To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Klatki i wyposażenie - Hamaki

Kamila - Nie Gru 28, 2008 16:34

Witam.A co myślicie o hamaczkach z naturalnej nie lakierowanej skóry,mam tego materiału pod dostatkiem w domu.Wystarczy wybić wybijaczkiem 4 dziurki i 4 kółka takie jak od kluczy lub karabinki i tylko zawiesić na klatce i gotowe.Czekam na opinie?
S - Nie Gru 28, 2008 16:43

Dobry pomysł, tylko będą bardzo smaczne lub po pewnym czasie zasikane.
Kamila - Nie Gru 28, 2008 16:45

To wymiana na nowy :)
Anonymous - Nie Gru 28, 2008 23:14

Kamila, spróbuj, jeśli masz tego dużo, jestem ciekawa efektu. Chociaż osobiście już czuję smród sików i mokrej skóry. :D
apsik - Wto Gru 30, 2008 11:51

skóra..hmmm...może i będzie wytrzymała, ale smrodek będzie. Wolę jednak inwestować w polarki- u mnie w innych nie chcą siedzieć.
Anouk - Pią Sty 02, 2009 21:17

To jest hamaczek domowej roboty, tylko nie wiem, czy nie zaszkodzi moim ogonom (zwłaszcza chodzi mi o łańcuszki). Pytam, bo nie wiem, czy mogę z czystym sumieniem im hamaczek podarować :wink:

Oli - Sob Sty 03, 2009 00:31

Ja na takich łańcuszkach wieszam hamaki i wszystko jest ok. :wink:
Anouk - Sob Sty 03, 2009 08:41

Oli, dzięki, powiesiłam im dzisiaj i póki co, zapoznają się z nim :wink:
Myszowa - Sob Sty 03, 2009 20:03

Dynialu, świetny materiał :D
Ja powiesiłam hamak na sznurkach przyczepionych do karabińczyków - po dwóch dniach cały pogryziony, zwisa smętnie w rogu klatki, a sznurki w kącie. :|

irmina85 - Pon Sty 26, 2009 15:31

moje dziewczyny początkowo też chętnie spały w hamaku, ale potem im się coś odwidziało... Hella nadgryzła go w odpowiednim miejscu i był bezużyteczny... teraz mają nowy, tym razem nie tunelowy, ale mają go w poważaniu...
sama nie wiem czy uszyć im nowy tunelowy... i dlaczego nagle przestały spać w hamaku :/

nutaka - Pon Sty 26, 2009 17:43

Ja hamaki szyję w ten sposób, iż dwa kwadratowe kawałki materiału zszywam ze sobą, potem na środku wycinam dziurę i wywijam hamak na drugą stronę, dzięki temu hamak wygląda ładnie bo nie wodac tego szwu, a ta dziura to wejscie do śrdoka hamaku. Bluta uwialbia siedziec wewnątrz. Przypinam spinaczami. Kiedys sprawdzały się klamerki, ale to jest jednak lepszy sposób. ;)

wygląda to tak:

landrynka - Śro Sty 28, 2009 18:53

moje kluchy lubią hamaki. a dzieci mają pampersa :P
apsik - Sob Sty 31, 2009 07:58

Uszyłam dla Cocoszki hamaczek. Chyba jej pasuje bo siedzi w nim cały dzień. Może jedną rzecz poprawię-zszyję jeden bok, ale ta luźna górna warstwa chyba jest ok, bo otula ogonka. Już nie znosi papierów do środka. Hamak jest od spodu usztywniony, z grubą warstwą ociepliny a na to jeszcze naszyty polar.

Anonymous - Pon Lip 06, 2009 19:09

jest jakiś materiał, którego szczury się nie chycą? coś, co je obrzydza jak wsadzą do pyszczka, nie wiem? pusto mam w klatce, a hamaki wiszą sobie góra po 20 minut.
IgIg - Pon Lip 06, 2009 19:45

aga, podobno niektóre szczury nie lubią jeansu. Ale ze szczurami to nigdy nie wiadomo.
Moje za to nie gryzą świeżego polarku (znaczy wycinam z kocyka zakupinego w ikei), ale jak już jest wyprany i użyty ponownie to zaraz jest w strzępkach... Co jak co, ale na kocykach to ja nie zaoszczędze.