Archiwum - Matka z 10-tką osesków Warszawa PILNE
cornflakegirl - Nie Sie 18, 2013 09:37
Bel napisał/a: | Ja wszystko rozumiem ale wg. mnie maluchy powinny zostać uśpione... |
Zgadzam się, póki jest na to czas.
FaerielDeVille - Nie Sie 18, 2013 10:48
cornflakegirl napisał/a: | Bel napisał/a: | Ja wszystko rozumiem ale wg. mnie maluchy powinny zostać uśpione... |
Zgadzam się, póki jest na to czas. |
Też tak sądzę, ale chyba należałoby zostawić samiczce dwójkę młodych albo chociaż jedno ze względu na laktację i tę całą burzę hormonalną.
cornflakegirl - Nie Sie 18, 2013 11:38
PaniCiurowa, nie no, raczej dwójkę:)
FaerielDeVille - Nie Sie 18, 2013 12:03
Usypiać można tylko ślepe mioty, prawda? A w jakim wieku maluchy otwierają oczy?
Szczurówka - Nie Sie 18, 2013 12:06
A nie lepiej znaleźć jakąś karmiącą szczurzyce? jestem przeciw usypianiu
quagmire - Nie Sie 18, 2013 12:07
PaniCiurowa, w wieku 14 dni. Ale usypia się maluchy tuż po urodzeniu, a nie np. po tygodniu.
FaerielDeVille - Nie Sie 18, 2013 12:16
Szczurówka, jest wystarczająco dużo szczurów szukających domów, nie potrzeba kolejnych i lepiej uśpić, póki jeszcze można.
quagmire, ja zaraz zadzwonię do tej lecznicy i im to zasugeruję.
//Edit
Zadzwoniłam, ale powiedzieli, że dzisiaj już nikt ich nie uśpi, bo najpóźniej w drugiej dobie życia usypiają, a one urodziły się w piątek wieczorem.
quagmire - Nie Sie 18, 2013 12:29
Może jestem głupia, ale skoro urodziły się w piątek wieczorem, to dopiero dzisiaj wieczorem zacznie się trzecia doba życia.
FaerielDeVille - Nie Sie 18, 2013 12:33
Hm... No to nie wiem. o.O
cornflakegirl - Nie Sie 18, 2013 12:57
PaniCiurowa napisał/a: | Zadzwoniłam, ale powiedzieli, że dzisiaj już nikt ich nie uśpi, bo najpóźniej w drugiej dobie życia usypiają, a one urodziły się w piątek wieczorem. |
Nie oni będą mieli problem z szukaniem dla nich domu...
FundacjaOgony - Nie Sie 18, 2013 13:04
Zarówno Fundacja Ogony jak i klinika do której trafiła szczurzyca są przeciwne usypianiu miotów, które mają szanse na "odchowanie". Fundacja znajdzie im dobre domy.
Lizz - Nie Sie 18, 2013 13:09
Jesteście niepoważne. Pani Ciurowa nawet nie wie ile powinno się zostawić matce osesków, nie wie kiedy otwierają, najpierw pierwsza "rzuca" się do pomocy, a teraz najgłośniej krzyczy żeby uśpić. Nie chcę się czepiać teraz, że usypianie jest złe itd, bo moje zdanie znacie, ale zastanówcie się nad ta całą sytuacją, która miała miejsce.
AngelsDream - Nie Sie 18, 2013 13:15
Skoro zarówno klinika, w której przebywa szczurzyca, jak i patronująca adopcji Fundacja są przeciw uśpieniu, wg mnie temat jest wyczerpany, a na przyszłość należy brać pod uwagę zasady organizacji/firm/osób, jakim się pomaga.
cornflakegirl - Nie Sie 18, 2013 13:16
Lizz napisał/a: | Jesteście niepoważne. |
Spokojnie, nie ma co się od razu obruszać Uśpienie to jedna z opcji, która jest do rozważenia. Nie uważam się przez to za osobę niepoważną.
Skoro Fundacja podejmuje się opieki nad mamą i malcami i znajdzie im dobre domy niech tak będzie, nie jest to ani moja ani Twoja sprawa.
To była tylko propozycja z mojej strony, bo bezdomnych zwierząt na prawdę jest sporo, nie zawsze tak prosto znaleźć im domki )
EDIT: AD mnie uprzedziła
Lizz - Nie Sie 18, 2013 13:23
Już nie chodzi o samo uśpienie, ale kolejność podejmowanych kroków. Tak jak sama napisałaś, skoro FO się sprawą zajął to nie można za nich decydować. Zresztą przykre to jest, że potrzebne jest tylko DT w Warszawie, by malce mogły potem pojechać do Wrocławia. Myślałam, że w stolyycy tyle miłośników szczurów jest.... No nic. Bez odbioru.
|
|
|