Archiwum - Psiaki
polna - Pią Lis 30, 2007 19:23
Frania teraz jest na orijenie, ale zastanawiam się nad eagle pack.
Mata może Acana?
Anonymous - Pią Lis 30, 2007 19:28
dobra, dzieki laski, musze sie nad tym zastanowic, widze, ze juz mam z czego wybierac
teraz jeszcze czekam na wypowiedzi naszych wetspecjalistek nt. problemow ze skórą małej
Oli - Pią Lis 30, 2007 22:12
Z tanszych moge polecic Acane (moja suka ja wcina) lub Nutre. Dobra tez jest Purina Pro Plan.
Co do drozdzycy, to drozdzaki to grzyby, coz one raczej nie wybieraja jakos konkretnie wlasciciela... Na wszelkie nigdy po kazdym jej glaskaniu mylabym dobrze rece i starala sie nie brac szczurow a rece (takze zeby nie biegaly po miejscach gdzie mala lezala - jej kocyk np.) poki sie nie wyleczy calkowicie. Niestety jak to grzyby, lecza sie dlugo, ale ze to mlody pies to powinno byc szybciej ok.
Anonymous - Pią Lis 30, 2007 22:21
Olimpia, dzieki wielkie, kurde no to sie martwie
bo ona pewnie bedzie buszowac po calym mieszkaniu, a jak wypuszcze szczury to kurde
czym se moge chłupe zdezynfekowac?? w sensie dywan, wykladzine, panele...?
Anonymous - Pią Lis 30, 2007 22:32
| Olimpia napisał/a: | | Purina Pro Plan. |
Moje psisko to je. Jest calkiem dobra i w przyzwoitej cenie.
mata gratuluje zapsienia Mala jest cudowna! I trzymam kciuki za szybkie wyleczenie
Oli - Pią Lis 30, 2007 22:34
| mataforgana napisał/a: | Olimpia, dzieki wielkie, kurde no to sie martwie
bo ona pewnie bedzie buszowac po calym mieszkaniu, a jak wypuszcze szczury to kurde
czym se moge chłupe zdezynfekowac?? w sensie dywan, wykladzine, panele...? |
Spokojnie, mata, nie panikuj. Po pierwsze czy ona na calym ciele ma te drozdzyce, bo jesli tak to powinna byc w lecznicy (szpitalu), a nie w domu. Jesli ma tylko gdzies miejscowo to nie jest takie wielkie zlo. Duszek u mnie na tymczasie ma rane nad okiem zainfekowana grzybami, ale nie jest ona uogolniona. Po prostu go w to miejsce nie glaszcze - Duszek z Kora normalnie funkcjonuje, ja mu smaruje zmiane mascia i jest git. Co do tych miejsc to sie troche nieprecyzyjnie wyrazilam - chodzi mi o miejsca ktore maja bezposredni dluzszy kontakt z miejscami objetymi drozdzyca. Jesli jest ona np. na czubku glowy to nie masz sie co martwic, tylko po kazdym glaskaniu myc dobrze rece. I jeszcze jedna wazne info - z grzybami nigdy nic nie wiadomo - jeden lapie od razu a inny w ogole. To tak jak na basenie - jedna osoba zlapie grzybice stop po jednej wizycie, a inna chodzi non-stop i nic nie ma.
Anonymous - Pią Lis 30, 2007 23:28
mała ma ranki na brzuszku od tego grzyba, brzuszek ma ogolony i już od kilku dni smarowany maścią. do tego trzeba ją kąpać. jak przyjedzie to ją dokładnie obejrze...
[ Dodano: Sob Gru 01, 2007 12:28 ]
no to tak - mała ma ładnie podgojony brzusio. do oczka ( też lekko zaatakowanego ) ma kropelki 3 razy dziennie. do tego podmywam jej brzuszek w Hexodermie. wczesniej była smarowana Lorindenem N, ale byłam z niąprzed chwila u weta i zamiast Lorindenu dał nam w strzykawce 2,5ml żółtego plynu. nazwa na 'i' ale zanim doszłam do domu, zapomniałam... nie iwermektryna, ale coś w ten deseń... polecił zrobić roztwór w polowie szklanki wody i co 3 dni przemywac jej caly brzuszek i zmienione chorobowo miejsca...
co o tym sądzisz, Olimpia? to ma sens?
Layla - Sob Gru 01, 2007 18:07
http://pies.onet.pl/1,1,2..._fotoalbum.html
LunacyFringe - Nie Gru 02, 2007 10:28
Wymacałam u mojej Milvusi jakiegoś guza blisko kręgosłupa . Jest dość twardy i chyba cieplejszy od reszty ciała . We wtorek idę do weta , ale strasznie się boję co to może być
Milva ma 1,5 roku .
Anonymous - Nie Gru 02, 2007 11:00
LunacyFringe, bardzo mocno kciukam, żeby to nie było nic poważnego....
rozmawialam wczoraj na spacerze z panem w parku, pytał o Iskrę... po czym stwierdził, że ostatnio coraz częściej słyszy o młodych, pótorarocznych-2letnich psach z poważnymi problemami...
H. - Nie Gru 02, 2007 11:58
LunacyFringe, Mam ogromną nadzieję, ze to nic takiego!! ..
LunacyFringe - Nie Gru 02, 2007 14:11
mataforgana, nie pocieszasz mnie
Już mnie mama tez nastraszyła i w ogóle .
Do wtorku bedę ciągle miauczeć bo nie wytrzymam .
Ktoś wie co to może być ? ...
Coś niegroźnego ?
jokada - Nie Gru 02, 2007 19:43
szczesliwy pies i jego marchewka
satanka666 - Nie Gru 02, 2007 19:48
jokada,
jak na niego patrzę to sobie wyobrażam jaki on musi być mięciutki!
Naciol - Nie Gru 02, 2007 20:04
| jokada napisał/a: | pies i jego marchewka |
Moja marchewkę tylko gryzie, a jak już jest porozwalana po całym domu grzecznie idzie spać, a pańcia sprzątać musi
|
|
|