Archiwum - Szczurki z Tablicy z Warszawy
FaerielDeVille - Czw Cze 06, 2013 10:09
Bez sensu, nie? Ale się nie poddam, najwyżej wezmę go podstępem i zacznę udawać terrarystę. Trudno. Cel uświęca środki.
Niamey - Czw Cze 06, 2013 10:42
Według mnie bez sensu wykupywać te szczury. Równie dobrze można iść do dowolnego zoologa i wykupić wszystkie, które są na stanie.
Na Twoim miejscu napisałabym mu, że nie zamierzasz kupować tych szczurów, ale jak za jakiś czas zobaczy, że mu te szczury nie schodzą, to zna Twój adres i niech się zgłosi.
FaerielDeVille - Czw Cze 06, 2013 10:45
O patrz, na to nie wpadłam. Co dużo głów, to nie jedna. Dzięki, tak mu napiszę.
mmarcioszka - Czw Cze 06, 2013 11:31
PaniCiurowa, zdecydowanie nie popieram ich wykupienia. Rozwiązanie, które zaproponowała Niamey wydaje się w tej sytuacji najlepsze.
FaerielDeVille - Czw Cze 06, 2013 11:50
Tak, wiem, wiem. Też myślę, że płacenie za nie nie jest żadną metodą, podrzuciłam facetowi propozycję, że jeśli nikt ich nie weźmie od niego, to żeby się zgłosił do mnie, bo ja im zapewnię domki i to za darmo.
FaerielDeVille - Czw Cze 06, 2013 12:57
Eh. Wszystko mi opadło. Brak mi słów na tego typa i podejrzewam, że jednak nic się nie da zrobić.
Można gdzieś zgłosić to, że znęca się nad zwierzętami i trzyma je w złych warunkach? Do Vivy na przykład? Bo TOZ jak znam życie nawet się tym nie zainteresuje, bo szczur to nie pies...
amandakkaa - Czw Cze 06, 2013 16:34
pod mur i rozstrzelać takich ludzi
Jak tak można? Nie zdają sobie sprawy że małe zwierzęta czują tak samo jak te duże? Ostatnio usłyszałam słowa (od znajomego)"Na co Ci szczur, przecież szczur to nie zwierze..." NIE ZWIERZE??!!! jak nie zwierze to co? roślina?? Oo Najgorsze jest to że takim osobą nie przemówi się do rozsądku ...
FaerielDeVille - Czw Cze 06, 2013 16:44
Jak ktoś chce, to mogę przesłać na PW rozmowę z tymże osobnikiem (bo człowiekiem bym tego nie nazwała ). I każdego, kto miał jakiś kontakt z nim proszę o jakieś info, bo Szczurówce na przykład pisał, że sprzedaje tylko martwe szczury.
amandakkaa - Czw Cze 06, 2013 18:09
Również napisałam. Zobaczymy co tym razem wymyśl
Jego najwyraźniej bawi ta sytuacja
Trochę postraszyłam, możne to przyniesie jakiś efekt...
FaerielDeVille - Czw Cze 06, 2013 19:17
Ja go już uświadomiłam, że zgłosiłam sprawę gdzie trzeba, ale on sobie najwyraźniej z tego nic nie robi. Niestety.
amandakkaa - Pią Cze 07, 2013 12:31
Jego najwyraźniej bawi ta cała sytuacja, widać po sposobie jego wypowiedzi.
Jeśli więcej osób zgłosi tą spraw wtedy może ktoś naprawdę się tym zajmie. Im więcej dostaną zgłoszeń tym szybciej coś z tym typem zrobią. Dlatego proszę abyście pisali, pisali i jeszcze raz pisali o tym do odpowiednich służb. Im więcej z nas napisze tym lepiej!!
Basiarek - Wto Cze 11, 2013 04:16
No cóż, od siebie dodam, że pozostały u tego pana tylko dwie samice i samiec. Żywe.
Nie ma zamiaru ich oddawać za żadną cenę, nadal szuka nabywcy.
Zgłosiłam się po szczury i będę z nim na miejscu pertraktować. Chętnie zobaczę LIVE, cóż to za kreatywny szczyl.
FaerielDeVille - Wto Cze 11, 2013 09:11
Czekamy na relację.
Ja niestety nie dostałam żadnej odpowiedzi ani od Fundacji Ogony, ani od Vivy Gryzonie...
Basiarek - Czw Cze 20, 2013 02:49
Gość jest kompletnym oszołomem, w dodatku śledzi tenże temat
i ma z niego niezły ubaw.
Jeśli o szczury chodzi, z jego relacji wynika,
iż ma kolejną parkę i nadal będzie bezmyślnie rozmnażał
Moim zdaniem jest to przypadek beznadziejny
- albo do odstrzału (o tak, proszę!), albo do zostawienia.
Temat można zamknąć, nic tu się nie wskóra bez kałacha.
Edyta820917 - Czw Cze 20, 2013 08:52
przykre to jest naprawdę a mnie na fb kolega napisał pod zdjęciem szczurci: "tępić to paskudztwo"
|
|
|