Klatki i wyposażenie - Nasze klatki vol. 1
myaku - Wto Mar 18, 2008 18:37
A ja urządziłam moim chłopom mniejszą klatkę. W mniej więcej taki sposób będzie doczepiona do tej wielkiej z tyłu:
Rura będzie oczywiście na dole, z piciem i jedzeniem jeszcze nie wiem jak zrobię Półka pójdzie won, o ile uda mi się ją rozmontować
magnes - Czw Mar 20, 2008 13:59
nie mam pomysłu co tu jeszcze dodać(nie licząc gałęzi)pomóżcie
Asaurus - Czw Mar 20, 2008 14:44
Magnes, ja proponuję zacząć od postawienia klatki w pionie, wiesz szczury lubią się wspinać i kondycję mają lepszą A tak na poważnie to bym upchał tam drugie tyle sprzętu, półek, rur, koszyków, hamaków, rękawów itp. otwarta przestrzeń to nie jest to co one lubią, wolą wcisnąć się w najmniejszą szczelinę i tam siedzieć. Można pomyśleć o zaciemnieniu części klatki, osłonięciu z 2 - 3 stron czymś tak aby mały miał cień w ciągu dnia.
myaku - Czw Mar 20, 2008 16:22
No i dobra, połączenie klatki wyszło pomyślnie, wstępnie urządzona już jest [jeszcze z jedną, dwie rury się dokupi, hamaki się zrobi i chyba tyle
Oli - Czw Mar 20, 2008 16:45
Nie wiem, czy będziesz chciała z tego skorzystać, ale ja bym przesunęła tę górną klatkę tak, aby utworzyła się dodatkowa "półka" z klatki pod spodem. Chodzi o to, żeby górna klatka nie stałą na środku otworu w tej niżej, tylko żeby jednym bokiem przylegała do tego otworu. Szczurom chyba będzie łatwiej tak wejść do klatki wyżej.
myaku - Czw Mar 20, 2008 16:55
Off-Topic: | Olimpia, a wiesz, że skorzystam? Ino mniejsze spinacze kupię. Dzięki! |
Natalia - Sob Mar 22, 2008 19:44
Moje klacisko .
samar - Nie Mar 23, 2008 00:44
Natalia, ale fajoska kratka do zlewu
Natalia - Nie Mar 23, 2008 14:16
Szczury bardzo lubią na niej siedzieć .
Naciol - Nie Mar 23, 2008 14:24
Natalia, zastanawiałam się co to jest, ale w końcu zapomniałam się spytać. Niezły pomysł
landrynka - Wto Kwi 01, 2008 19:11
no to i ja fotki mojej tu wrzucę
przód, trochę niewyraźne, ale widać co trzeba.
http://www.fotosik.pl/pok...9bd7da03cf.html
bok:
http://www.fotosik.pl/pok...5904cee4f5.html
dorzucę chyba jeszcze 2 półeczki, dzisiaj je montowałam i póki co jest fajnie.
Off-Topic: | pomijając mojego guza za uchem |
nutaka - Wto Kwi 08, 2008 20:11
landrynka, ja bym więcej rzeczy dodała troszkę pustawo, ale duuza jest zazdraszczam, ja mam małą dosc ale maluchy sie w niej gubią
EDIT:
Dodaje zdjecie swojej klatki<maxymalnie pomniejszone>
landrynka - Śro Kwi 09, 2008 18:36
nutaka napisał/a: | ja bym więcej rzeczy dodała troszkę pustawo, |
doszedły 3 półki jeszcze i rura długa.
idaa - Sob Kwi 12, 2008 10:28
Moja pierwsza klatka, dla pierwszego w życiu szczurka. Wymiary: dł. 58, szer. 36, wys. 54.
Do fabrycznych półek dołożyłam dwa koszyczki, domek z pudełka, kółko wiklinowe, kuwetkę i powiesiłam czapkę na zaczepach od kolb. W planach tunel z rury kanalizacyjnej, zjeżdżalnia z rynny i hamaczki z polaru (już prawie gotowe) - czekam tylko, aż Rodney się bardziej zaaklimatyzuje.
nutaka - Nie Kwi 13, 2008 21:07
idaa napisał/a: | - czekam tylko, aż Rodney się bardziej zaaklimatyzuje. |
wydaje mi się ze lepiej od razu a nie, szczurki lubią duzo rzeczy wiem do z doswiadczenia, jak do mnie przyszły do miałam duzo dupereli<czegoo nie widac na zdjęciu>a jak musiałam większosc dac do prania to siedzialy w kącię i nie wiedziały co robic a w szczegolnosci
jak Twoj szczurek jest sam, mam nadzieje ze szukasz kolegi
|
|
|