To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki

kasia_123 - Sob Lis 24, 2007 15:24

satanka666, dobrze że chociaż nos wystawia...Salsa wchodzi cała pod kołdrę i jak odkryje jej się jakaś część ciała to od razu się budzi i podsuwa dupkę głębiej pod kołdrę :lol:
sssmok - Pon Lis 26, 2007 00:25

To tak a propos spania na poduszkach :D

Wczesniej bylo to samo :P

AngelsDream - Pon Lis 26, 2007 00:43

sssmok, :lol: :serducho:
Anonymous - Pon Lis 26, 2007 08:24

sssmok, to widać na pierwszym zdjęciu po pysiu jaki jest zadowolony z miękkości tej poduszki :)
kasia_123 - Pon Lis 26, 2007 09:08

sssmok, pierwsze zdjęcie rozbrajające...minka świetna :) :mrgreen:

Ostatnio Salsa stwierdziła że jest nadal śpiąca po tym jak ja wstałam i pościeliłam łóżko

Anonymous - Pon Lis 26, 2007 12:47

kasia_123, Wcale się jej nie dziwię bo komu by się chciało wstawać,gdy na dworze tak póżno wstaje teraz słońce. :)
sssmok - Pon Lis 26, 2007 15:57

Sabat nie jest gorszy :D

I z ostatniej chwili :D

Tygrys - Śro Lis 28, 2007 12:21

mojemu Toffikowi wokół jąder na skórze zrobiło się coś. takie plamki fioletowe, nie wiem w internecie najbardziej odpowiada to opisowi:
Hypoandrogenismus (zespół feminizujący samców)
Schorzenie to może być wywoływane np.: niedoczynnością jąder różnego tła (np.: guz komórek Sertoliego). Dochodzi wówczas do nadprodukcji estrogenów i samiec zewnętrznie upodabnia się do samicy. Występują zmiany skórne okolic krocza, bocznej powierzchni brzucha i okolic narządów płciowych. Pojawiają się ubytki włosa wraz z nadmierną pigmentacją (czasami wręcz przebarwieniami skóry). Skóra staje się gruba i nadmiernie się łuszczy. Niekiedy pojawiają się liszaje, łojotok a także nadmierne odkładanie się woszczyny w zewnętrznym przewodzie słuchowym.

nie swędzi go to. czy ktoś wie co to dokładnie, i jak się to leczy? tylko weterynaryjnie?
dodam że nie upodobnił się do samicy, a zmiany skórne to tylko te zmiany pigmentowe, trochę się łuszczą. w uszach ok, łojotoku brak. same jakby liszaje. nie ma kontaktu z innymi zwierzętami oprócz szczurów, których skóra jest ok.

H. - Śro Lis 28, 2007 12:38

sssmok, Sabat jest slicznyyyyy :mrgreen: :mrgreen:
Oli - Śro Lis 28, 2007 13:47

Tygrys, po pierwsze daj zdjecie, :wink: a po drugie czy on ma to tylko na jadrach czy wystepuja takze u niego pozostale objawy opisanej przez Ciebie choroby? Jeden objaw, tak jak i jaskolka, nie czyni choroby. Jak mozna wywnioskowac z opisu zespolu feminizujacego objawow jest sporo, a nie jeden. :wink:
Tygrys - Śro Lis 28, 2007 13:50

Olimpia, zdjęcia mam w domu, zrzucę jak wrócę. nie na jądrach a wokól. tylko wokół.na wewnętrznej stronie ud.

[ Dodano: Sro Lis 28, 2007 16:26 ]
dodaję fotki:

nie widziałąm tego szybciej, bo nie zaglądam mu tam, wczoraj dopiero rozpłaszczył się przede mną a ja się przeraziłam.

helen.ch - Śro Lis 28, 2007 17:15

Słuchaj, a nie miał kontaktu z jakimiś materiałami budowlanymi, wapnem? cementem? może to alergia jakaś?
Tygrys - Śro Lis 28, 2007 19:41

helen.ch, nie miał. to jest najgorsze ze nie wiem skad to sie wzielo, ani od zwierzaka innego, ani z podloza, dzis zmienilam mu kocyk do spania w recznik, moze od tego to mial. jak sie nie zmieni, zmieniam karme. zaparzylam ziele bratka, pisze ze to jest na liszaja i tradzik oraz opryszczke. mi to liszaja przypomina.
LunacyFringe - Śro Lis 28, 2007 21:25

Tygrys, mi to raczej wygląda na uczulenie .
Moja tak miała na jakieś jedzenie , ale potem jej schodziło i teraz je mniej więcej stale to samo i nic nie wyskakuje .

Oli - Śro Lis 28, 2007 21:35

Tygrys, a czy on nie ma przypadkiem pchel? :> Nie spiesz sie tak z ta karma - uczulenia na karme wychodza w wieku szczeniecym na ogol, a nie po kilkunastu tygodniach jedzenia karmy (chyba ze ostatnio mu zmienialas) u doroslych psiakow. Jesli lezy na kocu tak z wyciagnietymi do tylu nogami to tez moze to byc alergia, ale to dopiero sie okaze po kilku tygodniach braku kontaktu z kocem (w tym kocu moga byc tez pchly jesli spi na nim odkad wzielas go ze schronu). Mimo wszystko poszlabym z tym do weta jesli sie to powiekszy i/lub zacznie go swedziec.