To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Odżywianie - POLECANE karmy - temat ogólny

helen.ch - Wto Sie 21, 2007 11:36

Moje pokochały na nowo Sluis Superior, więc wcinaja na zmianę z Rat Nature VerseleLaga i mam je z głowy.
falka - Wto Sie 21, 2007 11:39

Madzik, u mnie Xtra Vital kosztuje coś koło 10zł i ostatnio cały czas są opakowania z ileśtam procent gratis, także drogo masz.
Madzik - Wto Sie 21, 2007 15:15

Taa... na każdym kroku potwierdza się mojej przekonanie że B-stok to gorzej niż komunistyczna wiocha zabita dechami...

A co myślicie o karmie, kolbach itp. Vitakrafta? Strasznie to drogie, ciekawe czy warte swojej ceny? Kupowaliście kiedyś? Ja zastanawiałam się nad kupnem kolb lub dropsów :mysza:

helen.ch - Wto Sie 21, 2007 20:15

Madzik napisał/a:
o karmie, kolbach itp. Vitakrafta

z Vitakrafta moje jedzą tylko to:
http://karusek.com.pl/pro...117&action=prod
i to:
http://karusek.com.pl/pro...362&action=prod

resztę olewają, a kolby wylądowały u świnki morskiej, jeśli kolby to u mnie tylko Vitapol, ale to tez na zasadzie przysmaku, nie na codzień.

zasadzkas - Wto Sie 21, 2007 22:35

Moje bardzo lubią kolby, ale żarcie, zwłaszcza to z zielonymi granulkami jest do bani.
Madzik - Pią Sie 24, 2007 12:19

helen.ch u mnie niestety w żadnym zoologu nie ma tego co w linkach podałaś :evil: ale wygląda super :wink:

[ Komentarz dodany przez: falka: Pon Sie 27, 2007 21:36 ]
załącznik usunięty - nie na temat

helen.ch - Pią Sie 24, 2007 14:11

Off-Topic:
Madzik napisał/a:
u mnie niestety w żadnym zoologu nie ma tego co w linkach podałaś
u mnie tez nie ma, zamawiam mnie więcej raz w miesiącu wszystko co się da przez internet, raz w jednym sklepie raz w innym. Czasami biorę właśnie takie przysmaki, ale tez nie do przesady.

Andzia - Nie Sie 26, 2007 12:08

Czy myślicie że moge pomieszać Vitakraft Premium Menu dla szczurków z Versele Laga Rat Cripsy i Rat Nature a do tego dorzucić różne ziółka i płatki kukurydziane...?? Nie chcę przesadzić a chciałabym mieć wszystko w jednym wiadrze :mrgreen: :oops:
helen.ch - Nie Sie 26, 2007 12:17

Pewnie , że możesz pomieszać, nie pogryzie się :wink:
Andzia - Nie Sie 26, 2007 12:40

hihi dzięki :mrgreen: tak tylko kontrolnie pytam :oops: :mrgreen:
Oli - Nie Sie 26, 2007 22:17

Wiem ze "potepiliscie" Vitakraft Emotion dla szczurow, ale ja ja polecam. Moze nie jest jakas powalajaca skladowo, ale moje szczuraki wciagaja wszystko - zwlaszcza dziewczyny, ktore swego czasu jadaly tylko i wylacznie megana i nic innego nie chcialy. Do Vitakrafta dosypuje troche owocowego przysmaku Megana i roznego rodzaju ziola typu Natura szczura HP i suszone jabluszko Zuzali (bardzo bardzo polecam - moje uwielbiaja).
LunacyFringe - Wto Sie 28, 2007 12:09

Ja mam pytanie dotyczące Gerberka z indykiem , bo takowy kupiłam na spróbowanie . Otworzyłam go i strasznie śmierdzi . Może nie jakoś powalająco , ale zapach nie zachęcający . Dałam go szczurom , jadły ze smakiem , tylko mam wątpliwości czy coś z nim nie jest nie tak , że ma taki zapaszek . Data ważnosci w porządku .
Naciol - Wto Sie 28, 2007 12:15

LunacyFringe, jak dla mnie wszystie gerbery z mięsem mają odrzucający zapach i kolor :lol1: Ale chłopakom smakują, więc im daję.
LunacyFringe - Wto Sie 28, 2007 12:16

No to mnie uspokoiłaś bo jak mnie doszedł ten zapach to zwątpiłam :lol1:
Naciol - Wto Sie 28, 2007 12:18

LunacyFringe, jak pierwszy raz kupiłam kurczaka z jarzynkami to chciałam go wyrzucić ;) Ale skoro data ważności była w porządku to dałam, następny śmierdział tak samo :p Teraz przy dawaniu gerberów z mięsem zatykam nos :lol1: