Archiwum - Psiaki vol. IV
Cietrzew - Śro Sty 07, 2009 21:18
Jeszcze jeden artykuł tego typu i szczezne http://interia360.pl/hobb...ozne-rasy,16098
jokada, Pewnie chodzi o szkockiego bo jest najpopularniejszy. Mam rację?
Nie przepadam za owczarkami,ale takiego border collie,albo australijskiego bym z checia poznala. Nie widzialam nigdy na oczy zadnego z tych psow, mimo tego,ze slyna ze swojego sprytu i oddania. Pewnie dobrze,bo zyskujac popularnosc skonczylyby jak husky ludzi, ktorzy nie maja pojecia o potrzebach psow uzytkowych.
Wracajac do tematu odpowiedzialnych wlascicieli- wczoraj golden mojego sasiada nauczony jak jego porzednik tego, by nie wychodzic poza otwarta brame, wyskoczyl na idaca przedemna dziewczyne, hapnal ja w noge i cofnal sie do bramy Sasiad nie wierzy w to,ze jego lagodny pies moze wykazywac jakakolwiek agresje i uznal,ze tresujac psa tak,aby nie wychodzil poza podworze, zrobil wszystko co potrzeba w dziedzinie wychowania psa. Co z tego,ze z pol roku temu zaatakowal jakiegos klienta jego salonu sukien slubnych Zal mi tego stworzenia, bo skonczy pogryziony przez bezpanskiego psa, albo pod kolami, gdy poczuje suke z cieczka. Ale sasiad traktuje nas jak idiotow i nie chce bysmy wtracali sie w jego sprawy.
Oli - Śro Sty 07, 2009 21:32
Czy Waszym psiakom też marzną łapy na śniegu teraz?
satanka666 - Śro Sty 07, 2009 21:38
Oli, oczywista ;p ino ja mam niskopodłogowca, wykłada się na środku i żadną łapą nie ruszy, trzeba nosić.
Oli - Śro Sty 07, 2009 21:43
Nie smarujesz jej niczym łapek? Ja mam jednego pół niskopodłogowca, bo to taki jamnik zmieszany z jakimś staffem czy coś w ten deseń i on biedak potrafi na dwóch prawych lub lewych nogach stać mając przeciwne w górze. Tzn. tak było - teraz im smaruję zwykłą wazeliną same opuszki i jest rewelacja, nawet nie kuleją. Niestety jest też problem soli na chodnikach, ale staram się z nimi chodzić po trawnikach i wychodzimy na łąki nasze coby nie było tego cholerstwa.
satanka666 - Śro Sty 07, 2009 21:51
Oli napisał/a: | Nie smarujesz jej niczym łapek? |
nie, a mówisz, że zwykła wazelina jest dobra?
w takim razie teraz przed każdym wyjściem jej będę smarować
moja się na bok potrafi przewalić, bo wszystkie 4 jej marzną.
na szczęście nie mieszkam w centrum i u nas raczej piaskiem sypią, zresztą i tak zawsze wyłazimy na 'trawę', albo w miejsca gdzie mało ludzi chodzi, a tam sam śnieg.
Oli - Śro Sty 07, 2009 21:56
satanka666 napisał/a: | mówisz, że zwykła wazelina jest dobra? |
U nas póki co działa.
Cietrzew - Śro Sty 07, 2009 22:24
Wazelina jest dobra. Moje podwórkowce teraz koczuja w piwnicy i w domu z czego jestem zadowolona. Niestety Blues nie wlezie na 2 pietro,wiec spi w piwnicy, chociaz jest bardziej kanapowy.
Jak wyglada jamniko-staffik?
falka - Śro Sty 07, 2009 22:24
satanka666 napisał/a: | i u nas raczej pieskiem sypią |
satanka666 - Śro Sty 07, 2009 22:31
Off-Topic: | ups |
Oli - Śro Sty 07, 2009 22:52
Cietrzew napisał/a: | Jak wyglada jamniko-staffik? |
A tak
Na zdjęciach to średnio widać, ale najlepiej czuć jak się go głaszcze, bo łeb ma kwadratowy, a o pokrewieństwo z rottweilerem bym go raczej nie posądzała...
Anonymous - Śro Sty 07, 2009 23:21
Ja swojego nieskopodlogowca tez dzisiaj musialam niesc kawalek. Bo lapka ja bolala.
Chyba kupie jutro ta wazeline.
Kolo mnie mieszka pinczer. Bosko lazi na trzech lapach. Dzisiaj sie poplakalam jak to zobaczylam.
Wyglada to tak ze idzie na tylnych i jednej przedniej, pozniej zmiana, dwie przednie, jedna tylna a lapki trzyma tak jak by go parzylo.
Oli - Śro Sty 07, 2009 23:25
katasza napisał/a: | Dzisiaj sie poplakalam jak to zobaczylam. | Zapewne ze śmiechu, ale jemu na pewno do śmiechu nie jest.
Anonymous - Śro Sty 07, 2009 23:27
Off-Topic: | Po śniegu biegają wilczur i jamnik. Biegają, szaleją, bawią się. Po godzinie wilczur mówi do jamnika: "Mam dość, łapy mi odmarzły". Na to jamnik: "Chciałbym mieć twoje problemy". |
Oli - Śro Sty 07, 2009 23:29
Viss, dobre!
agacia - Śro Sty 07, 2009 23:35
Moja Lucy nie pokazuje,zeby jej zimno bylo w lapy,ale niestety ma taka siersc,ze sie jej kulki ze sniegu robia.
A wracajac do pytania Jakoady, to moi rodzice chca owczarka szkockiego dlugowlosego.
[ Dodano: Sro Sty 07, 2009 23:36 ]
A tak pozatym to bylismy dzisiaj z psami na nartach na walach Fajnie bylo. Nigdy nie jechalam na nartach po plaskim z taka predkoscia
|
|
|