Archiwum - Nowa ranga dla zasłużonych użytkowników - pomysły
Anonymous - Wto Paź 14, 2008 09:37
może dowalić przed nickiem mgr inż albo coś?
Anonymous - Wto Paź 14, 2008 09:40
mgr inż szczurownik
Bema - Wto Paź 14, 2008 09:47
Wuwuna zareagowała jako pierwsza i jej pomysł był ok, Olimpia powtórzyła go bez zastrzeżeń w sumie.... marhef napisał/a: | Mi się wydaje, że punkty pomógł/pomogła nie zawsze są miarodajne, bo jak wiadomo, może je dawać tylko założyciel tematu | Zgodzę sie z tym faktem.....Hmmm...... Viss napisał/a: | Może założyć temat i niech ludzie wypisują po 5, czy po 10 osób najbardziej zasłużonych? | To jest moim zdaniem dobry pomysł, tylko ze strony organizacyjnej dość ciężki do przeprowadzenia....Do tego można by rzeczywiście dodać ankietę na temat danej osoby : czy jest ona godna otrzymać wyróżnienie.... Forum jest szczurze, ale uważam również, że osoby pomocne pod innym względem również powinny być odznaczane devilline napisał/a: | Ale różne są rodzaje pomocy, a przynajmniej mi sie tak wydaje. | Mi tak wydaje się również.... Nie napisałam nic nowego....
babyduck - Wto Paź 14, 2008 09:55
Moja wizja co do sposobu wybierania - punkty pomocy same w sobie są już jakimś odznaczeniem, więc nowa ranga byłaby tylko dla tych, którzy zebrali ich naprawdę dużo (powiedzmy ponad 15). Wolałabym odznaczyć tych, którzy napisali jakiś artykuł/tłumaczenie, lub tych, którzy dzielą się wiedzą w mniejszych postach, ale dużo, często i owocnie.
Tutaj proponuję następujący system: moderacja zbiera "wnioski" użytkowników, kto według nich jest najbardziej pomocny. Osoby najczęściej wymieniane byłyby odznaczone rangą.
Tatyka - Sob Lis 29, 2008 20:46
Przepraszam, że odświeżam, ale pragnę coś dodac.
Na forum są osoby typu Viss, Olimpia i naprawdę widać, że udzielają sie. To samo np. AngelsDream. Wystarczy się tak naprawdę rozejrzeć.
Anonymous - Sob Lis 29, 2008 20:57
takich osób jest kilka, ale nie o to chodzi, tylko o to, żeby dojść do konkretów w tej sprawie
Tatyka - Pon Gru 15, 2008 19:23
1. jak najbardziej.
2. może Zaalloszczurowany?
3. wydaje mi się, że punkty pomogła nie są dobrym pomysłem. myślę, że lepiej było by patrzeć na to ile osoba jest na forum i ile się przez ten czas udzielała, jakie ma stosunki z użytkownikami, czy coś wniosła. może takie osoby zgłaszały by się na PW?
4. kolor - fioletowy . ew. turkusowy.
landrynka - Pon Gru 15, 2008 20:49
o taki kolori czarny lub granatowy napis. rzuca się w oczy.
nazwa: szczurolog.
Anouk - Pią Lut 06, 2009 20:35
up^ To co z tymi rangami?
Layla - Sob Lut 07, 2009 09:18
No właśnie. Nie wiem jak to rozwiązać, bo same pkt pomógł to nie wszystko - ja mam niektóre punkty za sprawy całkowicie błahe.
Dory - Sob Lut 07, 2009 11:27
Ja uważam, że możnaby założyć temat - wymień najbardziej pomocnych użytkowników/chętnie dzielących się swoją wiedzą - czy coś w tym guście, a potem zrobić ankietę, w której będzie zawarta najczęściej wymieniana w poprzednim temacie 20. Z tej ankiety użytkownicy wytypują najlepszą 10
A nazwa rangi? Hm, myślałam o czymś w stylu RATMASTER, POMOCNIK, WYJADACZ... coś krótkiego. Belka (tu zgadzam się landrynką) biała z ciemnym napisem
Może warunkiem dodatkowym byłaby kultura wypowiedzi i nie wdawanie się w większe spory - taki spokojny, kulturalny forumowicz, do którego każdy może przyjść
Wyobrażam sobie, że taka osoba musiałaby też oczywiście wiedzieć dużo o szczurach, bo to że ktoś jest miły i ma w sobie "to coś" nie wystarczy
gratis - Sob Lut 07, 2009 14:04
Dory, ma świetny pomysł!
Ale mimo wszystko nie wykluczałabym z owej listy użytkowników z jednym ostrzeżeniem... każdemu się może zdarzyć
baradwys - Nie Lut 08, 2009 11:21
mnie też pomysł Dory, się podoba:)
gratis, masz rację każdemu może się przydarzyć:P
Anouk - Nie Lut 08, 2009 11:53
To teraz przyda się ktoś utalentowany, kto taką rangę by wykonał
myaku - Nie Lut 08, 2009 12:27
Off-Topic: | a ja tam juz range, z ktorej jestem zadowolona |
a co do wykonania to ja moge sie zglosic, jesli nie bedzie bardziej uzdolnionych chetnych le wykonac je bede mogla dopiero wtedy, jak bede w domu [14 luty], bo tutaj na kompie nie ma zadego programu i przy okazji pokaze te, co sama dla swojego forum kiedys zrobilam
|
|
|