To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Połączenie działów o psychice i zachowaniu szczurów w jeden

Ninek - Sob Lip 07, 2012 13:06

Wg mnie dział stadny powinien być działem indywidualnym, pozostałe dwa jak najbardziej można połączyć.
Mao - Sob Lip 07, 2012 15:32

"W kupie raźniej" niech zostanie oddzielnie, co najwyżej można go przesunąć bliżej tego o zachowaniu. Nie wiem jak Wy, ale ja mam nieraz takie wrażenie, że taki "dział w dziale" jest mniej ważny niż osobny dział. Przez to raczej tam nie zajrzę. Zwłaszcza, jak na forum jestem nowa.
Pozostałe można połączyć.

AngelsDream - Sob Lip 07, 2012 15:35

Mao, Ninek, biorę pod uwagę jeszcze jedno rozwiązanie. Opiszę je później, jest czymś pośrednim między łączeniem a tym, co jest teraz.
PACZEK - Sob Lip 07, 2012 21:43

Pomysł OK!
Tylko wydaje mi się że faktycznie temat o "stadności" powinien jednak być "samodzielnym" tematem.

Nakasha - Sob Lip 07, 2012 22:05

Moim zdaniem stadność powinna pozostać oddzielnym działem, a nie tylko subdziałem. Dla nowicjuszy może umknąć, a jest naprawdę ważna.
AngelsDream - Wto Lip 17, 2012 09:44

Po przemyśleniu sprawy sprawy związane z łączeniami zostaną w oddzielnym dziale, ale przeniesionym w drzewku pod nowy dział o zachowaniu i oswajaniu. Będę informować (po zakończeniu ankiety), kiedy prace się zaczną, bo mogą czasowo wiele namieszać.
harpoonka - Wto Lip 17, 2012 11:02

Cytat:
"W kupie raźniej" niech zostanie oddzielnie, co najwyżej można go przesunąć bliżej tego o zachowaniu. Nie wiem jak Wy, ale ja mam nieraz takie wrażenie, że taki "dział w dziale" jest mniej ważny niż osobny dział. Przez to raczej tam nie zajrzę. Zwłaszcza, jak na forum jestem nowa.
Pozostałe można połączyć

Zagłosowałam "za", ale po przeczytaniu tego komentarza chyba bardziej skłaniam się własnie ku zostawieniu "w kupie raźniej" jako osobnego działu.

AngelsDream - Wto Lip 17, 2012 11:22

harpoonka, i tak będzie.

To zbyt ważny dział dla nowych, żeby go faktycznie chować. Tylko trochę go odkurzymy i przebudujemy.

Lowenstein - Czw Lip 19, 2012 20:43

Działy są rozległe, więc wyciągnięcie esencji z każdego i spójne wyłożenie jej na pewno będzie korzystne, mówię to z perspektywy osoby nowej na forum, która nie do końca jeszcze wie gdzie pewnych tematów szukać.
AngelsDream - Pon Wrz 17, 2012 09:27

Drzewko forum zostało przebudowane.

Zachowanie i psychika zostały połączone.
Dział o budowaniu stad jest teraz wyżej.

Rozmnażanie za to spadło na sam dół.