To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Rozmnażanie - Jakiej płci jest mój szczur?

Nadine - Czw Sie 25, 2011 16:31

Wiem właśnie :?
Kiepsko, jestem tego świadoma... Ale jeszcze zobaczę. Bo jeżeli potrwałoby to kilka dni, to dałby radę sam w klatce. Jest niewielka, ale dla niego starcza, jak widzę... [jak chcecie zdjęcie, to mówcie ;] ]

A z tymi chusteczkami, to była zabawa ^^ Bez przesady - we trzy bawiłyśmy się znakomicie ;]

Oli - Czw Sie 25, 2011 16:33

Nadine napisał/a:
jak chcecie zdjęcie, to mówcie ;] ]
to jak możesz to daj zdjęcia obu klatek :)
Mika29 - Czw Sie 25, 2011 16:33

To może szczura małego daj do adopcji?
Nadine - Czw Sie 25, 2011 16:35

Mika29 napisał/a:
To może szczura małego daj do adopcji?

Co dokładnie masz na myśli? ;] Przepraszam, ale nie rozważałam takiej opcji, więc chcę się więcej dowiedzieć...

Nashi - Czw Sie 25, 2011 16:45

Wygląda na dziewczynę, ale strasznie rozmazane. Wiesz w jakim wieku jest szczurek? Bo u samczyków-dzieci w pewnym wieku występują jądra. Jeśli nie możesz zrobić wyraźnego zdjęcia to sama pooglądaj zdjęcia z tematu o rozpoznawaniu płci http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=3024
Do adopcji znaczy tyle, żeby ktoś z forum go zaadoptował...

Karena - Czw Sie 25, 2011 16:45

Nadine, Tzn że jak nie masz możliwości zapewnienia im warunków a małej grozi zjedzenie to już lepiej ją oddać.
Mika29 - Czw Sie 25, 2011 16:46

Tak jak powiedziały dziewczyny - załóż wątek w dziale oddam, jak nie możesz jej wziąć.
Nadine - Czw Sie 25, 2011 16:47

Nashi, nie wiem, jaki wiek właśnie. Kupiony w zoologu, nawet nie przeze mnie ;/ [tak, wiem, że z zoologa kiepsko, ale cóż poradzić?]

I właśnie nie pozwolą jej oddać, to największy minus. Niestety - w większości otaczam się egoistami bez serca -.-

Karena - Czw Sie 25, 2011 16:49

Nadine, Widac nie szukasz nic na forum tylko czekasz na gotowce ale ok. Proszę : Temat o ocenianiu wieku szczura .

Na forum znajdziesz wszystkie potrzebne informacje ale sama też zacznij szukać zamiast czekać aż ktoś to zrobi za Ciebie :wink:

Mika29 - Czw Sie 25, 2011 16:51

Myślę, że szczur nie ma powyżej 2 mc - takie są najstarsze w zoologach.
Nadine - Czw Sie 25, 2011 16:51

Karena, wielkie dzięki ;]
Naprawdę mi pomagacie.
A szczerze mówiąc, nigdy nie byłam mistrzem wyszukiwania informacji. Może faktycznie czas się tego nauczyć... ;]

Nadine - Czw Sie 25, 2011 16:55

Taak. Nie wiem już sama co robić... Totalny mętlik...

Jeszcze poszukam, zobaczę i dam znać, jak się sprawa zakończy, jeśli chcecie :)

Karena - Czw Sie 25, 2011 16:59

Nadine, Nie 'jak chcecie' tylko ty chciej pytać na forum, wstawiać sama zdjęcia, sprawdzać i zapewnić ogonkom komfort życia
Oceń wiek, płeć, załatw większą klatkę i wsio ^^
a jak będzie problem karmówki to daj ogłoszenie w adopcji :co jest?:

Nashi - Czw Sie 25, 2011 17:07

Cytat:
a jak będzie problem karmówki to daj ogłoszenie w adopcji
Niby węże też muszą coś jeść, ale malca szkoda. A czy szczury przed podaniem temu wybrzydzającemu wężowi są zabijane, czy podawane na żywca? Bo ta druga opcja to nic innego jak sadyzm... :|
Nadine - Czw Sie 25, 2011 17:09

Na żywca... I wcale mnie się to nie podoba... coś mi się w środku robi aż :cry: