To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Mioty urodzone - rok 2014 - Miot O2 SunRat's - rezerwacje str 4

Katinka - Wto Lip 22, 2014 19:01

Jak siostry i bracia z miotu O? :) Osa waży 258 a Olena 230.
Papi - Wto Lip 22, 2014 20:51

Ozzy waży 220 g, jest maleńka i uparta. Jedyna, która nie ma czasu na pieszczoty. Kiedy ją zawołam to przybiegnie, ale nawet się nie zatrzyma, pobiega po mnie i pędzi dalej. Choć lubi schować się jak Nessi za dekolt i zasnąć albo wchodzić mi na głowę :mrgreen: Na początku znacznie większe dziewczyny z miotu N2 ciągle ją ustawiały i nie dawały dojść do miski. Dołożyłam jeszcze jedną miskę i następnego dnia zobaczyłam jak w misce siedzi Ozzy, spokojnie je, a z boku przytrzymuje piszczącą Nessi, pozwalając jej co jakiś czas na zabranie ziarenka :twisted: Ozzy jest w ciągłym ruchu, na wybiegu najwięcej pracy wkłada we wciaganie ręcznika papierowego i wiekszych od niej pudeł tekturowych do klatki, a od dwóch dni próbuje zaciągnąć do klatki duży koc z mojego łóżka :mrgreen: Widok przekomiczny!

Katinka - Wto Lip 22, 2014 20:56

Papi napisał/a:
Ozzy waży 220 g, jest maleńka i uparta. Jedyna, która nie ma czasu na pieszczoty. Kiedy ją zawołam to przybiegnie, ale nawet się nie zatrzyma, pobiega po mnie i pędzi dalej. Choć lubi schować się jak Nessi za dekolt i zasnąć albo wchodzić mi na głowę :mrgreen:
[url=http://i1244.photobu...5f9.jpg]Obrazek[/URL]

Osa i Olena też uwielbiają wchodzić za dekolt! :) A Osa ciągle próbuje przejąć władzę w stadzie i wytrwale, raz na jakiś czas, podejmuje kolejne próby, ale jeszcze musi urosnąć zanim nasza Lia odda jej tron ;P

Katinka - Wto Lip 22, 2014 20:57

Osa :)
Diora - Śro Sie 20, 2014 19:28

Ziuta (Orysia) i Marlenka (Osiek) pozdrawiają. Rufus też. Nadal nie wiem ile ważą, bo nie jestem w stanie ich unieruchomić na wadze, ale na oko podobnie jak siostry są drobniutkie. I całe szczęście, bo dzięki temu cała trójka mieści się w sputniku. Marlenka jest niesamowicie towarzyska i większość czasu na wybiegu spędza z nami, natomiast Ziuta najchętniej pakuje się w oparcie kanapy :evil: i udaje, że to nie ona :P
Ruchliwe są niemiłosiernie, dlatego do sesji użyłam jajka na twardo w całości. Widok szczura, uciekającego z całym jajkiem w pysku, bezcenny :mrgreen:

https://plus.google.com/photos/100625404765851555609/albums/6049693835509857457

Karena - Śro Sie 20, 2014 22:03

Diora, Ale super zdjęcia :D
Ile radochy :D

Katinka - Czw Sie 21, 2014 10:02

Zdjęcia świetne! :D
A tak nawiasem mówiąc moja Olenka jest tak podobna do sióstr, że mogłabym mieć problem z ich rozpoznaniem gdyby były razem! Sama zobacz:

Diora - Czw Sie 21, 2014 14:21

Rzeczywiście, totalne klony :lol:
Papi - Wto Wrz 16, 2014 08:27

Patrze na te wasze O-szczurki i widzę moją Ozzy :lol:
Ozzinka w dalszym ciągu maleńka (240 g) i chyba taka pozostanie, już nawet młodsze dziewczyny w stadzie ważą więcej od niej. Uwielbia widoki z góry i często przesiaduje na mojej głowie :mrgreen: Jest kochana :serducho: i ma piękny kolorek czym zawsze wzbudza duże zainteresowanie. Kuszą ją nowe przestrzenie i kąty, których jeszcze nie zwiedzała, zrobiła się odważniejsza. Ma dni kiedy chodzi własnymi drogami, to ona decyduje kiedy ma ochotę na pieszczoty. W rekach człowieka nie usiedzi długo na miejscu, chyba, ze właśnie wylizuje moje ręce choć częściej je iska i robi to bardzo delikatnie. W klatce jest śpiochem i nie wiem kto ciągle wygryza nowe dziury w polkarkach bo chyba nie ten aniołek :P

Katinka - Wto Wrz 16, 2014 09:36

Ozzy <3 śliczności

u mnie Olena próbuje przejąć cały czas szefostwo. Lizzy się nie daje ale trzymają się razem. Może Lizzy szkoli następczynię? ;)

Mao - Pią Wrz 19, 2014 15:58

Papi, Oleńka jest jeszcze mniejsza, ale za to moim zdaniem najmądrzejsza i najbardziej zrównoważona w stadzie zaraz po alfie :serducho: Koleżeńska jest do tej pory, do mnie uwielbia podbiegać i bawić się w gonienie mojej ręki. Super mycha, widziałabym ją jako kolejną alfę po Perperunie.

Do weta będę ją umawiać na wszelki wypadek, bo trochę jej się popsuło futerko na zadzie. Albo ją któraś wylizuje (zwłaszcza, że Oleńkowa przyjaciółka to nerwus), albo hormony coś świrują (?). Nie obstawiam niczego poważnego - skóra czysta na moje oko, a reszta stada tego nie ma.

Papi - Śro Paź 22, 2014 11:18

Mao napisał/a:
Oleńka uwielbia podbiegać i bawić się w gonienie mojej ręki.

To chyba rodzinne :lol: bo z moich 5 dziewczyn tylko Ozzy tak się ze mną bawi.
Ozzy ładnie rośnie, ma miękkie, błyszczące futerko i co najważniejsze jest zdrowa. Całe stado ostatnio leczyłam bo kichały i gruchały strasznie, a tylko maleńka Ozzy nie chorowała :serducho:

ney - Czw Paź 23, 2014 22:04

Omiś też ma się dobrze :) Ale wydaje mi się taki drobniutki, Harry i Potter byli więksi w jego wieku.
Muszę sobie sprawić wagę :p

ney - Pią Lis 28, 2014 06:42

Aktualne zdjęcie omisia:

:)

Mao - Nie Lis 30, 2014 14:38

Oleńka:

Wspaniała jest :serducho: