Archiwum - szczur w schronisku
nubijka - Pią Maj 25, 2012 23:31
Moja znajoma jest tam wolontariuszką i wyciągała szczury- ale tylko te w kiepskim stanie, spytam jej jak to jest.
Sirius - Sob Maj 26, 2012 14:37
Siatkę jedzenia wzięła dzisiaj wolontariuszka Ewa
Nubijka może twoja koleżanka ją zna...
Kcal - Sob Maj 26, 2012 14:51
kurcze, gdyby były wykastrowane mogłabym jednym się zaopiekować. Moim dziewczynom potrzebna jest męska ręka
Sirius - Sob Maj 26, 2012 15:22
Zawsze można ciachnąć.
yes - Sob Maj 26, 2012 16:07
Nubijka, to trzeba trzymac reke na pulsie za pośrednictwem znajomej
Essme - Sob Maj 26, 2012 16:18
"Zwierzę od momentu przybycia do schroniska podlega procedurze kwarantanny , co oznacza że przez pierwsze 15 dni pobytu musi być obserwowane pod kątem zdrowotnym i psychicznym, a także w kierunku wścieklizny."
Tak pisze na stronie, skoro został przyjęty 20-05-2012 to do adopcji będzie wydany 04-06-2012.
Nie można adoptować szczura z Palucha na DT, osoba która będzie go odbierać podpisuje umowę wedle której nie przekaże zwierzęcia osobie trzeciej, a jedyne miejsce do którego może go oddać to Paluch. Więc lepiej żeby osoba która pojedzie po zwierzaka nie ujawniala się z zamiarami...
nubijka - Sob Maj 26, 2012 21:05
Już wszystko wiem- tak jak Essme napisała- okres kwarantanny obowiązuje wszystkie zwierzaki, no- chyba, że są chore.
Znajoma twierdzi, że mają tam spora klatkę dla gryzoni i karmią je głównie Meganem, chyba, że ktoś przyniesie coś lepszego.
Starsza Pani - Sob Maj 26, 2012 21:28
Jeśli wolontariuszce nie uda się dowiedzieć niczego o charakterze szczurów, wpadnę w tygodniu na Paluch i napiszę, czego się dowiedziałam.
Gdyby ktoś zdecydował się na adopcję, mogę podrzucić i pomóc załatwić formalności (przy pierwszej adopcji na Paluchu spędziłam 2 h, przy ostatnich 20- 30 minut, obecnie mam 3 szczury z Palucha).
Wet Paluchowy na pewno szczurów nie wykastruje, bo się na szczurach nie zna (sam to mówi i chwała mu za to).
Dwa razy dostałam szczura wcześniej właśnie z powodu choroby.
nubijka - Nie Maj 27, 2012 18:05
Od dziś na stronie Palucha jest kolejny szczurek- bieluch...i znowu okres kwarantanny
http://www.paluch.org.pl/...t=&do_lat=&idz=
smeg - Nie Maj 27, 2012 18:52
To chyba dumbo? Szkoda, że nie widać jakie ma oczka. Może Pyl by wzięła BEWa Ale jeśli napisali "rasa: laboratory", to chyba jednak czerwone.
nubijka - Nie Maj 27, 2012 18:54
Smeg ja bym się nie kierowała tym co jest w "metryczce" (skoro tam się nawet wet. nie zna na szczurach, to szczurem labolatoryjnym mogli nazwać każdego po prostu białego )
Pyl - Nie Maj 27, 2012 22:14
Off-Topic: | Przestańcie dziewczyny, wychodzę na osobę bez serca - jak ma czarne oczka to pomogę, jak czerwone to nie Wiem, że to prawda, ale brzmi okrutnie. |
nausicaa - Nie Maj 27, 2012 22:54
nie wiem, jak jest na paluchu, ale w schronisku w krakowie można odebrać zwierzę jako osoba pośrednicząca, która też podpisuje umowę "tymczasową", a potem umowę stałą się dosyła. ale jak znam paluch, to pewnie tam nie ma tak dobrze..
Niamey - Nie Maj 27, 2012 23:05
Off-Topic: | Pyl, chyba nikt nigdy nie pomyślałby, że jesteś osobą bez serca...A przynajmniej nikt przy zdrowych zmysłach. To raczej takie niewinne żarty, nie bierz tego do siebie |
Pyl - Nie Maj 27, 2012 23:50
Off-Topic: | Niamey, ale chodzi o to, że to jest absolutna prawda. Tylko to boli jak się to wyciąga na światło dzienne |
|
|
|