To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki

Anonymous - Wto Lis 20, 2007 18:17

łiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!! :mrgreen:

rodzina Dominika szukała psiaka strózującego, poprosiłam o pomoc w szukaniu Olimpię i dzięki niej trafiłam na temat niedużej kundelki Berci na dogo iiiii.... ja się w niej kompletnie zakochałam i dołożyła starań, żeby Dominik przekonał tatę, że ją wezmą iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ZGODZILI SIĘ i zdecydowali wziąć Bercię!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: rany jestem szcześliwa tak jakby ona miała być całkiem moja... ;) nie wiem czemu, ale Berta zauroczyła mnie jak tylko zobaczyłam jej fotki. ma uszyska jak mój Kudeł!!!!! słodka psinka strasznie... :)

teraz tylko czekam na potwierdzenie z DT i szukamy transportu dla małej do Łodzi! :) pewnie pobędzie u mnie troszke zanim trafi do domku docelowego :D

Anonymous - Wto Lis 20, 2007 18:20

fajnie.
Gratuluję.

babyduck - Wto Lis 20, 2007 18:35

Ania i MM napisał/a:
Yorki są głupie ponieważ są taką rasą która została specjalnie wyselekcjonowana dla ludzi i ich zachcianek

Ania, każda rasa została w pewien sposób stworzona dla i przez ludzi. Yorki nie były powołane jako psy ozdobne, tylko jako psy pilnujące w kopalniach śniadań górników przed szczurami. Nie mogą być więc głupie z natury.

LunacyFringe - Wto Lis 20, 2007 18:39

mataforgana, a pokażesz jakieś zdjęcie ? :brewka:
Anonymous - Wto Lis 20, 2007 18:40

Nie zrozumiałeś.Właśnie każdy został stworzony przez człowieka.Każdy pies został po coś stworzony.A one od jakiś 50 lat są stworzone dla zachcianek człowieka.I robą się takie głupiutkie....Właśnie przez człowieka.
babyduck - Wto Lis 20, 2007 18:50

Ania i MM napisał/a:
Nie zrozumiałeś.Właśnie każdy został stworzony przez człowieka.Każdy pies został po coś stworzony.

Aniu, ależ ja to właśnie napisałam:
Cytat:
każda rasa została w pewien sposób stworzona dla i przez ludzi.

Nie uważam jednak, że ludzie ogłupiają psy. Oni tylko budują ich głupi wizerunek. I zapominają, że małego psa tez należy wychowywać.

Anonymous - Wto Lis 20, 2007 18:54

LunacyFringe, w tym wątku na pierwszej stronie w pierwszym poście są jej 2 foteczki :) kude no pies na mnie urok rzucił ;)

http://www.dogomania.pl/f...ead.php?t=81491

polna - Wto Lis 20, 2007 19:09

Mataforgana, ona jest cudna!
Anonymous - Wto Lis 20, 2007 19:10

babyduck napisał/a:
Ania i MM napisał/a:
Nie zrozumiałeś.Właśnie każdy został stworzony przez człowieka.Każdy pies został po coś stworzony.

Aniu, ależ ja to właśnie napisałam:
Cytat:
każda rasa została w pewien sposób stworzona dla i przez ludzi.

Nie uważam jednak, że ludzie ogłupiają psy. Oni tylko budują ich głupi wizerunek. I zapominają, że małego psa tez należy wychowywać.

Moim zdaniem taki pies jak i człowiek(skoro porównójecie szczura do człowieka to czemu nie psa??)jeśli ma ograniczony t.z rozwój za mało bodżców i jak to napisałaś nie jest uczony niczego to jak ma być mądry?
Przytoczę tu przysłowie-Jaki pan taki kram:)

Wizerunek pudla jest okropny.Pytam się koleżanki lubisz pudle?
TE GŁUPIE PSY Z POMPONAMI-NIGDY!!!
To właśnie jest ten wizerunek.A jednak do poziomu inteligencji psa przyczyniają się również ludzie.
Jeżeli by tak nie było to dlaczego niektóre psy są głupsze od innych? Lub inaczej-są mniej inteligentne?
Kiedy psy zaczeły stawać się tymi psami udomowionymi wszystkie wilki były mniej więcej na tym samym poziomie.Dziś można dokładnie wytypować listę psów nainteligentnijszych psów.
A poza tym jeśli chodzi o yorki były to psy mądre ale dzięki ludziom(i ich wyobrażeniu o yorku)stały się w naszych oczach głupiutkie.I napewno psy są inteligentniejsze z wielu poodów oczywiście nie tylko DZIĘKI CZŁOWIEKOWI.

