To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Higiena i pielęgnacja - Jakiej ściółki używasz?

mmarcioszka - Sob Sty 07, 2012 01:23

Nie wiem, czy kupiłabym zbrylający, z moimi głupolami, to nigdy nic nie wiadomo, zeżarłyby i był by problem :roll:
natkapatka - Pon Sty 09, 2012 15:04

Czy moglibyscie mi pokazac te bukowe Chipsi? Ma ktos i jedne i drugie?Nie wiem ktore zamowic, a tak zachwalacie :)
Karena - Pon Sty 09, 2012 15:09

natkapatka, masz zdjęcie na stronie zooplusa tych trocin ;) to takie małe 'deseczki'.
ja zachwalam strasznie. nie zastanawiaj się tylko bierz :P
Opcjonalnie mogę Ci odsprzedać trochę (dziś kurier mi chyba dowiezie)

natkapatka - Pon Sty 09, 2012 15:32

Karena, a to sa te mniejsze chyba a nie XXL.
Które kupiłas?

Karena - Pon Sty 09, 2012 15:32

natkapatka, no to nie wiem. ja kupuje te xxl
natkapatka - Pon Sty 09, 2012 15:36

Karena, a jakiej sa wielkosci? Kupilas z kims, bo trzeba dwie paczki zamówić. Kurcze chcialam po paczce jednych i drugich, zeby zobaczyc co lepsze. 4 worki to mi nie potrzebne.
smeg - Pon Sty 09, 2012 15:42

Natka, ja chętnie z Tobą zamówię :) Bo też bym wolała jeden worek zamiast dwóch. Zamawiałam wcześniej XXL i byłam zadowolona, są wielkości ok. 1x1 cm, ewentualnie 1.5x1.5, więc wydaje mi się, że mniejsze byłyby zbyt drobne.
Karena - Pon Sty 09, 2012 15:43

kupiłam sama ale mam gdzie je trzymać i zrobiłam zakupy 'raz a porządnie' ;) Dlatego mogę Ci jakąś ilość odsprzedać na próbę. Całego worka nie dam bo celowo brałam dwa ;P
Jedna paczka do ogromny wór 15kg, do mnie jedzie 30kg. Chyba, że wolisz znaleźć sobie kogoś i kupić po jednym całym worku. Ja już testowałam chyba wszystko, włącznie z bukowymi i co do porównania to uwierz, bukowe przebijają wszystko ;) )

natkapatka - Pon Sty 09, 2012 16:12

Karena, smeg, hm skoro one mają taką wielkość to rzeczywiście sa wielkości jak zrebki do wędzenia.

http://allegro.pl/profesj...2035587721.html

Nashi - Pon Sty 09, 2012 17:19

Heh, dzięki za link, długo ciekawiło mnie, cz jest jakiś zamiennik bukowych, ale nie wiedziałam jak tego szukać. :] Jedzie do mnie klatka z wielką kuwetą to może się pokuszę. :P
jolaada - Pon Sty 09, 2012 19:27

A próbował ktoś tutaj http://allegro.pl/zrabki-...2043239622.html ?

[ Dodano: Wto Sty 10, 2012 19:44 ]
Natkapatka kupiłam te, które tu wrzuciłaś. Opowiem jak dotrą i poleżą w kuwetach.

szukajek - Wto Sty 10, 2012 23:54
Temat postu: scinki z niszczarki jako podłoże
hej :) czy ścinki z niszczarki dokumentów nadają się na podłoże dla szczurasów? to biały papier ale jest zadrukowany i pytanie czy farba z tuszu nie wpłynie toksycznie na szczurki :)

Niamey - Śro Sty 11, 2012 00:10

szukajek, znajdź skład tuszu, który został użyty do zadrukowania kartek i wtedy będzie można ocenić, aczkolwiek ja bym się bała że tusz wejdzie w jaką reakcję z moczem, no i szczury będą w nim upaćkane.
Nakasha - Śro Sty 11, 2012 17:51

Też bym się bała z tym tuszem....

Od niedawna używam podściółki bukowej i jest super! :)

Martini - Śro Sty 11, 2012 18:16

Tusz to raz, a dwa, papier jest wybielany różnymi substancjami i o ile przeboleję, jak szczur mi posieka wyciągnięty z plecaka świstek, to nie chciałabym, żeby się tym inhalował non stop mając biały papier w klatce.