To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki

hefi - Czw Maj 10, 2007 18:23

Matylda, słodkie :) :mrgreen:
Anonymous - Czw Maj 10, 2007 18:37

a tak się uśmiecha moja Kika... :)

Naciol - Czw Maj 10, 2007 18:41

Słodko :D
mataforgana, ile masz psów? :-P
Może tak foty wszystkich? :twisted:

Anonymous - Czw Maj 10, 2007 18:46

Naciol napisał/a:
mataforgana, ile masz psów? :-P

SZEEEEŚĆ :D

Naciol napisał/a:
Może tak foty wszystkich? :twisted:

a chcecie?
jak chcecie to proszę, się biorę za przekopywanie setek zdjęć moich potworów ;)

Anonymous - Czw Maj 10, 2007 19:19

Jeszcze pytasz? Jasne ze chcemy!!!!!!!
Pacyfka - Czw Maj 10, 2007 19:42

a mnie rozwalił uśmiech Czaty :serducho: boski :mrgreen:

A o to misiowaty William:

I Sunia, która szuka domku i milości:

Anonymous - Czw Maj 10, 2007 20:11

:serducho: MATAFORGANOWE PSISKA czyli banda owczarków nizinnych środkowopolskich niskopodłogowych zwanych potocznie kundlami :serducho:

1. KIKA - łaciata seniorka rodu, moja najkochańsza piesa, która wybrała mnie na swoją panią 12 lat temu. ja mówię na nią słonko, mój tata nazywa ją wredotą - kiedy przyjeżdżam do domu, wykonuje tylko moje polecenia mając wszystkich innych głęboko pod ogonem ;)
Kikunia

2. URWIS - lat 11, niegdyś smoliście czarny, dziś nieco zrudziały, z posiwiałym pyskiem. szef podwórka, mąż Kiki. dla domowników słodki pieszczoch, dla obcych potwór na miarę Szczęki 3 :D
Urwino się uśmiecha
i wyleguje na trawce

3. TYGRYS - ile on ma lat? kurczę, będzie już jakieś ponad 3. wcale nie miał z nami zostać - ale krótko przed jego przyjściem na świat straciliśmy jego starszego brata, Torcika ( Torcik był idealnie biały z czarnym łebkiem, niestety nie mam żadnych jego fot na kompie )... Tygrys to urocza łaciata ciapa w ciapki, na którą dzieci wołają Rysio ( od TygRysia ;) ). latem lubi chodzić ze mną na spacery na łąkę. w hierarchii stada panów psów jest w środku, nie ma zapędów do dominacji i zadowala się laniem od Urwisa i odbijaniem sobie tego na Smoku.
Rysio wypoczywa pod drzewkiem
i pilnuje pani podczas nocnej wycieczki na stare boisko

4. FIGA - przeżyła jako jedyna, najsilniejsza z miotu. jest ostatnim szczeniakiem Kiki, która puściła nam się na starość, gdy nikt się tego nie spodziewał. gdy była mała wyglądała jak puchata kulka. jest na wcześniejszym zdjęciu z Kiką - tak, wyobraźcie sobie, że to szarobure psisko w dzieciństwie było bielusieńkie... moja najmłodsza siostra mówi na nią Figa-Bąbel. bo Figa jest Bąblem, po prostu. obecnie ma niespełna 2 lata. szalona z niej indywidualistka. niedawno stała się samicą alfa na naszym podwórku.
szczeniacka Figa-Bąbel
a tu z dziećmi, jako dorosła pani piesa

5. SMOK - jest synkiem Figi i braciszkiem Iskierki, urodzili się 26 czerwca 2006. czarny kudłaty potwór w białym krawacie. nie mam jego aktualnych zdjęć, ale możecie mi wierzyć na słowo, że grubas z niego nieprzeciętny. jako najmłodszy podwórkowiec, biega cały czas luzem i gdy tylko ma okazję, przymila się do babci o michę żarełka. taki tulak z niego generalnie. kocha się bawić, psocić, rozwalać co się da. ostatnio doszły mnie słuchy, że zniszczył coś tacie w garażu i na kilka dni wylądował w kojcu. był niepocieszony i sfochany, ale niczego go ta lekcja nie nauczyła ;) broi nadal. i zapowiada się na przyszłego szefa stada.
Smoku jako szczeniaczek
Smoku z braciszkiem. w dzieciństwie miał gładziutką sierść, dziś to kudłacz nieprzeciętny
młodziutki Smok wielce zdegustowany po kąpieli i suszeniu

