To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki IX

Anonymous - Pią Sie 13, 2010 19:55

sachma, padłam, jest genialny w tej radości. :serducho:
satanka666 - Pią Sie 13, 2010 21:19

co za radość :lol: :serducho:
sachma - Sob Sie 14, 2010 11:39

bo to pies który kocha wodę :) w każdej postaci :) ale muszę przyznać że tyle piachu jeszcze w wannie nie miałam :P

tak jeszcze dodam.. Lenny prawie wcale nie sika w domu - mogę go zostawić na te 6h i jak wracam nie muszę sprzątać :D

no i Lenny zaczął nam dorastać :D przed wczoraj po raz pierwszy podniósł nogę przy sikaniu :)

pochwaliłam się wczoraj hodowczyni jego dorastaniem ;) i usłyszałam bardzo śmieszną historię.. otóż pani Viola wcześniej hodowała setery i miała pieska który w wieku 8 miesięcy dalej sikał jak suczka, poszła raz na spacer z sąsiadką, która miała 5letniego setera - psy bardzo się polubiły. Kiedy maluch sikał jak suczka dorosły pies patrzał na niego z wielkim zdziwieniem, wręcz szokiem.. wychodzili na spacery coraz częściej, bo psy super się bawiły i za każdym razem kiedy maluch sikał, starszy przyglądał się - pewnego razu podszedł do malucha jak ten sikał, wcisnął mu łeb pod udo i uniósł jego nogę :lol: zrobił tak jeszcze kilka razy kiedy maluch sikał i ten chyba zrozumiał i zaczął sikać z podniesioną nogą :lol: :lol:

babyduck - Sob Sie 14, 2010 14:08

Negra nauczyła się pływać :jupi: :jupi: Cieszy mnie to jak nie wiem co.
Jeszcze dwa tygodnie temu wchodziła do wody tylko na głębokość brzucha. Dziś wyaportowała piłeczkę z wody nie dotykając dna! Wprawdzie potrzebuje jeszcze płaskiego zejścia (z murku nie wskoczy) i zbyt daleko rzuconej piłki nie przyniesie, ale odrywa łapy od dna i pływa :DD
I weszła na kładkę do agility, taka długą i wysoką na dwa metry, a schodząc zaliczyła strefę na komendę. A robiła to po raz pierwszy. (Wiem, że nie powinnam sama, ale nie mogłam się powstrzymać :P )
Koooocham ją.

edit:

wejść czy nie?

dobra, do odważnych świat należy

mokre

i głębokie

mamo! płynę!

uf, suchy ląd

rzuć jeszcze raz! :-P

mamy nowego kumpla, tylko sztywniak z niego

pospiesz się z tą fotą

nie wstanę! tak będę leżała!

więcej entli TUTAJ

Sysa - Sob Sie 14, 2010 22:19

babyduck, chodzisz z Negrą na Pola Mokotowskie? Poznaję sztywniaka chyba :lol: W ogóle to super pływa :serducho:
Zastanawiam się czy by z Yarpenem się nie wybrac nad jakąś wodę...

<edit> Hehe, zerkłąm do galerii i już widzę że Pola :wink:

AngelsDream - Sob Sie 14, 2010 23:01

Na sztywniaka Baaj kiedyś naszczekał. :mrgreen:

Nie wiem, z kogo być bardziej dumną - z Baaja, który okazał się cudownym wujkiem, Celara, który był sobą, z małej, która nie uciekła, nie histeryzowała i zachowała się lepiej od wielu dorosłych psów?

A może z całej trójeczki? xD :serducho:

babyduck - Nie Sie 15, 2010 00:18

Sysa, tak, to Pole. Ze względu na łatwy dojazd dla całej trójki i fajną wodę.
sachma - Nie Sie 15, 2010 00:36

jakby ktoś chciał zobaczyć nas jutro na ringu to będziemy w Sopocie na ringu 16 :) pudle zaczynają o 13 :) ale my będziemy od rana z uwagi na moją nerwicę :P
prosimy o kciuki! :)

Oli - Nie Sie 15, 2010 00:40

babyduck napisał/a:
fajną wodę
ja zawsze z przerażeniem patrzę na ludzi kąpiących się w tej sadzawce, właśnie dlatego, że jest taka fajna dla psów. :lol:
babyduck - Nie Sie 15, 2010 00:47

Oli napisał/a:
zawsze z przerażeniem patrzę na ludzi kąpiących się w tej sadzawce
wiem, ja też :lol:
Riggs - Nie Sie 15, 2010 09:47

Oli, w Skaryszewskim ludze kąpią się w takim bajorze gdzie tylko kaczki pływają, a psu to tej wody nie pozwalam nawet powąchać, taki tam syf.
A mamusie z dziećmi się pluskają :shock:

AngelsDream - Nie Sie 15, 2010 10:00

Riggs napisał/a:
Oli, w Skaryszewskim ludze kąpią się w takim bajorze gdzie tylko kaczki pływają, a psu to tej wody nie pozwalam nawet powąchać, taki tam syf.
A mamusie z dziećmi się pluskają

Baaj miał po tej wodzie jakieś sensacje - teraz unikam tego parku albo jeżdżę tylko z Celarem, bo on się nie kąpie.

Oli - Nie Sie 15, 2010 10:07

Riggs napisał/a:
Oli, w Skaryszewskim
wiem co się dzieje w skaryszaku, to mój park dzieciństwa i młodości i bywam tam średnio raz w tygodniu, chociaż nie z psami. :P
sachma - Pon Sie 16, 2010 19:18

nowy image Lennego :D

Bel - Pon Sie 16, 2010 19:23

on tak na poważnie? :shock: