To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki

falka - Nie Gru 02, 2007 20:22

jokada, kjujik :serducho: :mrgreen:
Anonymous - Nie Gru 02, 2007 20:42

jokada, Mordkę ma bardzo zadowoloną,widać dobra była ta marchewka :)
PALATINA - Nie Gru 02, 2007 21:15

LunacyFringe,
Jak to wygląda?
Czy nie miała w ciągu ostatnich tygodni żadnego zastrzyku (szczepienia) w tej okolicy?

jokada,
Uroczy! :serducho:

babyduck - Nie Gru 02, 2007 22:13

http://pies.onet.pl/cjrdq...ie.html#i=cjrb6 :serducho:
Anonymous - Nie Gru 02, 2007 22:55

Jezzuuu jakie bulle sa boskie! :serducho:
marhef - Pon Gru 03, 2007 00:21

Piękna kocio-psia przyjaźń :)

Powoli zreszta zaczynam podejrzewać, patrząc choćby na psio-szczurzą przyjaźń u Justki, że bulle nie są tak złe z natury i z definicji, jak się o nich mówi.

Tygrys - Pon Gru 03, 2007 09:14

Żaden pies nie jest zły z natury. czasem ludzie którzy mają psa są źli z natury.
Anonymous - Pon Gru 03, 2007 18:54

Bule moze potrzebuja wiekszej konsekwencji niz np. jakis kundelek itp., ale sa przyjacielskie, kochane i i... snia mi sie od paru tygodni. Strasznie zeswirowalam na ich punkcie. Nastepnym psem, jak warunki i pieniadze pozwola, bedzie bullik.
AngelsDream - Pon Gru 03, 2007 19:05

No, a u nas... Dona wraca w tym tygodniu z krycia: było ono długie i miejmy nadzieję wielokrotnie skuteczne :DD
kasia_123 - Pon Gru 03, 2007 19:26

Salsa dzisiaj dostała halti...póki co miała raz na pysku i zdecydowanie jej się nie podoba...ale ja już mam dość jej ciągnięcia na spacerach, czasami to tak rwie za kotami, psami, ptakami że ja ręki nie czuje :shock: skubana ma tyle siły :roll:
Ma półkolczatkę z małymi kolcami...i jak była młodsza to się sprawdzała...a teraz jest coraz gorzej a większe kolce odpadały więc zdecydowałam się na halti.
Zaraz idziemy na pierwszy spacer...zobaczymy jak Salsa będzie się zachowywać :)

Anonymous - Pon Gru 03, 2007 19:46

kasia_123, Na zachwyconą nie wygląda :)
Tygrys - Pon Gru 03, 2007 20:12

Mój dalej ciągnie do psów raczej w niezdrowy sposób. nieprzyjacielski. nie zmienie tego, bo go pogryzły w boksie psy w głowę. tylko suczki akceptuje i co wieczór bawi się z amstafką młodą. spróbuję kolczatki małej, a jak nie to hantar też zostaje tylko...mam wykręcony nadgarstek po wczorajszym spacerze i zdartą skórę na nim. :roll:
kasia_123 - Pon Gru 03, 2007 21:02

Jakiś tydzień temu Salsa od kolczatki miała całą szyję podrapaną i zaczerwienioną więc kolczatkę wrzuciłam w kąt i zakładałam jej przez cały czas zwykłą skórzaną obróżkę...a żadnej różnicy nie zauważyłam w ciągnięciu :roll:
Mam nadzieję i chciałabym bardzo żeby Salsa na halti przestała szarpać

babyduck - Wto Gru 04, 2007 08:28

marhef napisał/a:
bulle nie są tak złe z natury i z definicji, jak się o nich mówi

marhef, bulle są cudowne. Trochę uparte, ale w słodki sposób. Był u mnie w rodzinie bullterier i był najłagodniejszy ze wszystkich "naszych" psów, był rozpieszczane przez wszystkie osiedlowe dzieciaki.
Tylko z nauką szło mu gorzej, ale to tylko i wyłącznie nasza wina - wujek oddał go na dwa miesiące do zamkniętej szkoły, pies nauczył się wykonywać komendy tresera, a naszych już nie chciał. Zabrakło nam konsekwencji.
Ale bulle kocham i nie dam o nich złego słowa powiedzieć :wink:
kasia_123, jak sie udał spacer w halti? Jak Salsa reagowała?

kasia_123 - Wto Gru 04, 2007 08:52

babyduck, pierwsze 5 minut tragicznie...Salsa łapami próbowała zdjąć to z pyska halti, ocierała pyskiem o ziemie, o płoty, o moje nogi, wchodziła mi między nogi...prawie się wywróciłam o nią ale potem było już ciut lepiej...aż tak nie protestowała. Jeszcze jej się zdarzało potrzeć pyskiem o moje nogi ale już nie tak intensywnie...nawet nie podkulała już głowy tylko szła ładnie z uniesioną.
Byłam zadowolona ze spaceru a Salsa trochę mniej :mrgreen: