Odżywianie - POLECANE karmy - temat ogólny
myszka145 - Nie Lip 15, 2007 23:17
Hmm, ja najpierw kupowałam w sklepie zoologicznym w Tesco na Górczewskiej - tam bywaja i to w dobrej cenie .
A teraz znalazł;am takie sklepik internetowy, w Warszawie powyżej 50zł dowożą za darmo, albo można odebrać u nich na miejscu:), albo zapłacić za przesyłkę - co przy małej ilości zamówienia się naturalnie nie opłaca.
Qrcze, nie wiem czy tu mogę podać adres www tego sklepu?
Jeśli tak to napiszcie, a ja go tu zamieszczę - maja naprawdę fajne rzeczy w fajnych cenach !!!
Jeśli chodzi o rodzaje tych smakołyków to jest ich troszkę : jabłkowe, jarzynowe, jogurtowe, miodowe, serowe, z marchewką, truskawkowy, buraczkowy, szpinakowy ... hi hi hi - tyle znalazłam
AngelsDream - Nie Lip 15, 2007 23:22
Off-Topic: | myszka145, można podawać takie linki |
myszka145 - Nie Lip 15, 2007 23:29
W Wawie kupuję w : www.kuchniapupila.pl , - odbieram zamówiony towar sama , miła obsługa, naprawde warto polecić:).
Chętnie też sprowadzą smakołyki czy sianko czy inne takie .
To inny sklep Internetowy z tymi przysmakami
http://zoo-mik.pl/sklep/i...bc4fbff499b9503
Tak mi sie jeszcze przypomniało,że w Auchan w Piasecznie jest sklepik zoologiczny i te smakołyki też tam są
pozdrawiam
devilline - Nie Lip 15, 2007 23:36
A ja od siebie dodam że spotkałam się z tym w Zooafryce i moje chłopaki to lubią. Tylko uważam jak to kupuję, bo raz mi się trafiło przeterminowane, ale sądzę, że to raczej wina sklepu.
Natalia - Pon Lip 16, 2007 07:39
O, tak, moje myszki kiedyś się tym zajadały (szczególnie jogurtowymi - tylko one s droższe) Może kupię to ciurkom . Niedaleko mnie jest zoologiczny, gdzie to sprzedają.
Layla - Nie Lip 29, 2007 21:06
Kupiłam dziś paskudom nowy (chyba nowy) produkt Herbal Pets - Grysik witaminowy z algami. Polecam, bo szczurzyska od razu zaczęły wybierać go z karmy podstawowej, a zaczęły właśnie od alg. Algi dawałam już kiedyś szczurom w czasie testów Natury Szczura i zawsze im smakowały, choć zajeżdżają mułem
Podaję skład Grysiku, żebyście wiedzieli, czy wasze szczury to zjedzą: korzeń marchwi, cykorii, pasternaka, algi, susz pomidora i słonecznik łuskany.
Paula. - Śro Sie 08, 2007 12:24
Co do megana karmiłam tym królika przez pewien czas. Uzależnił się chyba od niego bo jak dostał inne żarełko to odmawiał Ale moim zdaniem megan ma jedną wade - różnokolorowe badziewia (napewno pełno chemii) A tak pozatym to smaczny jest (hehe przyznam sie bez bicia że podżerałam królikowi szczególnie ten koktajl owocowy mmm pycha!)
Madzik - Pon Sie 20, 2007 12:30
Moim ogonom daję Megana (w wiaderku). Do niedawna dostawały też ziarno z Animalsa, ale zmieniłam na Xtra Vitali. Mieszam je z Meganem i bardzo szybko znika. Kiedyś kupowałam Vitapol i Nestor, ale tego nawet wąchnąć nie chciały Z ziółek narazie Herbal Pets "Szczur", ale specjalnie za tym nie przepadają.
Anonymous - Pon Sie 20, 2007 13:41
Madzik napisał/a: | Vitapol i Nestor |
Madzik napisał/a: | Animalsa |
I cale szczescie ze tego jesc nie chcialy, bo to jadne z najgorszych karm.
Do megana tez nie mam zaufania, kiedys na jakims forum przeczytalam, ze to jeszcze gorsze od tych vitapoli itp. i ze spora ilosc szczurow od tego pochorowala.
Polaczka - Pon Sie 20, 2007 21:46
Ja na animalia zrobilam takie zakupy:
Produkt Cena
Trixie Wapno z warzywami dla gryzoni 80g 2.95
Dingo Miska metalowa zawieszana 0.84l 12.50
Vitapol Wapienko dla gryzoni warzywne40g 1.99
Herbal Pets Chipsy naturalne brokuły 50g 2.70
Herbal Pets Owoce tropikalne 75g 4.24
Trixie Dropsy witaminowe dla gryzoni jogurtowe 75g 3.40
Megan Pokarm dla gryzonia 1l 3.99
Versele Laga Prestige Premium Pokarm dla szczurka 800g 16.50
Ferplast Drinky pojnik dla gryzoni 150ml 6.40
Zuzala Sianko melisowe 300g
Mam nadzieje ze ten ratowy pokarm sie sprawdzi, chcialabym odejsc od megana powoli. Slyszalam ze karma pierwsza klasa
falka - Pon Sie 20, 2007 22:12
Moje szczurki za nią nie przepadają, kręcą nosem na chrupki, które w Versele różnią się chyba tylko kolorami i kształtami. Dużo bardziej polecam Xtra Vital - mieszałam obie karmy i ta wyjadana była pierwsza. Tym niemniej jeśli ją z czymś pomieszasz to przy tylu szczurkach każdy powinien znaleźć coś dla siebie.
LunacyFringe - Pon Sie 20, 2007 22:33
Hm ja ostatnio kupiłam Animalsa , jeszcze nie otwarte . Mam nadzieję , że zje , żebym mogła szybko kupić co innego Ostatnio się w zoologu pojawiło coś nowego , ale nie pamiętam nazwy . Jak się dowiem to wam powiem
[ Komentarz dodany przez: falka: Pon Sie 20, 2007 23:48 ]
Przypominam, że temat brzmi "POLECANE jedzonko" - Twój post nic nie wnosi do tematu. falka
Polaczka - Pon Sie 20, 2007 22:38
Czytalam wlasnie ze to karma polecana, tylko.. gdzie ja mozna dostac? W zoologicznych sie jeszcze nie spotkalam z ta nazwa - a konto internetowe oproznione.
Tak wyglada, prawda?
Pierwszy raz widze
falka - Pon Sie 20, 2007 22:50
Polaczka, przyznaję, że tylko w 4 czy 5 sklepach internetowych to jest. Ja kupuję w zoologicznym (poprosiłam żeby wzięli od dystrybutora), tylko w jednym w mojej wiosce to mają, także dosyć ciężko dostać, to fakt.
Madzik - Wto Sie 21, 2007 11:21
Dokładnie, ja też do niedawna nie wiedziałam, że coś takiego istnieje. U mnie jest to tylko w jednym zoologu i kosztuje 13,50; a Megan w małym wiaderku 5,30. Nie wiem czy to drogo czy nie ? Falka masz rację, lepiej powiedzieć w zoologu żeby przywieźli. Ja z netu nic nie kupuje, w sumie jeśli doliczyć koszt przesyłki to wcale nie jest taniej (przynajmiej w moim przypadku), zależy kto jak duże zakupy robi jednorazowo
|
|
|