Mioty urodzone - rok 2009 - Miot E of Anahata - 16.11.2009
Anonymous - Nie Lis 22, 2009 05:20
i jak tam rezerwacje bEjbusiów, już wszystko wiadomo? rosną malce? Nak, może jakąś świeżą zbioróweczke wrzucisz?
Nakasha - Nie Lis 22, 2009 12:01
Nie, nie wiadomo.
W związku z tym, że miot jest bardzo znaczony, chciałabym poczekać z wybuchem radości aż małe skończą 3 tygodnie. Nie mamy wprawdzie blazedów wśród tej 4-ki, ale ostrożności w takiej sytuacji nigdy za wiele.
Ever jednak raczej będzie czarnulkiem, a Ester zapowiada się na wierną kopię Cyranka (ma nawet taką samą trójkątną plamkę przy ogonie!), chociaż nie wiem jeszcze jakiego kolorku. bEjbusie trak szybko się zmieniają, że dopóki się ładnie nie ofutrzą to i tak są tylko zgadywanki okazało się, że Whisper niesie bluta, a Cyranek minka, więc możliwych kombinacji jest sporo a miały być wszystkie czarne
Kluchy z wczoraj:
Z ciotecznym rodzeństwem:
gratis - Nie Lis 22, 2009 12:05
umarłam
http://s791.photobucket.c...nt=DSC_5066.jpg
stosik śpiących dzieci Ajcia musi byc dumna
i ziew myjącego się czupaka bezcenny
http://s791.photobucket.c...nt=DSC_5065.jpg
Oli - Nie Lis 22, 2009 12:06
Nakasha napisał/a: | Ever jednak raczej będzie czarnulkiem | taaak, czarna owieczka!
gratis - Nie Lis 22, 2009 12:14
Oli, zawsze dybałaś na dumbo, black, rexa oprócz tego, że Ever nie jest selfem
gratuluję
Oli - Nie Lis 22, 2009 12:16
gratis napisał/a: | Oli, zawsze dybałaś na dumbo, black, rexa | a co najśmieszniejsze zapisując się na miot napisałam, że jedyne kryterium to rex, a jak by był capped lub bareback to cudownie, umaszczenie i uszy nieważne.
Anonymous - Nie Lis 22, 2009 12:17
chlip, ja też poluję na czarnego dumbo rexa no nic, to ja sobie jeszcze poczekam
Nakasha - Nie Lis 22, 2009 12:35
Jeśli Escudo przeżyje, pójdzie do Liriel.
Liriel - Nie Lis 22, 2009 12:38
jeszcze raz dzięki za propozycję i zaufanie i 3mam mocno kciuk za Maluchy
Oli - Nie Lis 22, 2009 12:39
czyli dzieci rozdzielone. jejku, ja się już nie mogę doczekać... za kilka dni będzie u nas Gonzo, a potem tylko chwila i chłopaki. strasznie odmłodniejemy
futrzasta - Nie Lis 22, 2009 13:30
śliczne mordeczki
szkoda że nic mi się nie skapnie...
L. - Nie Lis 22, 2009 13:59
Nakasha, a powiedz jak się Czupy zajmują maluchami?
Reagują jakoś inaczej na ślepaki? Chcą się z nimi bawić?
Czy raczej matkują?
Okropnie mnie to ciekawi
Nakasha - Nie Lis 22, 2009 14:17
Raczej im matkują. Myją je, iskają, śpią z nimi, ogrzewają je... ale też zaczepiają do zabawy - ciągają je za łapki i ogonki, tak jak siebie nawzajem w tym wieku w poprzednich miotach maluchy rozłaziły się z gniazda po całej diunie, a te diabełki ciągle kłębią się w gnieździe.
zuuzuushii - Nie Lis 22, 2009 18:41
w takim razie Elita będzie naprawdę wyjątkowa. Takie przebywanie wśród starszaków musi im wiele dawać - mega socjalizacja *_* super! Zazdroszczę maluchom:)
Nakasha - Pon Lis 23, 2009 10:15
zuuzuushii, socjalizacja to jest ze mną i Zbyszkiem ale na to wpływają też inne czynniki: zachowanie Ayi uczy maluchy, że ludziom się ufa (jak już nieraz wspominałam, Aycia to moja najbardziej rozpieszczona i najsilniej do mnie przywiązana samiczka ), a teraz i Czupakabry uczą bEjbusie, że ludzie są fajni i nie trzeba się denerwować gdy człowiek pcha łapy do gniazda i gmera.
Futrzaste maluchy naprawdę dbają o łyse - wczoraj pół dnia je obserwowałam. Myją je, wylizują, ogrzewają sobą... znowu myją, znowu liżą, idą spać na kupie, a jak się budzą to znowu je wylizują genialnie to wygląda
Tylko Aycia przestała je tak intensywnie karmić. Jej Czupakabry są na etapie, gdy podgryzają już karmę, serki i kaszki i gonią Aycię jak chcą się przyssać. Zauważyłam, że czasem Aycia zapomina wrócić go gniazda i nakarmić miot E... a i coraz więcej czasu spędza poza gniazdem. Znowu muszę raz na jakiś czas zabierać jej Czubki (zostawiam jej 4 włochate), żeby maluszki mogły się swobodnie nadoić. No, ale wciąż żyją i rosną. I kolorki znowu im się zmieniają w miarę jak rośnie meszek, więc ja nic już nie wiem
|
|
|