Nie podobają mi się małe pieski.Owszem jamniki ,szeltie ale york? Mnie było by wstyd się pokazać na ulicy z takim psem.I cholera mnie jasna bierze jak widze baby niosące (na specerze dla psa) na rękach yorki...

[ Dodano: Wto Lis 20, 2007 19:12 ]
Ach cudna psinka:)))

Layla - Wto Lis 20, 2007 19:16

Ania i MM napisał/a:
Mnie było by wstyd się pokazać na ulicy z takim psem

To gratuluję podejścia. Gusta są różne, ale nie rozumiem, czemu człowiek ma się wstydzić psa, bo jest mały? Yorki są bardzo fajne i ja nie każę nikomu ich lubić, ale to są PSY. Normalne PSY. Nie lalki. Jeśli chodzi o inteligencję, to także jest cecha osobnicza, w ogóle wyróżniamy różne rodzaje inteligencji. Yorki padają ofiarą licznych błędów wychowawczych, bo nie traktuje się ich poważnie. Niewychowany york bywa dokuczliwy. Wychowany - jest wesołym i żywiołowym przyjacielem.

kasia_123 - Wto Lis 20, 2007 19:19

Ja też nie mogę zdzierżyć babek noszących Yorki na rękach...psy same w sobie nie są złe, chociaż ja też wolę konkretniejsze czworonogi.
Załamuje mnie jak baba do centrum handlowego wchodzi z Yorkiem na rękach :shock: przecież na drzwiach jest tabliczka, która mówi że psom wstęp wzbroniony...no ale przecież taka dama nie może zostawić swojej maskotki w domu, musi ją wziąć na shoping :roll: bo włączył jej się syndrom Paris Hilton, żal.
Nawet z koleżanką się śmiałyśmy że kiedyś pójdziemy na zakupy z psami...ja wezmę Salsę pod pachę a ona pod dwie swojego ON'ka...jestem ciekawa jakby ochrona wtedy zareagowała.
Złości mnie podejście ludzi do tych psów...małe tzn. że wszystko mu wolno.

Oli - Wto Lis 20, 2007 19:20

Ania i MM napisał/a:
towarzyskie, ciekawskie

to sa dla Ciebie objawy glupoty? :shock: Ciekawe podejscie... Yorki to teriery i nie sa glupie, wrecz przeciwnie, sa na tyle inteligentne ze dopasowuja sie do sytuacji - sa cwane. Co do strzyzenia pudli, to ma to swoja historie i na polowaniach mialo sens, bo strzyzenie "na pudla" zostalo wymyslone na uzytek polowan, a nie wystaw i konkursow piekosci. :wink:

polna - Wto Lis 20, 2007 19:20

Sorry, ale przez to, że pudel noski gumki/kokardki jego inteligencja nie spadnie. :roll: Jest to jeden z najmądrzejszych psów na świecie (przykadem moga być chociażby psy cykrowe). To ludzie patrzący powierzchownie, nie wiedzący nic o rasie, wystawiają takie etykietki. (chociażby Twoja koleżanka...)
Anonymous - Wto Lis 20, 2007 19:23

Wiem o tym też mówię....Etykietka dla pudla...
Lubię pudle normalne bez kokardek i niewystrzyżonych.I nie mówiłam że ich inteligencja spadnie :roll:

Layla - Wto Lis 20, 2007 19:25

A dla mnie i tak najpiękniejsze są buldożki francuskie :serducho: :serducho: :serducho: