Archiwum - Oddam szczurka w dobre ręce
koksu618 - Wto Sty 31, 2012 15:54
Ale to też nie zależy odemnie , mama zobaczyła że przy kontaktu ze szczurkiem (tak po 5 minutach) zaczynam kichać to od razu chce go oddać. Ja niechce go oddawać , tylko moja mama. Mi te kichanie nie przeszkadza tylko mojej mamie.
Niamey - Wto Sty 31, 2012 16:16
koksu618, jesteś pewien, że to kichanie nie jest np. od ściółki, na której trzymasz szczura? Spróbuj zmienić ściółkę na jakiś czas na papierowe ręczniki i zobacz czy jest zmiana. Również kastracja szczura może bardzo pomóc. Zapytaj mamy czy zgodziłaby się najpierw wypróbować tę metodę. Jeśli nie, skontaktuj się z poprzednią właścicielką i poinformuj, że nie możesz zatrzymać szczura.
Może ktoś mógłby wziąć chłopca na DT? I przy okazji sprawdzić czy rzeczywiście nie da się go połączyć z żadnym stadem?
koksu618 - Wto Sty 31, 2012 16:25
Jestem na forum od niedawna i nie wiem o co chodzi z DT...?
Karena - Wto Sty 31, 2012 16:28
koksu618, DT = Dom tymczasowy
koksu618 - Wto Sty 31, 2012 17:00
Karena, Dzięki
Sandy Indygo - Wto Sty 31, 2012 17:28
Ja mogłabym spróbować, bo obserwuję temat jego adopcji i szkoda mi szczurka. Ale uważam, ze jeśli mam go próbować łączyć bez powodzenia to będzie to przesada, i tak miał już dosyć dużo stresu...
Bo niestety oddzielnie nie mogę trzymać, mam szczury luzem, klatka im robi za kuwetę
Aczkolwiek jeśli taka pomoc będzie potrzebna, to ja bardzo chętnie spróbuję go 'uspołecznić'
Niamey - Wto Sty 31, 2012 17:45
Sandy Indygo, jeśli miałabyś możliwość, możesz spróbować kastracji - nie jestem jakąś fanatyczką tego zabiegu, ale jest duża szansa, że nadmierne panikarstwo tego szczura jest motywowane hormonami.
A może właśnie u Ciebie przy "wolnym chowie", chłopak się łatwiej zaaklimatyzuje?
koksu618 - Śro Lut 01, 2012 18:21
Szczurek wraca do byłej właścicielki.
Temat do zamknięcia.
|
|
|