To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - aleksowe małolaty szukają powoli domku

Hanami - Pią Mar 23, 2012 23:11

Aleks1, co się stało?? Brak mi słów żalu, że musisz się pozbyć ogonków. Musisz ich oddać? Nie dałoby rady "wpakować" ich do kogoś na DT?
Życzę Ci żebyś znalazla taki domek/domki, gdzie będziesz mogła ich czasami odwiedzić osobiście. To bardzo im pomoże, bo szczurki mają pamięć. Sama przez przypadek przekonałam się, że szczurka jeszcze po 6 miesiącach pamiętała koleżankę, która odeszła.

Aleks1 - Pią Mar 23, 2012 23:18

Hanami napisał/a:
Aleks1, co się stało??

Właściciel mieszkania coraz bardziej głupieje :( Dzisiaj usłyszałam że mam mu zwrócić dodatkowo 800 zł ponieważ niby przeze mnie stracił pomoc finansową z mopsu :|

Hanami napisał/a:
Musisz ich oddać? Nie dałoby rady "wpakować" ich do kogoś na DT?

Hanami.Zrobiłabym wszystko żeby nie oddawać maluszków ale nawet nie mam kogo poprosić o zaopiekowanie się ogonkami :oops:

Layla - Sob Mar 24, 2012 00:36

Aleks1, zmień mieszkanie :roll: W ciągu kilku dni znajdziesz coś normalnego, serio.
wuwuna - Sob Mar 24, 2012 01:14

Aleks1, Layla dobrze mówi.
Jeśli ci zależy na nich, a nie oddajesz ze względów zdrowotnych. finansowych.

To pisz ogłoszenie o domu tymczasowym ( w trudnej sytuacji na pewno znajdą się osoby chętne do pomocy). I szukaj mieszkania.

Nie chce atakować ani się narzucać, ale jeśli jest jakaś szansa dla Was to warto spróbować.

Martini - Sob Mar 24, 2012 01:27

Aleks1 napisał/a:
zisiaj usłyszałam że mam mu zwrócić dodatkowo 800 zł ponieważ niby przeze mnie stracił pomoc finansową z mopsu

Aleks1, mam nadzieję, że mu nie zapłacisz...?

majlena - Sob Mar 24, 2012 01:47

Layla napisał/a:
Aleks1, zmień mieszkanie :roll: W ciągu kilku dni znajdziesz coś normalnego, serio.

wynająć u kogoś mieszkanie, to nie jest chyba taki wielki problem w porównaniu do wynajęcia mieszkania komuś.
trzymam kciuki. rodzice są fajniejsi, jak mieszkają oddzielnie :)

Aleks1 - Sob Mar 24, 2012 09:00

Layla napisał/a:

Z miłą chęcią bym poszukała mieszkania ale najpierw muszę znaleźć jakąkolwiek pracę :(
Jest duża szansa że od 1 kwietnia zacznę pracę a wtedy na pewno zacznę coś szukać :)

Martini napisał/a:
Aleks1 napisał/a:
zisiaj usłyszałam że mam mu zwrócić dodatkowo 800 zł ponieważ niby przeze mnie stracił pomoc finansową z mopsu

Aleks1, mam nadzieję, że mu nie zapłacisz...?

Nawet gdybym chciała mu te pieniądze oddać to i tak nie mam jak :evil:

natkapatka - Sob Mar 24, 2012 09:11

Aleks1, szukasz pokoju?
Aleks1 - Sob Mar 24, 2012 09:15

natkapatka napisał/a:
Aleks1, szukasz pokoju?

pokoju i pracy :)

Kasik - Sob Mar 24, 2012 11:18

Ja bym mogła wziąć jednego czarnego chłopaczka, bo husky są za młodziutkie, żebym mogła wziąć jednego - moi panowie mają już 1,5 roku. Jeżeli to dalej aktualne oczywiście. Mogę też ewentualnie zaoferować DT dla 2-3 chłopaków do kwietnia, ale wtedy przydałaby się klatka dla nich, bo moja jest 3,5-szczurowa (a półszczurem chyba nie dysponujesz) ;)
Aleks1 - Sob Mar 24, 2012 12:36

Kasik napisał/a:
Mogę też ewentualnie zaoferować DT dla 2-3 chłopaków do kwietnia, ale wtedy przydałaby się klatka dla nich, bo moja jest 3,5-szczurowa (a półszczurem chyba nie dysponujesz) ;)

Kasik.Byłabym bardzo wdzięczna za dom tymczasowy dla maluszków :)
Klatkę mam ale musiałabym znaleźć kogoś z samochodem bo jest bardzo ciężka :oops:

Kasia_89 - Sob Mar 24, 2012 20:06

Widzisz, domki dla czarnuszków już masz :)
Przynajmniej dwóch ^^

Aleks1 - Sob Mar 24, 2012 20:19

Kasia_89 napisał/a:
Widzisz, domki dla czarnuszków już masz :)
Przynajmniej dwóch ^^

Oj,nie wiem czy coś z tego oddania wypali ponieważ jedna z forumowiczek chce mnie przygarnąć razem z ogonkami :]

Kasiu.Masz jakieś plany na jutro?

Kasia_89 - Sob Mar 24, 2012 20:24

O to super nowina :)
Z jednej strony super z drugiej nie :P No nic, poszukiwania kumpla dla chłopaków będą trwać dalej :)

Mam plany na jutro. Niestety mój grafik jest napięty.

Aleks1 - Sob Mar 24, 2012 20:28

Kasia_89 napisał/a:
Mam plany na jutro. Niestety mój grafik jest napięty.

Szkoda bo chciałam ci pokazać chłopaków :)