Archiwum - Psiaki IX
Ninek - Wto Lip 27, 2010 13:41
Będe do niego do przychodni szła, to pogadam o tym z wetem.
Na początku miałam wrażenie, że ma problemy z trawieniem, bo co zjadł, w niemal takiej samej formie oddawał, ale teraz odchody wyglądają normalnie.
Z suchą karmą ma problem, ale nie wiem czy to nie kwestia tego, że nie widzi. Chrupki je, ale połowa rozgryziona zostaje w misce.
Daje mu ryż z mięsem, puszki, itp mokre jedzenie, to pięknie wyjada.
To tak kochany pies, nie moge przestać o nim myśleć
Ninek - Śro Lip 28, 2010 12:24
Gapcio ma bardzo zaawansowaną cukrzyce.
Wątroba, nerki i trzustka są z złym stanie. Oślepł również przez cukier. To nie jest stary pies, ma maksymalnie 7 lat!
Serce sie kraje.
Musimy mu znaleźć dom. Lekarz twierdzi, że nawet na diecie i z lekami pożyje maksymalnie rok. Niech ten rok będzie najlepszy z dotychczasowych.
sachma - Śro Lip 28, 2010 16:00
ok, pytanie do wszystkich interesujących się barfem...
Dla szczeniaka pudla mini 6kg - jakie mięso wołowe?
chodzi mi konkretnie o części u nas wołowiny się nie jada.. a jeśli już to bardzo mało, więc kompletnie się nie znam.. nie wiem o co prosić w sklepie - znam tylko szponder
Czy takiemu małemu szczylowi mogę podawać ryby? filety? jakie?
Biała - Śro Lip 28, 2010 16:32
polecam ogony wołowe, szponder, serducha, jęzory , to u nas:)
Biała - Śro Lip 28, 2010 16:33
Rybki jak najbardziej, raz próbowałam na surowo i tyle psy jak głodne były zjadły ale więcej nie dałm, znam takich co grzebiecikami łososia karmią:)
babyduck - Śro Lip 28, 2010 18:56
A jakie kości można dać psu do gryzienia? Gotowane czy surowe?
Biała - Śro Lip 28, 2010 18:58
Zdecydowanie TYLKO surowe, gotowane się rozpadają na igiełki, które mogą zrobić wiele krzywdy psu.
babyduck - Śro Lip 28, 2010 19:08
OK, a z jakich zwierząt najlepiej i z której części?
Biała - Śro Lip 28, 2010 19:40
Najfajniejsze są wołowe i cielęce, jaka część to już zależy do czego czy do zabawy, czy do najedzenia się, do najedzenia to w sumie najlepsze są mięsne kości np drób, ogon wołowy, do zabawy- duuuże wołowe jakiś z nóżek, cielaczkowe kostki zależy jakie się trafi są i malutkie fajne chrząstkowe i dość spore do obgryzania:)
Oli - Śro Lip 28, 2010 19:41
babyduck, nogi (najlepiej chyba podudzia) bydlęce, cielęce, jagnięce.
sachma - Śro Lip 28, 2010 20:52
Biała, ale języki i serducha podajesz jako mięso czy jako dodatek do papki? bo ja do papki dorzucam podroby mielone żeby Lenny chętniej jadł warzywka.
Bel - Śro Lip 28, 2010 20:54
babyduck, ja zawsze kupowałam cielęce.Nie gotowane ale sparzone wrzątkiem.
Jaka karma sucha dla psa była by najlepsza,żeby przytył?
Coś co nie będzie miało jagnięciny-bo tego żołądek nie toleruje,oraz nie było to jakieś aktiv żeby nie dostała przebiałczenia i nie zaczęła mi się drapać
Biała - Śro Lip 28, 2010 21:19
sachma, serduchda zdecydownie do papek, choć jak mi się wybitnie nie chce rzucę do michy tak o , a jęzor dawałam sam ( ale u nas to rarytas ze względu na cenę )
sachma - Śro Lip 28, 2010 21:24
Biała napisał/a: | sachma, serduchda zdecydownie do papek, choć jak mi się wybitnie nie chce rzucę do michy tak o , a jęzor dawałam sam ( ale u nas to rarytas ze względu na cenę ) |
ile u was za jęzory? bo nie wiem czy zamawiać
Ninek - Śro Lip 28, 2010 21:30
Czyli takie wielkie kości do obgryzania lepiej dawać surowe? Ostatnio spotkałam sie z opinią, że gotowane lepsze i już zgłupiałam
A planuje sukom kupić, niech ćwiczą zęby, może sie troche kamienia pozbędą.
|
|
|