O szczurach ogólnie - Początkująca - kilka pytań
tuśka - Pon Sty 25, 2016 22:03
SandraPilat Twoje szczuraski wydają się być zdrowe. To, że szczurek kicha w pierwszych dniach, zazwyczaj jest związane z tym,, że poznaje nowe otoczenie, zapachy, przyzwyczaja się do panujących zapachów. Jeśli jednak, pomimo zadomowienia, szczuras dalej będzie psikał, lepiej, gdyby go obejrzał weterynarz. Jeśli chodzi o wetów w okolicy Łodzi, polecam Zwierzętarnie na ul. Włókniarzy 234 A Lekarz rozwieje wszelkie Twe wątpliwości...
SandraPilat - Pon Sty 25, 2016 22:06
tuśka napisał/a: | SandraPilat Twoje szczuraski wydają się być zdrowe. To, że szczurek kicha w pierwszych dniach, zazwyczaj jest związane z tym,, że poznaje nowe otoczenie, zapachy, przyzwyczaja się do panujących zapachów. Jeśli jednak, pomimo zadomowienia, szczuras dalej będzie psikał, lepiej, gdyby go obejrzał weterynarz. Jeśli chodzi o wetów w okolicy Łodzi, polecam Zwierzętarnie na ul. Włókniarzy 234 A Lekarz rozwieje wszelkie Twe wątpliwości... |
Pewnie zadzwonię i umówię się na wizytę kontrolną, muszę tylko transport znaleźć, nie chce maluchów stresować.
Ginowata - Sob Lut 27, 2016 19:21
Cześć Wszystkim
Sandro mam nadzieję, że nie będziesz na mnie zła, że podpięłam się pod Twój temat, ale też należę do świeżaków i mam jedno krótkie pytanie.
Mam młodego samca od tygodnia. Na oko może mieć 2-3 miesiące.
Parę dni po zamieszkaniu u mnie, jego jądra spuchły i zrobiły się mocno czerwone.
Młody jest pełen życia, je, pije oraz załatwia wszystkie potrzeby fizjologiczne.
Szukałam już jakiś informacji ale ciężko cokolwiek sensownego znaleźć
Proszę, powiedzcie czy jest się czym martwić czy to normalne spowodowane wzrostem młodego?
agathe1988 - Sob Lut 27, 2016 19:24
Ginowata, jeśli niepokoisz się wyglądem jąder szczurka,to polecam wybrać się do weterynarza. Najlepiej specjalizującego się w gryzoniach. I oczywiście poczytaj o szczurkach, zwłaszcza o ich stadności.
Ginowata - Sob Lut 27, 2016 19:31
Już się szykuję do wizyty u weta. Mam nawet "pod ręką" specjalistę od gryzoni
Co do stadności to będzie miał kumpla ale na razie ogranicza mnie klatka.
agathe1988 - Sob Lut 27, 2016 19:34
Ginowata, super,że masz dostęp do specjalisty
A kumpel będzie z adopcji/polecanej rodowodowej hodowli mam nadzieję?
Zanim przygarniesz drugiego malucha,poczytaj też o łączeniu
Ginowata - Sob Lut 27, 2016 19:39
Muszę się zagłębić w czeluściach forum Na szczęście nie jestem aż tak zielona, mam już mniej więcej pomysł jak przebiegnie łączenie delikwentów.
Myślę nad adopcją ew kupnie młodego z hodowli.
Zależy mi na młodym osobniku by uniknąć do minimum spięć między nimi.
agathe1988 - Sob Lut 27, 2016 19:46
Ginowata, proszę,tutaj masz spis najważniejszych tematów http://forum.szczury.biz/viewforum.php?f=79
Ginowata - Sob Lut 27, 2016 19:52
Dziękuję Ci bardzo
|
|
|