To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki

Anonymous - Pon Lis 19, 2007 16:35

no ja dzisiaj widziałam w lecznicy w poczekalni panusię z yoreczkiem. niewiele to to było większe od wyrośniętych szczurów. ja bym się bała z takim psem na spacer wyjść, przecież to pchła nie pies... no i też tak byl traktowany przez paniusię. przyniosła go w ubranku, zawiniętego w kocyk. potem schowała go do torebeczki. kurna, to pies czy breloczek? a może pluszowa maskotka? no a paniusia oczywiście z serii tych różowych niuń, tipsiki, kozaczki na obcasie, obcisłe spodnie, krótka kurteczka. słiiiit.
ludzie są straszni czasem...

Anonymous - Pon Lis 19, 2007 16:39

Mmmm wielki czarny pudel z czerwona kokardka :lol1:
Tez o takim marze :]

A takie slllit dziewczynki z yorkami co wy tu opisujecie to poprostu kocham, czasami jak taka zobacze to mam ochote wybuchnac smiechcem lub placzem. Wiecie, ze u mnie w miescie one zajmuja 90% powierzchni? ;(

polna - Pon Lis 19, 2007 16:50

Mi tylko żal tych psów. Kurcze ide po osiedlu z beaglem (pomijając rase), a babka z yorkiem wpadaw panike i bierze tego psiaka na ręce. York się zaczyna wyrywac bo chce się przywitać z moją suńką, a Fanta prawie z buta w pysk dostała. :roll: (nie było jak ominąć niestety tej baby wrednej) :evil:
PALATINA - Pon Lis 19, 2007 17:35

Cytat:
Ja uwielbiam pudle! Najlepiej czarne duże, kokardki/gumki mi nie przeszkadzają. zakochałam się po obozie agility. Sa strasznie mądre, kiedys sobie takiego kupie. 8)

Też mi się pudle podobają - ale tylko te duże, czarne (no... ewentualnie białe też mogą być) i ostrzyżone jak pies, nie jak kretyn (bez kokardek! Kokardki mogą mieć PONy, bo ich się nie strzyże).

Yorków nie lubię. Znam jedna właścicielkę w miarę normalną, tzn. trochę rozpieszcza psy (ma 2), ale bez przesady - żadnych kokardek, żadnych ubranek, żadnego noszenia na rączkach itd.
Ale pieski trochę takie jakieś... Jeden ok - nawet jak pies się zachowuje. Drugi jakiś strasznie płochliwy, mimo że traktowany normalnie, nie jak zabaweczka.

Anonymous - Pon Lis 19, 2007 18:40

PALATINA napisał/a:
bez kokardek!

no, nie z kokardka na glowie caly czas :P Zle sie wyrazilam.
Mi sie marzy, zeby ktos mi taki prezent zrobil :P
Najlepiej na gwiazdke, maly, czarny pudel z wieeeelka kokarda czerwona na glowie :] (wiem, ze to troche podchodzi pod te niunie z tipsami, ale jak bym takie cudo zobaczyla pod choinka to bym padla ze szczescia :P )

pituophis - Pon Lis 19, 2007 19:28

Mam wrażenie, że bardzo dużo psów z 9 grupy (tudzież zabawki z innych grup) rozmnaża się tylko ze względu na urodę, a ew. mankamenty charakteru wmiata pod dywan, bo "to i tak zabawka, nikomu nic nie zrobi". Gdyby minipinczera powiększyć do rozmiarów dobermana, często skakałby do gardła wszystkiemu, co się rusza :( . Wina hodowców, bo "zabawka to zabawka a nie pies".

Jeśli chodzi o moje psie marzenia lub psy, które mógłbym mieć:

Zdecydowanie na pierwszym miejscu są nagie peruwiańczyki, o czym wszyscy wiedzą już chyba :D . Dalej reszta pierwotniaków (xoloitzcuintle, cirneco, podenka, podenga, itp.) Podobają mi się charty, szczególnie orientalne, także od strony psychiki.
Z terierów lubie popatrzeć na krótkonożne, uwielbiam bedlingtony (ale ani jednych, ani drugich nie chciałbym mieć), natomiast mógłbym mieć manchestera albo american hairless terriera. Podobają mi się też yorki ;) (ale jak największe) i silki oraz grzywacze i mopsy.
Buldogi lubię oglądać, ale są zbyt chorowite, żebym mógł mieć jakiegoś.

PALATINA - Pon Lis 19, 2007 19:43

pitu,
Kompletnie się mijamy w rasach, choć charty się prawie zazębiają :mrgreen:

Ja kocham owczarki: PONy oczywiście, ale ON też bardzo lubię, aussie też!
Potem chartole: whippety i greye przede wszystkim, także deery!
Oczywiście spanielki - konkretnie moje ukochane springery! :serducho: a także papillony (w sumie to też spaniele)
+ Buliki - tak już z innej beczki.

Chyba mi życia nie starczy na te wszystkie psy! :wink:

Anonymous - Pon Lis 19, 2007 19:49

Ja lubie aussie bordery PONy Owczarki Anatolijskie(Anatoliany)
Owczary szetlandzkie;szkockie.

Nienawidzę wystrzyżonych pudli(znęcanie się poprostu nad psem ;głupota)
I Yorków -głupie pieski ....A ich właściele?

PALATINA - Pon Lis 19, 2007 20:27

Świeże fotki (komórkowe, wiec kiepskie):

Czatuś moja

z Jagną

jokada - Pon Lis 19, 2007 20:36

cudowne :)
PRZE-PIĘ-KNE :serducho:

zasadzkas - Pon Lis 19, 2007 20:37

Śliczne są :mrgreen:
Anonymous - Pon Lis 19, 2007 20:39

piękne damy, PALATINA :) i jakie seksi spineczki :mrgreen:

a ja mam jakiś wielki pociąg do owczarków ;) głównie preferuję owczarki nizinne środkowopolskie, szczególnie w wersji niskopodłogowej, potocznie zwane kundlami ;)
zaraz po nich plasują się ONki.
ale strasznie lubię też... whippety :serducho: jeden mi w niedziele walnął z radości w łuk brwiowy z kagańca ;) zwie się Vogel i jest psiakiem mojej kumpeli. mieszkałam u niej jakiś czas i Vog zawsze wpychał mi się pod kołdrę ;) whipcie mają cudowną sierść...

Anonymous - Pon Lis 19, 2007 20:50

Off-Topic:
dobra, dobra nic nie znalazlam :P

Sliczne panienki :serducho:

Naciol - Pon Lis 19, 2007 20:52

PALATINA, śliczne *_____________*
pituophis - Pon Lis 19, 2007 21:12

Ładne PON-y, ale faktycznie się mijamy - te kudły i ta potrzeba współpracy :) ON czy bordery to dla mnie koszmar - mam wątpliwości czy to pies, czy automat.

Whippet jest chartem którego mógłbym mieć realnie. Azawakhi, sloughi, tazy, taigany, bakhmule mogę sobie co najwyżej na zdjęciach i wystawach podziwiać (głównie to pierwsze, bakhmuli w PL nie ma w ogóle, z reszty są pojedyncze sztuki).

I tak chcę po powrocie z Anglii peruwiańczyka, jeśli tylko pozwolą finanse, czas i warunki. Inny psiak może być na dokładkę :)