz
ja się tylko zastanawiam co powie moja siostra w sumie tylko ja z psem wychodzę, więc opinie reszty mało mnie interesują drugą osobą która z Lennym wychodzi jest Seba a on zachwycony
Szura - Pon Sie 16, 2010 20:50
Ja pudla planuję, ale takiej 'krzywdy' to mu nie zrobię. Przeraziłam się.
Opitalać pudle, opitalać, na 3-4cm na całym pudlu, pudel też pies!
Choć oczywiście najważniejsze, że Tobie się podoba.
babyduck - Pon Sie 16, 2010 20:55
Ze wszystkich pudlowych fryzur ta z siodłem na plecach nie podoba mi się najbardziej.
kameliowa - Pon Sie 16, 2010 21:01
Cóż.... nie mam nic do wymyślnego przycinania pudlowej sierści, ale nie rozumiem kompletnie po co biednego psa np farbować? Przecież to katastrofa. Różowy pudel.. a widziałam niestety takiego..
Szura - Pon Sie 16, 2010 21:05
kameliowa, a w czym farbowanie jest gorsze od przycinania?
Layla - Pon Sie 16, 2010 21:10
Mi się podobają pudlowe i lewkowe fryzury. Przecież nawet jeśli to jedynie dla naszego oka a nie dla psa, to psu tym się krzywdy nie zrobi, on nie myśli "ale obciach". Pudel opitolony na łyso traci mnóstwo swojego uroku.
sachma - Pon Sie 16, 2010 21:27
Cytat: | Opitalać pudle, opitalać, na 3-4cm na całym pudlu, pudel też pies! |
pudel w lwie nie zmienia zachowania to też potwór latający za piłką i taplający się w błocie
Oli - Pon Sie 16, 2010 21:27
sachma, miałaś go nie krzywdzić, sama pisałaś, że nie lubisz tak strzyżonych pudli okropnie wygląda
Szura - Pon Sie 16, 2010 21:29
Layla, ano pewnie, że psu to nie szkodzi, dlatego uważam, że każdy powinien strzyc swojego psa jak se chce. Ale nie uważam, żeby ogolenie pudla na łyso (choć ja bym aż tak drastyczna nie była, ale 2-4 cm wyglądają super - jak normalny pies ) odbierało mu cokolwiek z jego uroku, bo urok pudla nie w pomponach na dupie tkwi.
Jest to tylko kwestia gustu, ja osobiście lubię psio wyglądające psy, a niekoniecznie takie przywodzące mi na myśl panią w trwałej na głowie z wplątanymi w nią różowymi wstążeczkami.
Pomijam całkiem aspekt, że czas wykorzystywany na pielęgnacje/przygotowywanie do wystaw itd jakoś wolę spędzić na zabawie/pracy. Ale może to dlatego, że ani mi to frajdy nie sprawia, ani nie znam wielu psów, które lubią przygotowania, strzyżenia itp.
|
|
|