Archiwum - Psiaki XX
agacia - Wto Sty 13, 2015 22:01
monisss, nie zauważyłam wcześniej twojego wpisu Przykro mi i trzymaj się
noovaa - Wto Sty 13, 2015 22:09
moniss, trzymaj się
wilczek777 - Wto Sty 13, 2015 22:54
monisss współczuję tulę najmocniej
Lavi - Śro Sty 14, 2015 00:45
Przykro strasznie:(
Dla wszystkich chorowitków
My w sumie też dołączamy do tego grona... Astro ma zapalenie. Mieliśmy płukać octeniseptem przez trzy dni ale nic nie dało, wet kazał wstrzykiwać pod skórę tribiotic. Zobaczymy czy coś da...
wilczek777 - Śro Sty 14, 2015 12:34
A ja szukam sponsora bo potrzebuję 4 bucików psich z super podeszwą żeby nie zmieniać ich co tydzień... Nes na każdym spacerze robi sobie masakrę z pazurów jak jest łapka i są 4 pazurki to skrajny zewnętrzny i skrajny wewnętrzny są zjechane do zera lub bardziej (na każdej łapie!). Widać, że czasem sprawia jej to ból - o płukaniu łap po spacerze nie wspominam (w tym różowym jest zapewne jakiś nerw). Staram się żeby nie świrowała, dużo biegała po trawie ale ona potrafi zjechać pazury 3 zwrotami (biegnąc do bramki, pod dom, i do nas po spacerze).
noovaa - Śro Sty 14, 2015 19:24
Dziś, z okazji braku apetytu ... śmieciowe żarcie, czyli: Animoda w puszce ::)
A tak się relaksujemy po wyciągnięciu badziewia z łapki:

noovaa - Śro Sty 14, 2015 22:44
Ciemno, strasznie, auta szumią a w oddali niedobitki strzelają petardami .....
" No Lilo.... Zrób siusiu....."
" Nie, nie pójdziemy, siusiu zrób"
"Lilooooo, siuuusiuuuu, bo mi zimnoooo"
"Nie Lilo, nie do domu, najpierw siusiu"
Mina sąsiadki bezcenna ;D
Ale siusiu było!
Sorgen - Śro Sty 14, 2015 23:03
My tak zaklinamy kupę jak suka nie chce chodzić
A buciki mamy takie http://www.zooplus.pl/sho...psa/buty/338656 i są super, trzymają się łapek, nie przemakają (dodatkowo psiknęłam je impregnatem), mogłam rozmiar mniejsze kupić ale i tak są ok
wilczek777 - Śro Sty 14, 2015 23:10
I pasują? Bo Nes ma 5 cm łapki przednie i 4 cm łapki tylne... "duże kapcie" będą ją wkurzać?
Mao - Czw Sty 15, 2015 01:15
U nas też zaklinanie, i kupy, i siusiu. Zwłaszcza w dzień. Ptaszki, latające foliówki i kaszlące osiedlowe babcie są 100 razy ciekawsze od robienia kupy i siusiu.
Wybiegowy Danciszek
noovaa - Czw Sty 15, 2015 07:38
To nie zaklinanie!! To komenda!
wilczek777 - Czw Sty 15, 2015 15:00
U mnie to komenda która zawsze jest wykonywana (choćby miała oszukać i kucnąć to i tak robi to). Z kupą niestety bywa różnie... nie wiem czy to wada czy zaleta jak pies robi tam gdzie stoi Z jednej strony nie muszę się martwić, że będzie nosić cały dzień i się nie załatwi będąc w jakimś nietypowym miejscu z drugiej zazdroszczę trochę psiaków co na beton nie zrobią bo to "miejsce nie do tego".
Mao komuś się podrosło! To już nie taki mały bobas tylko szczenior pełną gębą!
jokada - Czw Sty 15, 2015 15:20
wilczek777 napisał/a: | zazdroszczę trochę psiaków co na beton nie zrobią bo to "miejsce nie do tego". | całe psie zycie uczę/pilnuję załatwiania się na chodniku
sto razy łatwiej się sprząta niż z wysokiej trawy (a sprzątam 99,9% kup )
zwłaszcza że sucz miała tendencje do włażenia w najwyższą/w krzaki/w najgłębszy śnieg
tak że każdy ma inne priorytety hihi
Ninek - Czw Sty 15, 2015 15:23
wilczek777 napisał/a: | U Z jednej strony nie muszę się martwić, że będzie nosić cały dzień i się nie załatwi będąc w jakimś nietypowym miejscu z drugiej zazdroszczę trochę psiaków co na beton nie zrobią bo to "miejsce nie do tego". |
Z tym chodnikiem to mam mieszane uczucia. Bo z chodnika się tak łatwo sprząta! Jak mi narobi w wyższą trawę (bo koszenie zieleni miejskiej jest u nas mega zaniedbywane) to posprzątanie bywa naprawdę trudne. Albo w tone liści... A z chodnika raz dwa i nie ma problemu. Foxowi się zdarza na chodnik narobić (celuje na płoty i murki...) za to Majka MUSI mieć piasek albo trawę i przez 10lat swojego życia nie zrobiła kupy na beton.
Z drugiej strony - biegunka i pies robiący na chodnik - to już mniej fajne
wilczek777 - Czw Sty 15, 2015 17:29
Dokładnie tak jak piszecie. Raz zdarzyło mi się nie mieć worka a młoda zrobiła pod domem na osiedlu... myślałam, że się załamię. Na szczęście była na barfie i kupa była 'marzenie' dała się kopnąć na ulicę Innym razem miała sik dupskiem i mimo usilnych starań worek nie podołał i ktoś miał kolorowy chodnik właśnie
Z trzeciej strony to wygoda bo są psy które trzyyyymają i trzymająą... na Crufts z tego co pamiętam są przygotowane miejsca dla psów z różnym podłożem by uniknąć tego problemu do wyboru jest trawka, piasek i coś tam jeszcze.
|
|
|