To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Oddam szczurka w dobre ręce

koksu618 - Wto Sty 31, 2012 15:54

Ale to też nie zależy odemnie , mama zobaczyła że przy kontaktu ze szczurkiem (tak po 5 minutach) zaczynam kichać to od razu chce go oddać. Ja niechce go oddawać , tylko moja mama. Mi te kichanie nie przeszkadza tylko mojej mamie.
Niamey - Wto Sty 31, 2012 16:16

koksu618, jesteś pewien, że to kichanie nie jest np. od ściółki, na której trzymasz szczura? Spróbuj zmienić ściółkę na jakiś czas na papierowe ręczniki i zobacz czy jest zmiana. Również kastracja szczura może bardzo pomóc. Zapytaj mamy czy zgodziłaby się najpierw wypróbować tę metodę. Jeśli nie, skontaktuj się z poprzednią właścicielką i poinformuj, że nie możesz zatrzymać szczura.

Może ktoś mógłby wziąć chłopca na DT? I przy okazji sprawdzić czy rzeczywiście nie da się go połączyć z żadnym stadem?

koksu618 - Wto Sty 31, 2012 16:25

Jestem na forum od niedawna i nie wiem o co chodzi z DT...?
Karena - Wto Sty 31, 2012 16:28

koksu618, DT = Dom tymczasowy
koksu618 - Wto Sty 31, 2012 17:00

Karena, Dzięki :DD
Sandy Indygo - Wto Sty 31, 2012 17:28

Ja mogłabym spróbować, bo obserwuję temat jego adopcji i szkoda mi szczurka. Ale uważam, ze jeśli mam go próbować łączyć bez powodzenia to będzie to przesada, i tak miał już dosyć dużo stresu...
Bo niestety oddzielnie nie mogę trzymać, mam szczury luzem, klatka im robi za kuwetę :lol:
Aczkolwiek jeśli taka pomoc będzie potrzebna, to ja bardzo chętnie spróbuję go 'uspołecznić' :P

Niamey - Wto Sty 31, 2012 17:45

Sandy Indygo, jeśli miałabyś możliwość, możesz spróbować kastracji - nie jestem jakąś fanatyczką tego zabiegu, ale jest duża szansa, że nadmierne panikarstwo tego szczura jest motywowane hormonami.
A może właśnie u Ciebie przy "wolnym chowie", chłopak się łatwiej zaaklimatyzuje?

koksu618 - Śro Lut 01, 2012 18:21

Szczurek wraca do byłej właścicielki.

Temat do zamknięcia.