To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XX

agacia - Wto Sty 13, 2015 22:01

monisss, nie zauważyłam wcześniej twojego wpisu :( Przykro mi i trzymaj się :glaszcze:
noovaa - Wto Sty 13, 2015 22:09

moniss, trzymaj się :(
wilczek777 - Wto Sty 13, 2015 22:54

monisss współczuję :( tulę najmocniej :glaszcze:
Lavi - Śro Sty 14, 2015 00:45

Przykro strasznie:(

Dla wszystkich chorowitków :kciuki: :kciuki:

My w sumie też dołączamy do tego grona... Astro ma zapalenie. Mieliśmy płukać octeniseptem przez trzy dni ale nic nie dało, wet kazał wstrzykiwać pod skórę tribiotic. Zobaczymy czy coś da...

wilczek777 - Śro Sty 14, 2015 12:34

A ja szukam sponsora bo potrzebuję 4 bucików psich z super podeszwą żeby nie zmieniać ich co tydzień... Nes na każdym spacerze robi sobie masakrę z pazurów jak jest łapka i są 4 pazurki to skrajny zewnętrzny i skrajny wewnętrzny są zjechane do zera lub bardziej (na każdej łapie!). Widać, że czasem sprawia jej to ból - o płukaniu łap po spacerze nie wspominam (w tym różowym jest zapewne jakiś nerw). Staram się żeby nie świrowała, dużo biegała po trawie ale ona potrafi zjechać pazury 3 zwrotami (biegnąc do bramki, pod dom, i do nas po spacerze).
noovaa - Śro Sty 14, 2015 19:24

Dziś, z okazji braku apetytu ... śmieciowe żarcie, czyli: Animoda w puszce ::)

A tak się relaksujemy po wyciągnięciu badziewia z łapki:

noovaa - Śro Sty 14, 2015 22:44

Ciemno, strasznie, auta szumią a w oddali niedobitki strzelają petardami .....

" No Lilo.... Zrób siusiu....."
" Nie, nie pójdziemy, siusiu zrób"
"Lilooooo, siuuusiuuuu, bo mi zimnoooo"
"Nie Lilo, nie do domu, najpierw siusiu"

Mina sąsiadki bezcenna ;D
Ale siusiu było! :P

Sorgen - Śro Sty 14, 2015 23:03

My tak zaklinamy kupę jak suka nie chce chodzić :lol:

A buciki mamy takie http://www.zooplus.pl/sho...psa/buty/338656 i są super, trzymają się łapek, nie przemakają (dodatkowo psiknęłam je impregnatem), mogłam rozmiar mniejsze kupić ale i tak są ok :mrgreen:

wilczek777 - Śro Sty 14, 2015 23:10

I pasują? Bo Nes ma 5 cm łapki przednie i 4 cm łapki tylne... "duże kapcie" będą ją wkurzać?
Mao - Czw Sty 15, 2015 01:15

U nas też zaklinanie, i kupy, i siusiu. Zwłaszcza w dzień. Ptaszki, latające foliówki i kaszlące osiedlowe babcie są 100 razy ciekawsze od robienia kupy i siusiu.

Wybiegowy Danciszek :)

noovaa - Czw Sty 15, 2015 07:38

To nie zaklinanie!! To komenda! :P
wilczek777 - Czw Sty 15, 2015 15:00

U mnie to komenda która zawsze jest wykonywana (choćby miała oszukać i kucnąć to i tak robi to). Z kupą niestety bywa różnie... nie wiem czy to wada czy zaleta jak pies robi tam gdzie stoi :P Z jednej strony nie muszę się martwić, że będzie nosić cały dzień i się nie załatwi będąc w jakimś nietypowym miejscu z drugiej zazdroszczę trochę psiaków co na beton nie zrobią bo to "miejsce nie do tego".

Mao komuś się podrosło! To już nie taki mały bobas tylko szczenior pełną gębą!

jokada - Czw Sty 15, 2015 15:20

wilczek777 napisał/a:
zazdroszczę trochę psiaków co na beton nie zrobią bo to "miejsce nie do tego".
całe psie zycie uczę/pilnuję załatwiania się na chodniku :-P
sto razy łatwiej się sprząta niż z wysokiej trawy ;) (a sprzątam 99,9% kup ;) )
zwłaszcza że sucz miała tendencje do włażenia w najwyższą/w krzaki/w najgłębszy śnieg

tak że każdy ma inne priorytety ;) hihi

Ninek - Czw Sty 15, 2015 15:23

wilczek777 napisał/a:
U Z jednej strony nie muszę się martwić, że będzie nosić cały dzień i się nie załatwi będąc w jakimś nietypowym miejscu z drugiej zazdroszczę trochę psiaków co na beton nie zrobią bo to "miejsce nie do tego".

Z tym chodnikiem to mam mieszane uczucia. Bo z chodnika się tak łatwo sprząta! Jak mi narobi w wyższą trawę (bo koszenie zieleni miejskiej jest u nas mega zaniedbywane) to posprzątanie bywa naprawdę trudne. Albo w tone liści... A z chodnika raz dwa i nie ma problemu. Foxowi się zdarza na chodnik narobić (celuje na płoty i murki...) za to Majka MUSI mieć piasek albo trawę i przez 10lat swojego życia nie zrobiła kupy na beton.
Z drugiej strony - biegunka i pies robiący na chodnik - to już mniej fajne ;)

wilczek777 - Czw Sty 15, 2015 17:29

Dokładnie tak jak piszecie. Raz zdarzyło mi się nie mieć worka a młoda zrobiła pod domem na osiedlu... myślałam, że się załamię. Na szczęście była na barfie i kupa była 'marzenie' dała się kopnąć na ulicę :P Innym razem miała sik dupskiem i mimo usilnych starań worek nie podołał i ktoś miał kolorowy chodnik właśnie :oops:

Z trzeciej strony to wygoda bo są psy które trzyyyymają i trzymająą... na Crufts z tego co pamiętam są przygotowane miejsca dla psów z różnym podłożem by uniknąć tego problemu do wyboru jest trawka, piasek i coś tam jeszcze.