Planowane mioty - Planowany miot "Mityczny" Rat's Baradwys
klauduska - Sob Gru 10, 2011 12:03
baradwys, buuuuu
ale ankietę i tak poślę
baradwys - Sob Gru 10, 2011 12:05
klauduska, ich dzieci mogą mieć dumbo gen
klauduska - Sob Gru 10, 2011 12:05
baradwys, czyli musiałabym poczekać na miot po dzieciach, tak?
baradwys - Sob Gru 10, 2011 12:11
klauduska, teoretycznie tak ale nie każde dziecko dostanie Dg a tego nie można sprawdzić inaczej niż kryjąc szczura. Nawet jeśli zostawiony u mnie samiec ( z tego miotu) pokryje samice dumbo to nie jest powiedziane, że szczury dumbo się pojawią (szanse będą ale nie 100%)
Martuha - Sob Gru 10, 2011 12:13
O nieeeeee baradwys napisał/a: | Kolory: Red eyed devil |
klauduska - Sob Gru 10, 2011 12:21
baradwys, dobra piszę się na standarda i jakuszewa też. poślemy CV jakoś później
baradwys - Sob Gru 10, 2011 17:51
czekam zatem na wasze ankiety. Wybitnie nie lubię słowa CV
baradwys - Sob Gru 10, 2011 18:31
dodałam rodowód
quagmire - Sob Gru 10, 2011 19:04
baradwys, wszystkie dzieci będą dg, nie może być inaczej. Każdy dostanie komplet Dudu przecież.
baradwys - Pon Gru 12, 2011 12:37
quagmire, niejednokrotnie szczury które miały być Dg nimi nie były.
Niamey - Pon Gru 12, 2011 12:49
baradwys, ale przecież jedna kopia idzie od matki, a druga od ojca. Jeśli któreś z rodziców jest dumbo, to wszystkie dzieci będą nosicielami genu dumbo, nie ma inne możliwości, bo po prostu od rodzica dumbo nie dostaną standardowej kopi, bo on kopii, bo on jej nie ma
baradwys - Pon Gru 12, 2011 12:50
Niamey, nie będę szukała miotów gdzie rodzic miał być Dg a jak wyszło nim nie był. Jeśli ktoś jest ciekaw może sobie sam poszukać.
quagmire - Pon Gru 12, 2011 13:01
Off-Topic: | baradwys, ale jeśli rodzić był np po dwóch dg lub po jednym dg, to miał szansę na to, żeby być dg, ale nie musiał nim być. Jeśli szczur jest po dumbo i standardzie to jest dumbogenem. Masz DuDu + dudu = 100% Dudu - inna kombinacja nie jest możliwa.
A do tego to, że w miocie po dg i dumbo nie urodzą się dumbo także jest możliwe - natura bywa przewrotna. |
baradwys - Pon Gru 12, 2011 13:12
Off-Topic: | quagmire, quagmire napisał/a: | A do tego to, że w miocie po dg i dumbo nie urodzą się dumbo także jest możliwe - natura bywa przewrotna. | dlatego nie biorę nic za pewniak |
Tak na marginesie dodam, że z wczorajszej wystawy w Brnie Xawery wrócił z tytułem drugiego najpiękniejszego samca w kategorii Stinowany (ścieniowany-> kategoria dla pointów)
Oboje rodzice dostali wysokie noty, co niezmiernie mnie cieszy
Martuha - Pon Gru 12, 2011 13:50
Mnie wcale to miejsce nie dziwi,bo jest po prostu piękny-zawsze marzył mi się tak pięknie ścieniowany siamese szczuras Aż żałuję,że nie mogę się teraz doszczurzać,żałuję...
|
|
|