Archiwum - Psiaki
Anonymous - Wto Lis 20, 2007 18:17
łiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!
rodzina Dominika szukała psiaka strózującego, poprosiłam o pomoc w szukaniu Olimpię i dzięki niej trafiłam na temat niedużej kundelki Berci na dogo iiiii.... ja się w niej kompletnie zakochałam i dołożyła starań, żeby Dominik przekonał tatę, że ją wezmą iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ZGODZILI SIĘ i zdecydowali wziąć Bercię!!!! rany jestem szcześliwa tak jakby ona miała być całkiem moja... nie wiem czemu, ale Berta zauroczyła mnie jak tylko zobaczyłam jej fotki. ma uszyska jak mój Kudeł!!!!! słodka psinka strasznie...
teraz tylko czekam na potwierdzenie z DT i szukamy transportu dla małej do Łodzi! pewnie pobędzie u mnie troszke zanim trafi do domku docelowego
Anonymous - Wto Lis 20, 2007 18:20
fajnie.
Gratuluję.
babyduck - Wto Lis 20, 2007 18:35
| Ania i MM napisał/a: | | Yorki są głupie ponieważ są taką rasą która została specjalnie wyselekcjonowana dla ludzi i ich zachcianek |
Ania, każda rasa została w pewien sposób stworzona dla i przez ludzi. Yorki nie były powołane jako psy ozdobne, tylko jako psy pilnujące w kopalniach śniadań górników przed szczurami. Nie mogą być więc głupie z natury.
LunacyFringe - Wto Lis 20, 2007 18:39
mataforgana, a pokażesz jakieś zdjęcie ?
Anonymous - Wto Lis 20, 2007 18:40
Nie zrozumiałeś.Właśnie każdy został stworzony przez człowieka.Każdy pies został po coś stworzony.A one od jakiś 50 lat są stworzone dla zachcianek człowieka.I robą się takie głupiutkie....Właśnie przez człowieka.
babyduck - Wto Lis 20, 2007 18:50
| Ania i MM napisał/a: | | Nie zrozumiałeś.Właśnie każdy został stworzony przez człowieka.Każdy pies został po coś stworzony. |
Aniu, ależ ja to właśnie napisałam:
| Cytat: | | każda rasa została w pewien sposób stworzona dla i przez ludzi. |
Nie uważam jednak, że ludzie ogłupiają psy. Oni tylko budują ich głupi wizerunek. I zapominają, że małego psa tez należy wychowywać.
Anonymous - Wto Lis 20, 2007 18:54
LunacyFringe, w tym wątku na pierwszej stronie w pierwszym poście są jej 2 foteczki kude no pies na mnie urok rzucił
http://www.dogomania.pl/f...ead.php?t=81491
polna - Wto Lis 20, 2007 19:09
Mataforgana, ona jest cudna!
Anonymous - Wto Lis 20, 2007 19:10
| babyduck napisał/a: | | Ania i MM napisał/a: | | Nie zrozumiałeś.Właśnie każdy został stworzony przez człowieka.Każdy pies został po coś stworzony. |
Aniu, ależ ja to właśnie napisałam:
| Cytat: | | każda rasa została w pewien sposób stworzona dla i przez ludzi. |
Nie uważam jednak, że ludzie ogłupiają psy. Oni tylko budują ich głupi wizerunek. I zapominają, że małego psa tez należy wychowywać. |
Moim zdaniem taki pies jak i człowiek(skoro porównójecie szczura do człowieka to czemu nie psa??)jeśli ma ograniczony t.z rozwój za mało bodżców i jak to napisałaś nie jest uczony niczego to jak ma być mądry?
Przytoczę tu przysłowie-Jaki pan taki kram:)
Wizerunek pudla jest okropny.Pytam się koleżanki lubisz pudle?
TE GŁUPIE PSY Z POMPONAMI-NIGDY!!!
To właśnie jest ten wizerunek.A jednak do poziomu inteligencji psa przyczyniają się również ludzie.
