To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Odżywianie - Dropsy - temat ogólny

Anonymous - Śro Lip 14, 2010 21:34

Jogi, spróbuj gryzaczków HP, prosa albo owoców tropikalnych HP, nie miałam szczura, który by się temu oparł.
Lilou - Czw Lip 15, 2010 19:12

Moja babcia kiedyś zjadła parę dropsów bo myślała, że to cukierki, buahaha :mrgreen:
Podobno bardzo jej smakowały. :lol:
Ja już mojej nie daje nic "sztucznego" . Po prostu uważam, że zamiast dropsa może dostać kawałek jabłuszka i ucieszy się tak samo, a będzie zdrowiej dla szczurka. :wink:

LalaAla - Czw Lip 15, 2010 21:11

Nasza Qla ma obsesje na punkcie krokietów owocowych o smaku bekonu dla fretek firmy Prestige :) Dropsy Vitakrafta zjedzą czasem i z łaską. A chrupek serowych Vitakrafta prawie w ogóle nie jedzą..
Anonymous - Czw Lip 15, 2010 23:47

ja ostatnio kupilam cos co wyglada jak dropsy (jestem u cioci i dropsy to jedyne co je wyciaga zza szafy jak sie wystrasza kota), ale to sa cale orzeczki laskowe oblane tym czyms z czego sa zrobione dropsy, ale jest to cieniutka warstwa. Takie cus jest z TRIXIE, kupowane w niemczech, w pl nie widzialam.
Phina - Pią Lip 16, 2010 10:51

katasza, brzmi interesująco :mrgreen: Szkoda, że w Polsce niedostępne. Moje szczurelle kochają dropsy czekoladowe, jednak wiadomo takim czymś przekarmić nie można. Kiedyś kupiłam dropsy marchewkowe z Vitakraftu bodajże i zostały pochłonięte ekspresowo :wink:
Anonymous - Pią Lip 16, 2010 11:57

ale moze dostepne, ja u siebie nie widzialam, ale ja rzadko chodze po zoologicznych, bo karme i trociny zamawiam przez internet i mieszkam w malym miescie.
Lilou - Pią Lip 16, 2010 13:27

http://animalia.pl/produk...jogurtowej.html

Czy przypadkiem nie o to wam chodzi ? :mrgreen:

Anonymous - Pią Lip 16, 2010 13:30

taaaak!
moje bardzo lubia, a z dwojga zlego to wydaje mi sie zdrowsze od dropsow.

Phina - Pią Lip 16, 2010 17:46

O, a jednak są! Trzeba wypróbować :hyhy: Jak już dawać te jakże smaczne świństwa, to chociaż takie co mniej szkodzą :wink:
wercia - Sob Lip 17, 2010 15:20

ja narazie mojej ogoniastej kupiłam czekoladowe i dosyć jej smakują :) jeszcze nie kupywałam inych smaków ponieważ mam ją tydzień ;p i nie zabardzo mogę jej dawać bo dopiero urodziła ....
mikanek - Pon Sty 24, 2011 22:22

zdecydowanie mleczne :lol:
Pixie - Wto Sty 25, 2011 17:52

Owoce leśne :)
greenfreak - Śro Sty 26, 2011 17:23

Ja przyzwyczaiłam paskudy, że jak drops, to marchewkowe trixie. Nie są zbyt słodkie, nie wydają mi się też tak tłuste.
maria89 - Śro Sty 26, 2011 18:07

Moje dziewczyny wprost szaleją za mlecznymi - wystarczy, że usłyszą, że otwieram torebkę z dropsami i już przepychają się w klatce, wyrywają sobie, no po prostu szaleństwo!
Mika29 - Pią Lut 18, 2011 10:30

Moje ''babsztylki'' kochane, uwielbiają jogurtowe dropsy. Kupiłam też takie serowe kulki (chyba Vitakraft) ale nie jedzą nie smakuje im. Trza będzie wypróbować te orzechy laskowe w polewie jogurtowej :)