Leczenie - Problemy z oczami
Martuha - Czw Kwi 15, 2010 17:37
Moja tak miała z oczkiem i był to ropień,najlepiej dla pewności idź do weta to się dowiesz dokładnie co jej jest,a rumianek na pewno nie zaszkodzi,ale szczurka powinien oglądnąć weterynarz dla pewności.Bo jeśli to ropień to rumianek na nic się nie zda.Moż e w tym temacie coś znajdziesz : http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=5166
Nikky - Czw Kwi 15, 2010 18:00
no właśnie, a może ją troszkę po stresować, złapać i podrzucić wam zdjęcie?
a weterynarz zgodzi się ją przyjąć? bo ona jest jeszcze trochę dzika, boję się, że po tych "akcjach" z łapaniem straci całe to budowane zaufanie. , ale zdrowie ważniejsze.
Cola - Czw Kwi 15, 2010 18:24
Nikky, jak wejdziesz w mój temat to na ostatniej stronie mam zdjęcia szczura z chorym okiem.
Stosujemy krople Tobradex, 3, 4 razy dziennie
Nikky - Czw Kwi 15, 2010 18:30
a mogłabym prosić link, bo ja chyba jakaś ślepa jestem?
Martuha - Czw Kwi 15, 2010 18:30
Nikky, koniecznie daj zdjęcie i możesz jeszcze napisać do przychodni weterynaryjnej ogonek meila,ja tak zrobiłam dzięki radzie innej forumowiczki za co jestem strasznie wdzięczna i dostałam świetne rady i wet napisał mi co z moja małą się działo.
Nikky - Czw Kwi 15, 2010 18:33
Ok, już znalazłam.
Spróbuję naładować aparat i zrobić, ale bez fleszu to nie wiem czy coś będzie widać, na razie dam jej trochę spokoju, bo właśnie sprzątałam jej klatkę i się troszkę niuńka po stresowała.
EDIT: A może ogólnie się z nią warto tam przejechać, ode mnie to 10 minut tramwajem? Obejrzeliby oczko i zbadali ogólną kondycję, zajrzeli w pyszczek. Ile taka wizyta może kosztować? Około 30 zł?
Martuha - Czw Kwi 15, 2010 19:37
Nikky, jeśli jesteś z warszawy bo chyba tam jest Ogonek to jak najbardziej jedź do nich,na pewno pomogą. A wizyta nie wiadomo ile może kosztować,bo zależy co jej jest i jakich leków potrzebuje.
Nikky - Czw Kwi 15, 2010 20:41
A czy jako osoba nieletnia koniecznie muszę przyjść z kimś dorosłym?
Niamey - Czw Kwi 15, 2010 20:54
do weterynarza? Nie, nie spotkałam się wymogiem pełnoletności
Nikky - Pią Kwi 16, 2010 13:12
Ok, do poniedziałku sobie ją poobserwuję i porobię okłady z rumianku, jak często je robić?
Martuha - Pią Kwi 16, 2010 16:03
Nie musisz być pełnoletnie aby iść do weterynarza.Ja bym nie radziła czekać i obserwować,bo rumianek na pewno nie wyleczy szczurka,a weterynarz będzie wiedział co robić i najważniejsze dowiesz się co jej w ogóle dolega.
Nikky - Pią Kwi 16, 2010 19:10
Ok, w takim razie w poniedziałek pakuję ją i jadę do weta. Mam nadzieje, że to nic poważnego .
Anonymous - Pią Kwi 23, 2010 08:07
Scaliłam z podobnym tematem.
Nikky, co ze szczurcią?
Nikky - Pon Kwi 26, 2010 18:49
Witam, okazało się, że z oczkiem nic, ale .. wysłano nas na ekg i tutaj proszę kogoś mądrego, kto mi powie, bo dopiero jutro jadę do weterynarza, ale może ktoś miał podobny przypadek,a ja się stresuję...
Diagnoza:
czasami kicha (pacjent agresywny). W zapisie ekgg wyraźne pojedyncze skurcze nadkomorowe i cechy migotania przedsionków ZALECENIA Prillum 75 - 2x rozcieńczone
Ekg wyszło nam koślawe, bo nam się pacjentka kręciła, uciekała, ugryzła pana doktora i zjadała żel .
Nie wiem ktoś może jaki będzie koszt Prillum ?
EDIT: Pomyłka, nazwa leku to Prilium.
quagmire - Pon Kwi 26, 2010 18:57
A nie dostałaś od razu u weta?
Nie wydaje mi się, żeby samo Prilium było drogie - ja płaciłam za echo serca i za lek jednocześnie, więc Ci nie powiem
|
|
|