Archiwum - Psiaki XVII
PALATINA - Pią Cze 07, 2013 00:15
Jagna ma dopiero 9 lat, a PONy są raczej długowieczne.
Jakby miała ze 12 i więcej, to bym nie ryzykowała, ale ona może śmiało żyć jeszcze z 7 lat (oby!).
Tess - Pią Cze 07, 2013 05:33
wilczek777, ja mam raczej odwrotne spostrzeżenia... Ale to też kwestia tego, że w środowisku sportowym jest więcej bc niż ozików. A jak wygląda kwestia chorowania u psów showołych to już w ogóle nie wiem. Mogę zapytać koleżanek, które mają owsiki i się rasą mocno interesują.
Bel - Pią Cze 07, 2013 10:36
Alpha dwa dni temu skończyła rok.. a mi ciężko uwierzyć, że to już
babyduck - Pią Cze 07, 2013 12:47
Zawsze trudno uwierzyć. Wyczochraj.
Nakasha - Pią Cze 07, 2013 19:57
Wszystkiego najlepszego.
Ja słyszałam, że to BC są bardziej chorowite... a badania zawsze powinny być, m. in. z powodu chorób oczu, ale nie tylko. Za to aussie są spokojniejsze od BC, podobno mają też bardziej ugodowe charaktery. Ja tam z mojego jestem bardzo zadowolona.
wilczek777 - Pią Cze 07, 2013 21:02
Dzięki za odpowiedzi Ktoś ma jeszcze doświadczenia z BC i aussie? Czekam do wystawy w Szczecinie żeby znowu pogadać z hodowcami ale nigdy nie wiem gdzie znaleźć dokładną rozpiskę kto kiedy "wchodzi"...
Biała - Pią Cze 07, 2013 21:08
wilczek777, katalog musisz kupić
wilczek777 - Pią Cze 07, 2013 21:34
Biała, nic mi to nie mówi... wtajemnicz mnie ?
Biała - Pią Cze 07, 2013 22:08
wilczek777, Na każdej wystawie są sprzedawane katalogi z dokładnym planem sędziowania. Czasami plany są również dostępne na stronie oddziałów organizujących daną wystawę
wilczek777 - Pią Cze 07, 2013 22:10
Dziwnie to zabrzmi ale nigdy nie natrafiłam na katalog ani nawet na osobę z takim udem w dłoni. no nic trzeba się dowiedzieć co i jak
babyduck - Pią Cze 07, 2013 22:19
Plan sędziowania powinien być dostępny na stronie organizatora. Zawsze można też zadzwonić do oddziału i zapytać o ring i godzinę.
wilczek777 - Pią Cze 07, 2013 22:47
Znalazłam podział grup na danie dni Będzie trzeba się zwlec z łóżka w weekend z rana heh .
Tess - Pią Cze 07, 2013 23:36
wilczek777, znajoma ozikowa powiedziała, że jest w cholerę i ciut ciut chorób oczu. Najgorsza ponoć katarakta. Sama zrobiła badania, okazało się, że jej pies jest nosicielem. Tylko to jest tak, że nosiciel niby nie jest chory, ale i tak ma szanse zachorować.
Do tego bywa dysplazja i choroby serca. Za to powiedziała, że nie zna żadnego aussie z padaczką, borderów za to sporo padaczkowych jest.
Biała - Sob Cze 08, 2013 00:46
wilczek777 napisał/a: | Dziwnie to zabrzmi ale nigdy nie natrafiłam na katalog ani nawet na osobę z takim udem w dłoni. no nic trzeba się dowiedzieć co i jak |
W sekretariacie wystawy powinien być dostępny, w kasie wystawy, w oddziale organizującym i często na terenie wystawy jest punkt sprzedaży katalogów.
Każdy wystawca również takowy posiada
L. - Sob Cze 08, 2013 00:54
wilczek777, no bez jaj, ja zawsze na każdej wystawie kupowałam katalog, no ja Cię proszę ;D a wystaw psich zaliczyłam kilkanaście przez kilka lat.
fakt jednak faktem, że rzadko zwiedzający interesują się katalogiem, a wystawcy mają go w cenie :p
tam gdzie sprzedają bilety na pewno mają też katalogi, a jak nie, to Cie skierują w odpowiednie miejsce.
|
|
|