6. no i na koniec, mój prywatny miejski kundel - ISKRA - tak, więc toto od początku było kudłate i zapowiadało się na małego drania. miała imię zanim jeszcze się urodziła, a kiedy przyszła na świat, wiedziałam, że jest nam pisane iść razem przez życie. Iskra mieszka ze mną w Łodzi, jest psem czasem-dobrze-wychowanym. uwielbia jazdę samochodem. nieco mniej lubi autobusy i pociągi, ale zachowuję się w nich wzorowo. potrafi podbić każdego, kto staje na naszej drodze. jest po prostu tak brzydka, że aż piękna. i w dodatku przurocza. potrafi pilnować szczury i nigdy nie robi im krzywdy, nawet kiedy wyżerają coś z jej miski. uwielbia biegać z innymi psami w parku, jej ukochanym miejscem w mieszkaniu jest fotel. trochę z niej niejadek, ale nadrabia futrem, które ma zwyczaj gubić obficie zwłaszcza, gdy pańcia wystroi się na czarno. aaa, o Iskierce to ja bym mogła długo pisać i pisaaaać, zresztą, małe co nieco na jej temat znajdziecie zawsze w temacie o moim stadku ;)
Iskierka z rodzeństwem
Iskierka szczeniaczek, oszołomiona pierwszymi dniami w nowym domu
Iskrzak żadnych piesów się nie boi i dogaduje się nawet z dogami kanaryjskimi Dominika, co więcej, ustawia je i się rządzi na obcym podwórku
i jest zawsze gotowa do drogi

KONIEC :D

/no a teraz przyznać się, macie mnie dosyć? :P

hefi - Czw Maj 10, 2007 20:18

mataforgana psiaki niesamowite,... zazdroszczę takiej bandy :D :mrgreen:
Oli - Czw Maj 10, 2007 20:23

mata :foty:
Anonymous - Czw Maj 10, 2007 20:23

dzięki, hefi :)

mamy duże podwórko więc jest miejsce dla takiego stada ;)

a, wiecie, jaki pseudonim zyskała ostatnio Iskra? OWIECZKA :D normalnie padłam, kiedy 3/4 dzieciaków na molo i plaży pokazywało ją palcem i wołało 'mamo, mamo patrz, OWIECZKA na smyczy!' :D
:serducho:

[ Dodano: Czw Maj 10, 2007 19:24 ]
Olimpia, jeszcze mało? :D

Anonymous - Czw Maj 10, 2007 20:24

Nie mamy! Chcemy wiecej! Jestem pelna podzwiu :D Piekna macie gromade :)
Tylko nie podoba mi sie ze 10 letnia suczka rodzila male, wogole nie podoba mi sie ze wszystkie wasze suczki mialy male.
Ale i tak stadko boskie i prosze wyglaskac przy najblizszej okazji :) No i pieknie je opisalas :)

Anonymous - Czw Maj 10, 2007 20:30

Matylda, mi też się nie podoba, że Kikunia zechciała być matką w takim wieku, nikt się tego po niej nie spodziewał... tym bardziej, że była zamknięta w czasie cieczki w osobnym kojcu i do dziś nikt nie wie jak udało jej się stamtąd wymknąć.

Kika miała szczenięta ze 4 razy w życiu, wszystko wpadki, niestety. nie jestem zwolenniczką rozmnażania nierodowodowych psów, ale na wsi panuje taka a nie inna rzeczywistość... i nie zawsze uda się upilnować sunię.

Figa szczenięta miała po drugiej cieczce. uciekła, bo wypuściła ją z kojca moja mała siostra - Figa jest jej psem i mała chciała się z nią pobawić... gdy wrócę z Francji i będę mieć pieniądze, zamierzam wysterylizować Figunię, żeby nie było więcej takich wpadek.

szczeniaki od nas zawsze trafiały w pewne ręcę i z wieloma ich domami mam kontakt do dziś. a i kilka, jak widac, zostało po prostu z nami, choć byli na nie chętni.

i teraz takie stado... a więcej fotek wrzucę może w weekend, albo któregoś dnia jak będę pamiętać, o, albo obfocę psiska w ten weekend jak będę w domu ;)

Anonymous - Czw Maj 10, 2007 20:39

mataforgana, urodziły się dokładnie w dniu moich urodzin! :) Śliczne stado :D
Chesti - Czw Maj 10, 2007 21:00

Ojej mat cóż za stado :serducho: :serducho: :serducho:

A te Dogo Canario mraaaau :mrgreen:

Tygrys - Czw Maj 10, 2007 21:03

a moim faworytem jest...zgadnijcie :mrgreen:
Tygrys :roll: trudne nie było :P
piesy śliczne i wszystkie podobne!!!!