To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Mioty urodzone - rok 2009 - Miot kontrolny Cz of Anahata - 06.11.2009 :)

Licho - Pią Lut 04, 2011 13:09

stasimalgosia, :glaszcze:
Dla maluszka, który odszedł stanowczo za wcześnie [*]

asia030984 - Pią Lut 04, 2011 16:08

bardzo mi przykro...
[*]

zuuzuushii - Pią Lut 04, 2011 23:05

no nie... bardzo mi przykro (*)
taka młoda, jak spojrzę na moich chłopaczków nie mogę sobie wyobrazić, że mogli by teraz odejść...
eh...

Nakasha - Sob Lut 05, 2011 00:46

Strasznie mi przykro. :( :(

[*]

susurrement - Czw Mar 10, 2011 22:30

a ja chciałabym zasugerować opiekunom Cz-maluszków aby skontrolowali weterynaryjnie swoje pociechy oraz wykonali zdjęcie RTG serduszka. u dziewczynek osłuchowo na razie nie słychać zaburzeń, natomiast na zdjęciu RTG zarówno Czekoladka jak i Czereśnia mają powiększoną i zaokrągloną sylwetkę serca, także zostało zalecone podawanie im Prilium. uważam, że jak najwcześniejsza diagnostyka i rozpoczęcie leczenia zwiększa szanse na ustabilizowanie i zwolnienie pogłębiania się wady serca, także warto to sprawdzić.
Nakasha - Wto Kwi 12, 2011 11:42

Uzupełniam informacje dotyczące zachowania i zdrowotności szczurów z naszej hodowli. ;) Prosiłabym więc o wysłanie mi na maila hodowli, nie PW! krótkiej notatki w formie odpowiedzi na poniższe pytania. To nie musi być wywód na kilka stron A4, ale proszę chociaż o kilka zdań. ;) Chodzi o szczurki, które jeszcze żyją, jak i o te, które już odeszły…

W temacie maila najlepiej umieścić literkę miotu, tak będzie mi łatwiej wszystko segregować. Niektóre osoby same z siebie regularnie piszą mi co słychać u wnuków, czytam też forumowe tematy, ale wolę mieć wszystko ładnie opisane, aby nie było wątpliwości. :)

1. Imię szczurka:

2. Data urodzenia:

3. Zachowanie
- w stosunku do ludzi:
- w stosunku do szczurów:

4. Zdrowie i choroby
- choroby serca:
- choroby neurologiczne:
- ropnie:
- guzy (jakie):
- inne:

5. Data śmierci:

6. Przyczyna śmierci (wyniki sekcji):

susurrement - Pon Wrz 19, 2011 18:41

dzisiaj rano odeszla Czekoladka.
przyczyna smierci byla chora sledziona; na sekcji widoczne byly liczne guzy, a takze znaczne powiekszenie i zaokraglenie narzadu. zostal pobrany material na histopatologie.
malenka miala chore serduszko, ktore leczylismy. sekcyjnie takze pluca byly zmienione (czesto miala infekcje dolnych drog oddechowych).
nie mam slow, nie wiem co napisac.. jeszcze wczoraj brykala jak dziecko, a dzis juz jej nie ma. :cry:

stasimalgosia - Nie Lis 06, 2011 13:31

Dziś czupakabry skończyły 2 lata :urodziny:

Czuszka ma się dobrze, od 2 miesięcy dostaje prilium (ma lekko powiększone serduszko). Miesiąc temu, razem ze znaczną częścią naszego stada, była sterylizowana.

Nakasha przepraszam, nie zauważyłam prośby o wypełnienie ankiety, postaram się to na dniach nadrobić

EpKee - Nie Lis 06, 2011 13:34

:urodziny: wszystkiego najlepszego dla rodzeństwa i [`] dla tych co już z nami nie ma :(
Oli - Nie Lis 06, 2011 13:45

o matko, już taka stara babcia jestem? :lol:

wszystkim wnukom tu z nami najlepszego i przynajmniej drugie tyle w zdrowiu :urodziny: a ci za TM na pewno świętują ze swoimi rodzicami :serducho:

Nakasha - Nie Lis 06, 2011 13:59

Wszystkiego najlepszego dla tych, którzy jeszcze z nami są! :urodziny:
susurrement - Nie Lis 06, 2011 15:12

:urodziny: najlepszego dla naszych maluchów :serducho:
Czeresienka odpukać też nieźle się trzyma, od 8 miesięcy jest na prilium, ale serduszko jest ustabilizowane.

zuuzuushii - Wto Mar 13, 2012 22:49

No i Czarownika już nie ma ;(
Dziś pomogłyśmy mu odejść.

Czart jeszcze się trzyma i nawet ciągle alfuje, nikt mu nie podskoczy choć są tacy którzy próbują.

heniok - Śro Mar 14, 2012 08:11

zuuzuushii, strasznie mi przykro, trzymajcie się ciepło :glaszcze:
quagmire - Śro Mar 14, 2012 10:59

Nie ma Białaska :(
Ogromnie, ogromnie mi przykro :*