To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Roczny chłopak do oddania - Opolskie / Nysa.

skaktus - Nie Sty 20, 2013 16:36

U danego weta leczę swoje zwierzaki i to co znajduję na ulicy od około 3 - 4 lat. Nie ma porównania w stosunku do innych wetów pod względem jakości oraz wyższych cen. Oczywiście nie zawsze jest drożyzna, ale wiem za co płacę.

Mam nadzieje że temat pod względem tłumaczenia wyczerpany. Jak ktoś będzie chętny na Chojraka proszę pisać. W tym momencie obszedł mnie całego, obsikał i poszedł do szuflady, dał w tyłek Kędziorowi i przysypia :x

czarnuszak - Nie Sty 20, 2013 17:00

skaktus,
Off-Topic:
może zmień ilość zwierzaków, bo wszyscy raczej myśleli, że masz tylko jednego szczurasa :mrgreen:

skaktus - Nie Sty 20, 2013 18:20

Do oddania mam jednego, u mnie zostają 3 ogony i 2 koty.
Ninek - Pon Sty 21, 2013 11:24

skaktus, nie wiem, czy nie opłacałoby Ci sie bardziej pojechać do Wrocławia na kastracje. Tam można zapłacić 70zł, zamiast 150...
Sayu - Pon Sty 21, 2013 13:13

U naszej Wetki w Oleśnicy (niedaleko Wrocławia) zapłaciliśmy za kastrację 30~50zł a później już tylko za leki..
Sama mieszkałam jakichś czas w Nysie więc wiem jak tam jest z cenami. Im bliżej Wrocławia tym taniej.

skaktus - Wto Sty 22, 2013 17:31

Pojechac można, ale jaki jest sens oszczędzać powiedzmy 70 zł, jak na przejazd w obie strony poleci ~ 30 zł a szczur będzie w mega stresie przez kilka godzin ?

Decyzja o oddaniu zapadła, Chojrak coraz częściej atakuje Kędziora a ten tylko obija się o pręty...

Ninek - Wto Sty 22, 2013 18:41

Off-Topic:
skaktus, nie mam pojęcia o jakim 'mega stresie' mowa. Od lat jeżdże ze szczurami do weta we Wrocławiu i żaden jakoś specjalnie tym zestresowany nie był.
Ryzyko takiej operacji we Wrocławiu też jest o wiele mniejsze niż w Nysie, gdzie nie ma specjalistów od gryzoni.
W Opolu również jest dobry wet szczurzy, robiący zabiegi. Niemal na pewno kasuje mniej niż 150zł za kastracje.

skaktus - Śro Sty 23, 2013 18:32

Czy lekarz jest dobry czy nie, nie mi oceniać. Leczyłem u niego koty, szczury, psy znajomi i nigdy nie było problemy, więc też proszę się powstrzymać od oceny kogoś kogo się nie zna.

Po 2 to jest temat o adopcji a robi się powoli z niego luźna dyskusja.

PS-Moje dziewczyny bały się wyjazdów a w trakcie jazdy nie było z nimi najlepiej. Do tego warto wspomnieć że nie mam auta więc zostaje mi PKS, bieganie po Wrocku itd a nie sądzę żeby to było ok dla zwierzaka. Tutaj mam lekarza na miejscu (jakieś 10 min od domu) który ma szpital i mogę zostawić zwierzaka który ma całodobową opiekę więc...

skaktus - Pią Lut 01, 2013 13:13

PONAWIAM !
AngelsDream - Pon Lut 04, 2013 18:30

Starsza wersja ogłoszenia przeniesiona do Archiwum.

AD