Archiwum - Matka z 10-tką osesków Warszawa PILNE
Emi2410 - Nie Sie 25, 2013 20:43
Boziu, zakochałam się! Piękne, dzielne kluseczki, niech zdrowo rosną!
I tak oto człowiekowi się włącza GMR...
limomanka - Nie Sie 25, 2013 20:54
Piękne są i malusie
A może jej własne dzieci są po prostu starsze i dlatego większe? Zresztą, ciesz się - dzięki temu łatwo możesz odróżnić te "swoje"
FaerielDeVille - Nie Sie 25, 2013 21:07
limomanka, to na pewno. Ale i tak bym rozróżniła, jej są albinochy a moje aguty.
Czekam tylko, aż oczka otworzą, ale jeszcze trochę czasu przede mną.
Lizz - Nie Sie 25, 2013 21:55
Może są większe, bo nie miały okazji zasmakować sztucznego mleczka, które zawsze będzie gorsze od matczynego. Na pewno mniejsze nadgonią.
Ślicznie rosną te elfiki, oby tak dalej Jeszcze trochę i nas oczka powitają. PaniCiurowa zmienia się w MamcieCiurową;)
FaerielDeVille - Nie Sie 25, 2013 22:01
A kiedy mniej-więcej otwierają się oczka?
cornflakegirl - Nie Sie 25, 2013 22:03
Po skończeniu ok 2 tygodni:)
Hanami - Nie Sie 25, 2013 22:21
Ja już widzę takie szparki, które lada moment zaczną się śmiać czarnymi koralikami. Obejrzyj zdjęcia. Te ostatnie. A te pazurki
Cegriiz - Nie Sie 25, 2013 22:40
PaniCiurowa napisał/a: | Jak będą kapturki i inne znaczenia, to raczej wykluczałoby ich półdzikusowatość. |
Nie zgodzę się. Moje półdzikusy i ich rodzeństwo miały znaczenia berkshire, self i irish.
FaerielDeVille - Nie Sie 25, 2013 22:43
Cegriiz, a prawda! Przecież je widziałam.
Hanami, w piątek skończą 2 tygodnie, więc jeszcze jakieś 5 dni, około.
limomanka - Pon Sie 26, 2013 08:33
Przecież i wśród dzikusów trafiają się już kapturki - pamiętacie ten film o tępieniu szczurów w kanałach (był w temacie "szczury w mediach")? Któraś z nas zachwycała się w nim słodkimi kapturkami
Karena - Pon Sie 26, 2013 11:04
PaniCiurowa, Uszanuj to, że nie każdy dysponuje stałym i/lub dobrym łączem. Nie umieszczaj pełnoformatowych grafik lub zdjęć w postach - używaj miniatur lub linków.
Lizz - Pon Sie 26, 2013 11:32
limomanka napisał/a: | Przecież i wśród dzikusów trafiają się już kapturki - pamiętacie ten film o tępieniu szczurów w kanałach (był w temacie "szczury w mediach")? Któraś z nas zachwycała się w nim słodkimi kapturkami |
A ja się mogę mylić, ale ... w Polsce występują szczury śniade i szczury wędrowne. Wędrowne to te co wszyscy kojarzymy, brązowe "kanałowce". Natomiast śniade kolorują się na wiele innych barw, tak jak te, którymi się zachwycamy;)
Cegriiz - Pon Sie 26, 2013 11:49
Według niektórych informacji, śniade mają kolorystykę od szaro-brązowego do czarnego i jest ich w Polsce sporo mniej od wędrownych. Kapturki i tego rodzaju wymysły to najczesciej półdzikusy lub wypuszczone na wolność hodowlane.
Karena - Pon Sie 26, 2013 11:51
Dyskusję o szczurze śniadym proszę kontynuować w temacie ku temu przeznaczonym: http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=10092
FaerielDeVille - Pon Sie 26, 2013 13:09
Karena, zdjęcia zamieniłam na mniejsze. Wcześniej były niby przeskalowane przez imageshack na "medium" i u mnie na forum nie wyglądały na takie wielkie.
|
|
|