Archiwum - [GDAŃSK] szczurek z ulicy ma dt
smeg - Śro Kwi 25, 2012 09:05
Jajeczny, ale zastanawiam się nad kastracją. Zobaczymy, jak się będzie zachowywał i czy będzie w odpowiedniej kondycji na jajcięcie. Wygląda mi na ponad rocznego facecika.
Layla - Śro Kwi 25, 2012 09:07
smeg,
klauduska - Śro Kwi 25, 2012 18:14
smeg, foty foty !!
jancia - Śro Kwi 25, 2012 19:11
smeg, o matko na jakim to osiedlu było?
smeg - Śro Kwi 25, 2012 19:41
jancia.sz, na Przymorzu. Szczurek żył z kotami ponad 3 tygodnie Moim zdaniem ma ok. rok. Zdjęcia Pana Szczura (mało udane, jak się trochę oswoi, to zrobię mu bardziej twarzową sesję ):
Kasik - Śro Kwi 25, 2012 20:09
Jaki fajny puciek Wygląda całkiem zdrowo, raczej nie z gatunku tych zagłodzonych Teraz tylko powiedzieć wszołom sio i będzie szczur jak nowy
Ebia - Śro Kwi 25, 2012 20:11
smeg, a myślałyście o daniu ogłoszenia, że został znaleziony? Skądś musiał się wziąć. Może nikt go nie wyrzucił, a szczuras się zgubił i ktoś za nim tęskni. Może było z nim podobnie, jak ze szczurcią jednej z forumowiczek - w drodze do weta przegryzła transporter i uciekła z niego.. Dziewczyna szczurki szukała, ale nie znalazła. Może on też ma domek, który za nim tęskni? Może uciekł podczas spaceru w ciepły dzień, albo się zgubił, czegoś przestraszył. Czasami wystarczy tylko chwila nieuwagi. Macie jakąś gazetę, w której można za darmo umieszczać podobne ogłoszenia?
smeg - Śro Kwi 25, 2012 20:15
Kasik, zajadał się kocią karmą, więc zagłodzony nie jest ani trochę Ebia, myślałam o tym, ale szczur jest słabo zsocjalizowany, bojący i jak na razie gryzący, więc prędzej byłabym skłonna uwierzyć w wersję, że ktoś go wyrzucił, bo np. udziabał.
Kasik - Śro Kwi 25, 2012 20:16
smeg, ale w sumie pomysł mimo że mało prawdopodobnej wersji dotyczy, to głupi nie jest. Wrzuć na trojmiasto.pl bez zdjęcia. Jak ktoś zgubił, to zadzwoni i Ci powie, jak szczurek wyglądał
Ebia - Śro Kwi 25, 2012 20:24
smeg, mógł mieć przez czas mieszkania w budce różne przykre przygody z ludźmi, a ludzie potrafią być okrutni niestety Nigdy nic nie wiadomo, a rozklejenie ogłoszeń w okolicy, czy umieszczenie gdzieś w necie nie zaszkodzi Może być też z natury płochliwy, jak np. moja Flora. Chociaż ja się na szczurkowym zachowaniu nie znam, mam szczurki zbyt krótko, więc tylko gdybam
klauduska - Śro Kwi 25, 2012 20:24
smeg, ale śliczny tłuścioch
smeg - Śro Kwi 25, 2012 20:28
Kasik, Ebia, może macie rację, dodałam ogłoszenia na trojmiasto.pl w dziale ze zwierzakami i ze znalezionymi rzeczami. Przejrzałam też ogłoszenia o zaginionych zwierzętach, ale nie było nic o szczurku.
klauduska - Śro Kwi 25, 2012 20:35
patrząc na "statystyki" znalezionych zwierzaków [gryzoni itd] na ulicach, to ja niezbyt wierzę, że komuś uciekł..
no, ale spróbować można ..
smeg - Śro Kwi 25, 2012 20:46
http://www.youtube.com/watch?v=GClcGvr6s1U - jeszcze filmik
klauduska - Śro Kwi 25, 2012 20:55
oby teraz szybko super dom znalazł !
|
|
|