Klatki i wyposażenie - Transportery
baradwys - Wto Sty 12, 2010 16:55
też kocykiem...
Naixinka - Wto Sty 12, 2010 20:12
Aleks1 oprócz koca do środka to o ile nie masz żadnej torby do której transporter by się zmieścił, to możesz go z zewnątrz owinąć drugim kocem. Ja mam duży koci transporter i tak robię, do środka wkładam podkład dla szczeniąt + polar, i całość owijam jeszcze kocem. Póki co, skutkuje
baradwys - Wto Sty 12, 2010 20:19
ja będę miała uszyty pokrowiec na swój koci... ale patent z kocem jest też dobry
Aleks1 - Wto Sty 12, 2010 21:23
Dzięki za rady
Nie wiem tylko czy koc przetrzyma drogę do Rybnika a to z powodu długich zębów moich panienek
Małpa - Pon Mar 01, 2010 20:19
A ja mam takie pytanie.
Piszecie ,że faunaboxy są złe, bo przezroczyste, a gdyby je też czymś owinąć, albo włożyć do reklamówki albo kolorową folią owinąć to by nie było przezroczyte. A uchwyty,żeby góra nie odpadła to można paskiem przypiąć, i czy to jest zły pomysł? Bo na 13 potrzebuję transoprter do przewiezienia maluszka z Częstochowy do Chorzowa a później będę miała dwóch chłopców ( o ile gmr nie zaatakuje) i będzie potrzebny do przenoszenia do weta itp. Oraz na wakacje więc przydałby się jakiś dość porządny i w miarę tani gdyż dziadek zaoferował pomoc finansową a niechcę go wyczerpać finansowo. Proszę o rady.
kameliowa - Wto Mar 02, 2010 01:53
a nie wygodniej kupić transporter zamiast bawic się w oklejanie i wiązanie paskiem?
Małpa - Pią Mar 05, 2010 19:21
Off-Topic: | kameliowa, ja tylko grzecznie spytałam, nie uważam,żeby był to powód do wstawiania takiej emotikonki...
A po za tym, pisałam,że zależy mi na tym, by był tani. A i innym też mogłyby się takie porady przydać(tak uważam) |
Anka. - Pią Mar 05, 2010 19:52
Prawda jest taka,że faunaboxy naprawde nie nadają się na transportery. A z takimi dodatkami pewnie jeszcze mniej stabilne by były.
Chcesz taniej to poszukaj w komisach, na allegro czy gdziekolwiek, gdzie można kupić używany;-)
Zwierzak to wydatki.
Małpa - Pią Mar 05, 2010 22:03
Już kupiłam na allegro, potrzebowałam go tylko na jedną podróż do cze-wy, a taki faunabox mam po myszce i dlatego zadałam to pytanie.
W końcu przewiozę Go w pudełku po klockach lego wyłożonym polarkami , i bez górnej pokrywy tylko za kryty podwójnym polarem, jak doradziłam mi osoba z forum SPS-u .
kameliowa - Sob Mar 06, 2010 12:36
maartuusiaa94 napisał/a: | Off-Topic: | kameliowa, ja tylko grzecznie spytałam, nie uważam,żeby był to powód do wstawiania takiej emotikonki...
A po za tym, pisałam,że zależy mi na tym, by był tani. A i innym też mogłyby się takie porady przydać(tak uważam) |
|
a ja grzecznie odpowiedziałam, że lepiej kupić niż się bawić w oklejanie. I nie napisałam, że musi być nowy i drogi, można znaleźć naprawdę tanie. Off-Topic: | I nie bardzo wiem co złego jest w tej emotce... |
Małpa - Wto Mar 23, 2010 20:01
Ja mam transporter europet transportbox.Wygląda dokłanie jak aladino ferplastu. Sprawuje się świetnie, jest ok nawet jak na 3 panny, ja woże dwóch samców, i też jest spoko ., Do tego poidełko 150 ml i duuuuuża porcelanowa micha. No i masa szmatek i polarków. Jest porządnie wykonany. Polecam.
Julita - Czw Mar 25, 2010 17:03
ja mam taką małą klatke której uzuwałam jako transporterka ma chyba 30x46x43 około dwa szczury spokojnie wchodzą
Małpa - Sob Mar 27, 2010 15:59
Julita, moim zdaniem klatka nie jest dobra w czasie przewożenia szczurków. Raz ,że większość klatek jest dość ciężka, a dwa nie ma uchwytów. No i oczywiście najważniejszy jest komfort szczurków. W klatce wszyscy mogą się takim przyglądać, obserwować, a one wtedy są wystraszone i zdenerwowane.
Layla - Sob Mar 27, 2010 16:16
Poza tym chory szczurek przewożony do weta powinien mieć ciepło...Klatka tego nigdy nie da.
Cerro - Sob Mar 27, 2010 20:18
Małpa, Layla, a od czego są szmatki, stare ręczniki, prześcieradła, deseczki, itd.? Trzeba się nakombinować, ale klatkę też da się przerobić na całkiem przyzwoity transporterek
|
|
|