Archiwum - Psiaki XIII
Tess - Pią Gru 30, 2011 16:57
Oli, ja wiem, że nie wszystko działa na wszystko. Tylko wtedy przepracowując problem wszyscy polecali mi właśnie to, oczywiście nie jako rozwiązanie, ale pomoc przy pracy nad tym. Reakcji nie było żadnej, więc próbować znowu w takiej sytuacji jak sylwester nie zamierzam.
babyduck - Pią Gru 30, 2011 17:32
Ja generalnie nigdy w sylwestra nie dawałam nic Negrze, bo zwykle sylwestra i imprezę przesypiała gdzieś pod nogami. No ale to było ze mną, a teraz będzie sama. No i od kiedy jakiś gówniarz rzucił nam petardę pod nogi zdarza jej się burczeć na huki. Chyba ją po prostu dobrze zmęczę przed wyjściem.
babyduck - Nie Sty 01, 2012 17:21
Negruśka grzecznie
i w swoim żywiole
Niamey - Nie Sty 01, 2012 20:11
Cudowne zdjęcie, takie charakterne No i tak a propos długoogoniastych psów:D
babyduck - Nie Sty 01, 2012 20:23
Nie potrafię sobie wyobrazić tego boksia bez ogona
Majszczur - Nie Sty 01, 2012 20:26
Negra jak zwykle elegancka. Nawet w żywiole. Baby właśnie odkryłam wasz filmik "Negra pakuj się" i turlam się ze śmiechu
Anonymous - Nie Sty 01, 2012 21:05
Świetne ujęcia!
Lama - Nie Sty 01, 2012 21:10
Oli napisał/a: | Podawanie psychotropów jakichkolwiek tuż przed raczej nie da żadnego efektu, a podanie w takiej dawce, że da efekt, na 80% wywoła objawy uboczne, które są bardzo ciężkie i mogą nawet doprowadzić do zgonu. Działanie psychotropów powinno narastać i dlatego powinno się je zacząć podawać wcześniej (min. tydzień przed sylwestrem) i potem stopniowo zmniejszać dawkę. |
Weterynarz mojego psa sprzedał mi Sedalin Forte, kazał dać 2,5 tabletki 4 godziny przed północą... Dałam mojej suczy 2 tabletki i po godzinie myślałam, że mi psica zejdzie. Niby miała przysnąć na kilka godzin, a zamiast tego dostała niedowładu tylnych łap, fafle i dolne powieki zwisały jej niemal do podłogi, na dodatek chyba chwilowo oślepła, bo nie widziała, gdzie idzie. Po dobie przestała powłóczyć nogami, jedna powieka jeszcze nie wróciła jej do pierwotnego stanu. Zabiję dziada, który zapisał mi to gówno. Pytałam go o skutki uboczne, ostrzegł mnie jedynie, że Bruxa może na drugi dzień być bardziej senna. O takich akcjach mnie nie poinformował.
Majszczur - Nie Sty 01, 2012 21:10
Wbrew wielu opiniom Sedalin nie powoduje uspokojenia znerwicowanego psa tyko osłabia jego motorykę, przez co pies pozornie wyglada na spokojniejszego. Tak naprawdę to specyfik bardziej dla właścicieli których irytuje nerwowe zachowanie psa. Niestety po podaniu leku pies dwukrotnie bardziej cierpi, po pierwsze nadal słyszy stresujące dźwięki, po drugie jest przerażony, bo nie może uciekać.
Eruntale - Nie Sty 01, 2012 21:24
Taki mały szczeniak, tak wiele pytań... Poznajcię Beksę i pozwólcie że tak się nieco przytulę i w tym poza-szczurzym temacie
babyduck - Nie Sty 01, 2012 21:52
Wetka, z którą gadałam o tym zdecydowanie odradzała mi ten "lek" ostrzegając właśnie przed taki efektami. Mówiła, że są psy, które podaniu dawki zalecanej przez producenta śpią kilka dni. Mówiła też, że ona, jeśli już musi, to daje 1/4 zalecanej dawki.
Eruntale, co to za śliczne maleństwo?
Eruntale - Nie Sty 01, 2012 22:05
Baby, to mój pierwszy pies, kundelek, acz w połowie gończy polski Dziewczynka, 8 tygodni, miała być Heksa, ale tak rozpacza, że jak na razie będzie Beksa Koty przyjęły najeźdźcę z godnością
I podziękowania dla Yoshi, która dzielnie mnie wspierała w psim planie Liczę na jakieś wspólne spacery w przyszłości
Tess - Nie Sty 01, 2012 22:44
Dodatkowo Sedalin jest na liście leków, które mogą szkodzić psom z "grupy collie", które posiadają mutację genu MDR-1. Ja kiedyś dostałam to od weta, a zawsze pytam, czy lek, który kupuję, może być takim psom podawany... Pies czuł się fatalnie, ale nic się nie stało, o tym, że to niebezpieczne i to dla niej podwójnie, dowiedziałam się potem...
W końcu zrobiłam badania na mutację, Bez jest "czysta", więc chociaż jeden problem z wetami nam odpadł...
yoshi - Nie Sty 01, 2012 22:59
Wspólne spacery masz jak w banku Szczególnie że na AWF masz blisko a ja nierzadko tam jeżdżę do Agaty i jej Tory I do Parku Lotników, na past startowy na spacery z Wilddogu A w ogóle jak Twoja Beksa podrośnie to będę Cię namawiać na dogtrekking My z Toudim zaczynamy porządne treningi bo 28 planuje się wybrać na nasze pierwsze zawody
babyduck - Pon Sty 02, 2012 00:17
Miałam pytać, czy to gończy Niewiele bym się pomyliła. Gratuluję zapsienia!
|
|
|