To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - [WARSZAWA] 3 chłopców do oddania :)

FaerielDeVille - Wto Cze 05, 2012 13:52

Hm... To rzeczywiście. Sprawdzałaś w kalkulatorze klatkowym?
Aśśś - Wto Cze 05, 2012 14:59

W kalkulatorze nie, ale czytam szczurze fora od kwietnia i nie raz widziałam opinię że minimum dla 2 dorosłych szczurków to 60x40x60.. Niby moja klatka jest tylko niewiele mniejsza i dla maluchów do września pewnie by starczyła. No ale panowie z tego wątku są trochę starsi.
FaerielDeVille - Śro Cze 06, 2012 01:06

Panowie mają teraz coś około 3 miesięcy, do dorosłego dużego ciura jeszcze sporo im brakuje. Myślę, że klatka do września powinna wystarczyć.:) O i poszukaj od razu weta dla nich w okolicy, żeby w razie jakiejkolwiek potrzeby nie było paniki.^^
FaerielDeVille - Nie Cze 10, 2012 14:32

UWAGA!!!
U mnie został jeden kaptur, ale...
Pojawiła się nowa kwestia, według mnie pilna. Trzy samice, które wtedy zostały u tego faceta, przedwczoraj urodziły młode. Oczywiście chów wsobny, bo nie rozdzielił samców od samic zanim zabrałam tamtych. Nie wiem jeszcze, ile jest tych młodych, ale uważam, że trzeba coś z tym zrobić, bo ten mężczyzna ani się na ogonach nie zna, ani nie ma dla nich zbyt dobrych warunków. Sądzę, że trzeba im znaleźć jak najprędzej dobre domy, nawet DT, bo ja pewnie nie będę mogła ich na dłużej przygarnąć. Do tego uważam, że trzeba by tego dokonać, zanim młode skończą 4 tygodnie, bo wtedy będzie już za późno i znowu będzie to samo = dużo miotów wsobnych. Apeluję do warszawskich ciurzystów, żeby ruszyli niebo i ziemię i pomogli znaleźć maluchom lepszy dom.

Ninek - Nie Cze 10, 2012 14:42

Może pisz bezpośrednio do osób z Wawy? Najlepiej takich, które oferują dt.
FaerielDeVille - Nie Cze 10, 2012 14:46

Wolę, żeby to przeczytały też osoby, które chcą przygarnąć ogona, większe szanse na znalezienie ciurom domku. Bo przecież nie musi być koniecznie DT. Jak tylko się dowiem, ile jest małych, wtedy będę pisać do DTcistów.
Ninek - Nie Cze 10, 2012 15:26

Nie widze powodu, żeby jedno miało drugiemu przeszkadzać. Nie każda osoba oferująca dt musi tu zaglądać. Lepiej żeby ktoś zabrał samice do siebie na dt i wtedy myślał co dalej z młodymi.
FaerielDeVille - Nie Cze 10, 2012 15:35

W wolnej chwili się odezwę do DTcistów. Samice są trzy, nie muszą iść razem. Wszystko będzie dla nich lepsze niż ta ciasna mysza klatka.:)
Kluska - Nie Lip 08, 2012 10:40

Aktualne?
Kluska - Nie Lip 15, 2012 12:22

Brak odzewu. Zamykam.