To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - szczurki w lubelskim TESCO

nubijka - Śro Mar 21, 2012 18:52

w jaki sposób zadziałać? ja tam jestem ok 2/ 3 razy w roku i za kazdym razem dyskutuję ze sprzedawcami...i nic...
Ajlonka - Sob Kwi 07, 2012 15:21

Wiecie co... znam właścicieli tego sklepu... Dawno temu przyjaźniłam się z ich córką... Ludzie są w porządku a przynajmniej byli... nie wiem jak jest ze szczurami... wiem że np chomiki rozmnażali w domu... ale wtedy jeszcze mieli mały sklepik i może im zależało...
pawel_Gda - Sob Kwi 07, 2012 17:10

ja u siebie w miare mozliwosci rozdzielam. Teraz mam jedno pomieszczenie z malymi i jedno pomieszczenie z matka z mlodymi ktora przyniosl znajomy do sklepu bo nie zdarzyl samca wykastrowac. wiec nie w kazdym tak jest
Ajlonka - Sob Kwi 07, 2012 17:17

pawel_Gda, oczywiście... nie generalizujmy. Zależy od człowieka... czy nastawia się tylko i wyłącznie na zyski po trupach czy ma jeszcze odrobinę rozumu... Ale nie oszukujmy się, że bardzo dużo sklepów nie zwraca na to uwagi...
pawel_Gda - Sob Kwi 07, 2012 19:20

w gdansku znam dwa sklepy poza tym w kttorym pracuje w ktorych staraja sie oddzielac szczury ale prawda jest jakas masakra.
Ajlonka - Sob Kwi 07, 2012 19:36

A my, poza działaniem sprzedawcom na nerwy nic nie możemy, chyba sam jako sprzedawca rozumiesz:) chyba że się mylę to zdradź nam co możemy zrobić żeby przyniosło efekty;)
pawel_Gda - Sob Kwi 07, 2012 20:08

Doskonale to rozumiem. Tu duzo zalezy od tego jak sprzedawca podchodzi do sprawy. Niektorzy celowo pozwalaja samicom zajsc w ciaze. darmowe szczurki=wyrownanie strat sklepu.

Doskonale wiem jak to jest do mnie potrafia przyjsc ludzie po jednego szczura w piatek kupic go uslyszec ze jeden bedzie smutny i w niedziele wrocic po jeszcze 1 lub nawet jak dzis przyszla pani i wziela 5 samiczek do samiczki wzietej 4 dni temu.

Ta samiczke co karmi mam od kolegi z pracy ktoremu samiec zanim zostal wykastrowany zdazyl zaplodnic 3 samice wiec jeszcze troche nam ich przyniesie ale plusem jest to ze samiec raczej nie byl spokrewniony z samicami ktore zaplodnil.

Ajlonka - Sob Kwi 07, 2012 20:24

No tak... chociaż tyle ... z tym, ze nie wiadomo od jakich rodziców sam pochodzi... smutne jest, jak ludzie podchodzą dla sprawy... zero empatii... tylko pieniądze i pieniądze... albo co gorsza, zabawa z tego że popatrzy jak się szczury rodzą...
pawel_Gda - Sob Kwi 07, 2012 20:32

jego sprawa niestety byla z powodu tego ze samiec nie ybl taki mlody jak mu powiedziano. Rodzice samca sa czysci bo samiec podobno po jednym rasowym jednym z zoologa a samica jest jego aguoti ale bez rodowodu.
Ajlonka - Sob Kwi 07, 2012 20:41

No to chociaż tyle... a co z całą resztą? Gdzie nawet tutaj, na forum zdarzają się takie przypadki jakie się zdarzają?...
pawel_Gda - Sob Kwi 07, 2012 20:45

szczerze nie mam pojecia. mowie zalezy od indywidualnego podejscia osob zatrudnionych w sklepach.
smeg - Sob Kwi 07, 2012 20:48

To jest temat interwencyjny, proszę o zakończenie tej dyskusji.
Kluska - Śro Cze 06, 2012 09:59

Aktualne?
nubijka - Śro Cze 06, 2012 17:52

problem ciągle aktualny- ale chyba nie do ogarnięcia
Kluska - Nie Cze 24, 2012 13:12

Szkoda, że nie da się nic zrobić :(
Zamykam.