To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Planowane mioty - Planowany miot CH Wo de Shu

Sysa - Śro Mar 03, 2010 23:24

Ja dziś wysłałam cv i co tu dużo mówić, czekam na wyniki :)
Nie wiem jak to się stąło, ze wcześniej uciekał mi ten miot sprzed oczu.. :roll:

marlena85 - Śro Mar 03, 2010 23:30

heh jeszcze tyle czasu a ja już dla mojej przyszłej panienki imię wymyśliłam :mrgreen:
Sysa - Czw Mar 04, 2010 09:51

Ja jeszcze nie mam nawet gwarancji, że o jakąś mogę się ubiegać, a już jest kilka imion... :mrgreen:
Roth - Czw Mar 04, 2010 18:59

Lista rezerwacji zaktualizowana ;)

Jest na razie 4 chętnych na samiczki i 0 chętnych na samce, z czego kilka chętnych na samiczki w CV zaznaczyło, że gdy nie będzie ich wymarzonej odmiany, prawdopodobnie zrezygnują, w związku z tym z chęcią przyjmę jeszcze więcej rezerwacji na samiczki. Lista na samce jest pusta ;)

Siebie na liście jednak nie doliczyłam, bo dopiero po urodzeniu miotu podejmę decyzję czy zostawić sobie jakąś samiczkę, czy jedynie samca na współwłasność.

A Bikuś waży 312g ;)

marlena85 - Czw Mar 04, 2010 19:34

oj ja nie wiem, jak ja wytrzymam, to jeszcze tyle czasu czekania na moją velveteenkę :mrgreen:
Sysa - Czw Mar 04, 2010 22:18

Czekanie wzmaga radość :wink:
Roth - Pią Mar 05, 2010 23:32

Bikusia się trochę zmienia. Nadal widoczny jest ticking i odcień również ma sporo zimniejszy od minka, ale także pojawiły się na jej futerku ciemniejsze przebarwienia, głownie na grzbiecie i pyszczku ;)

Sysa - Sob Mar 06, 2010 00:09

Śliczna jest! Ależ się cieszę z tego miotu, normalnie tyle miesięcy, a ja już co chwilę poruszam ten temat wśród znajomych :oops:
Ale dark pearl może tak wyglądać? Jeszcze nie miałam czasu zbytnio pozapoznawać się do końca z odmianami wszystkimi i ich wariantami, a i na stronach różnie to bywa ze zdjęciami itp. :( Te przebarwienia mogą coś oznaczać w kwestii genetyki?

Roth - Sob Mar 06, 2010 00:35

Bikmina to szczur-niespodzianka ;) Nikt nie potrafi określić czym dokładnie jest. Ma ticking i za zimny odcień jak na minka i za ciemna jak na dark pearla. Z kolei też nie jest do końca silverminkiem, bo znowu odcień za zimny i nie wiadomo skąd te ciemne przebarwienia :D
Są trzy opcje:
- silvermink
- bardzo ciemny dark pearl
- nowa odmiana (mało prawdopodobne)

A dark pearl wygląda tak:

To jest Xibbe, szczur wuwuny. Fotka jest własnością Anahata Rattery ;)

W sumie też widać na nim takie ciemne wybarwienia, jakich Bikusia właśnie dostała, więc kciukam że jednak jest tym pearlem ;)

Nakota - Sob Mar 06, 2010 00:38

Nie powiem nic odkrywczego, ale dla mnie Biki jest piękna :serducho:

Co tak mało chętnych? Po takich cudnej parce będą wspaniałe dzieci, więc proszę się zapisywać :mrgreen:

Sysa - Sob Mar 06, 2010 15:26

Chętnych mało chyba przez to, że jeszcze dużo czasu do miotu zostało, nie widzę innych opcji, bo rodzice są śliczni :mrgreen:

Nakota, Ty się zapisujesz? :-P

zuuzuushii - Sob Mar 06, 2010 16:29

Przyznaję się ;) ja nie wytrzymałam i właśnie się zapisałam :mrgreen: Juz szukam imienia na ch^^
Sysa - Sob Mar 06, 2010 17:19

To się zbierają powoli chętni :mrgreen: A jak to jest z imionami hodowlanymi? Wymyśla je hodowca czy właśnie np. kupujący może szczurka nazwać na literę miotu?
Roth - Sob Mar 06, 2010 18:27

Sysa napisał/a:
To się zbierają powoli chętni :mrgreen: A jak to jest z imionami hodowlanymi? Wymyśla je hodowca czy właśnie np. kupujący może szczurka nazwać na literę miotu?

W wieku 2 tygodni lub wcześniej rozpoczynamy rezerwacje tzn. robię maluchom sesję indywidualną, nadaję im imiona i po kolei wysyłam to was PW i wybieracie sobie maluszka. Gdy już zarezerwujecie malucha, możecie zmienić mu imię jeśli chcecie ;) Imiona oczywiście mają być na literkę CH.

marlena85 - Sob Mar 06, 2010 19:07

u mnie na pierwszym miejscu jest Charlotte, ale mam jeszcze kilka w kolejce :DD