To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Higiena i pielęgnacja - Jakiej ściółki używasz?

Anonymous - Wto Mar 20, 2007 20:35

PALATINA, ja nie czekałam nigdy dłużej niż 2-3 dni. I zawsze, gdy było jakieś opóźnienie, to przemiły Pan, chyba właściciel, dzwonił mówił co i jak i pytał czy nadal jestem zainteresowana. W animalii to samo zresztą. Nie czekałam nigdy dłużej niż 3 dni. Polecam :)
PALATINA - Wto Mar 20, 2007 20:47

...
Anonymous - Wto Mar 20, 2007 21:11

Wracając do tematu.
Doświadczenie zakończone, stop-smell jest u chłopaków 12 dzień i NIC nie śmierdzi, hamak już wali, a ściółka nie. Za to w tym samym czasie 12 dni, chipsi mais wymiękło i będę dziś laskom sprzątać. Jestem baaardzo zadowolona.

PALATINA - Wto Mar 20, 2007 21:17

Viss napisał/a:
Doświadczenie zakończone, stop-smell jest u chłopaków 12 dzień i NIC nie śmierdzi, hamak już wali, a ściółka nie. Za to w tym samym czasie 12 dni, chipsi mais wymiękło i będę dziś laskom sprzątać.

To może ja nie powinnam tego kupować? :roll:
Chociaż u jednego Sputa chyba na długo starczy?
A w porównaniu z Catsem na jak długo starcza? Umiecie mi powiedzieć?
(O chipsi mais mówię, nie stop smellu)

marhef - Sob Kwi 07, 2007 13:05

Jasna cholera :/
W związku z przedświątecznym szałem zakupów wszystkie żwirki w moim zoologu zostały wykupione.
Więc musiałam kupić żwirek Hilton truskawkowy, i teraz boję się go posypać pannom :/
Jak myślicie, czy ten zapach może im wyrządzić jakąś szkodę?

falka - Sob Kwi 07, 2007 14:28

marchewa, kupiłaś a teraz marudzisz :P otwierałaś czy to mocno pachnie? dużo siedzą w ściółce czy tylko kupkają? ja bym moim dała, bo one złażą tylko kupkać do kuwety, a klatka jest wysoka.
L. - Sob Kwi 07, 2007 15:00

marchewa, własnie mocno to pachnie ?
ja myśle, ze kilka dni im nic sie nie stanie, a po świtach możesz kupić normalny :] a ten komuś oddać/odsprzedać :}

edit:
Stop Smell. Ściółka dla gryzoni
9.85zł

www.tropik.pl :]

przypadkiem zauwazyłam -moze sie komuś przyda :D

edit2: Czym sie rózni CHIPSI classic od CHIPSI mais ? :|

Anonymous - Sob Kwi 07, 2007 15:19

CHIPSI classic to sa zwykle trociny, a CHIPSY mais sa to granulki z kolb kukurydzy ;)
Azi - Sob Kwi 07, 2007 15:21

A ja zarzuciłam pomysł ze żwirkiem i wróciłam do wypróbowanego troty n dół-sianko na nie. Dlaczego? Wcale mi taniej nie wychodziło, sprzatałam i tak tak samo często, bo mnie kupki irytują jak je widze, co z tego, że nie śmierdzi,a nie mam ochoty wybierać ich, więc zmieniałam cały żwirek, co wychodziło zypełnie nieopłaclnie. Poza tym żwirek jest dużo głośniejszy. Nie, podziekuję ;)
marhef - Sob Kwi 07, 2007 15:23

Otworzyłam tego truskawkowego Hiltona.
Nie pachnie :D W ogóle i nic a nic :)

Naciol - Sob Kwi 07, 2007 15:30

Hm. Nie chce mi sie przetrząsać całego tematu, więc spytam:
sianko jakiej firmy najlepiej kupic? ;)

Azi - Sob Kwi 07, 2007 15:53

Naciol, ja polecam zoocenter. Jest miekkie, drobne, nie ma kłujacych niespodzianek.
Mangusta - Sob Kwi 07, 2007 15:53

Naciol, sianka w ogóle nie kupować

tyle w nim robali i innego paskudztwa że więcej złego wyrządzi, niż dobrego

Anonymous - Sob Kwi 07, 2007 16:20

A ja polecam sainko Herbal Pets z ziolami lub z rumiankiem.
Moze byc tez z Zuzali, ale ja jednak wole z HP.

Nie ma nic klujacego, ladnie pachnie, jest chetnie zjadane.
Nigdy nie kupila bym siana firmy typu wlasnie zoocenter, vitapol czy jeszcze jakiejs gorszej. Nie ufam im. Po za tym czesto uczulaja. A nie spotkalam sie jeszcze z alergia na sianko HP :wink:

helen.ch - Sob Kwi 07, 2007 16:30

A ja w środe byłam w zoologicznym (chyba najstarszy jaki jest w zielonej) i pytałam o sianko z zuzali lub HP, facet zdziwiony powiedział, że zwierzęta nie potrzebują w sianku żadnych ziołek :shock: , i że najlepsze sianko to nadnoteckie.. nie wiem czyje ono chyba Vitapolu... kłócił się i nie dal sobie wytłumaczyć, że tamte pachną, są mięciutkie świeże z ziołkami do podgryzania. Całe szczęście, że nie miał szczurków (bo nie ma popytu :lol1: ) ale nie miał tez karm dla szczurków ("no bo nie ma szczurkow to po co") za to miał syf w sklepie, strasznie brudno i byle jak... jeju co za typ.. a co do ściółki to ja wierna jestem mojej z Carrefoura.