Jeżeli by tak nie było to dlaczego niektóre psy są głupsze od innych? Lub inaczej-są mniej inteligentne?
Kiedy psy zaczeły stawać się tymi psami udomowionymi wszystkie wilki były mniej więcej na tym samym poziomie.Dziś można dokładnie wytypować listę psów nainteligentnijszych psów.
A poza tym jeśli chodzi o yorki były to psy mądre ale dzięki ludziom(i ich wyobrażeniu o yorku)stały się w naszych oczach głupiutkie.I napewno psy są inteligentniejsze z wielu poodów oczywiście nie tylko DZIĘKI CZŁOWIEKOWI.
Nie podobają mi się małe pieski.Owszem jamniki ,szeltie ale york? Mnie było by wstyd się pokazać na ulicy z takim psem.I cholera mnie jasna bierze jak widze baby niosące (na specerze dla psa) na rękach yorki...
[ Dodano: Wto Lis 20, 2007 19:12 ]
Ach cudna psinka:)))
Layla - Wto Lis 20, 2007 19:16
| Ania i MM napisał/a: | | Mnie było by wstyd się pokazać na ulicy z takim psem |
To gratuluję podejścia. Gusta są różne, ale nie rozumiem, czemu człowiek ma się wstydzić psa, bo jest mały? Yorki są bardzo fajne i ja nie każę nikomu ich lubić, ale to są PSY. Normalne PSY. Nie lalki. Jeśli chodzi o inteligencję, to także jest cecha osobnicza, w ogóle wyróżniamy różne rodzaje inteligencji. Yorki padają ofiarą licznych błędów wychowawczych, bo nie traktuje się ich poważnie. Niewychowany york bywa dokuczliwy. Wychowany - jest wesołym i żywiołowym przyjacielem.
kasia_123 - Wto Lis 20, 2007 19:19
Ja też nie mogę zdzierżyć babek noszących Yorki na rękach...psy same w sobie nie są złe, chociaż ja też wolę konkretniejsze czworonogi.
Załamuje mnie jak baba do centrum handlowego wchodzi z Yorkiem na rękach przecież na drzwiach jest tabliczka, która mówi że psom wstęp wzbroniony...no ale przecież taka dama nie może zostawić swojej maskotki w domu, musi ją wziąć na shoping bo włączył jej się syndrom Paris Hilton, żal.
Nawet z koleżanką się śmiałyśmy że kiedyś pójdziemy na zakupy z psami...ja wezmę Salsę pod pachę a ona pod dwie swojego ON'ka...jestem ciekawa jakby ochrona wtedy zareagowała.
Złości mnie podejście ludzi do tych psów...małe tzn. że wszystko mu wolno.
Oli - Wto Lis 20, 2007 19:20
| Ania i MM napisał/a: | | towarzyskie, ciekawskie |
to sa dla Ciebie objawy glupoty? Ciekawe podejscie... Yorki to teriery i nie sa glupie, wrecz przeciwnie, sa na tyle inteligentne ze dopasowuja sie do sytuacji - sa cwane. Co do strzyzenia pudli, to ma to swoja historie i na polowaniach mialo sens, bo strzyzenie "na pudla" zostalo wymyslone na uzytek polowan, a nie wystaw i konkursow piekosci.
polna - Wto Lis 20, 2007 19:20
Sorry, ale przez to, że pudel noski gumki/kokardki jego inteligencja nie spadnie. Jest to jeden z najmądrzejszych psów na świecie (przykadem moga być chociażby psy cykrowe). To ludzie patrzący powierzchownie, nie wiedzący nic o rasie, wystawiają takie etykietki. (chociażby Twoja koleżanka...)
Anonymous - Wto Lis 20, 2007 19:23
Wiem o tym też mówię....Etykietka dla pudla...
Lubię pudle normalne bez kokardek i niewystrzyżonych.I nie mówiłam że ich inteligencja spadnie
Layla - Wto Lis 20, 2007 19:25
A dla mnie i tak najpiękniejsze są buldożki francuskie
|
|
|